Bugs in de IPPower plugin

Forum over de Homeseer IPPower plugin van Rene Klootwijk (DUTCH forum)

Moderator: Rene

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Wed Apr 15, 2009 7:25 pm

- Inverse status optie kan niet meer uitgezet worden (rualblas) [fixed in 0.3]
- Na het aan schakelen van een device veranderd de status van een device weer naar off terwijl het device aan blijft (rualblas) [fixed in 0.3]
- Sommige SNMP messages zorgen ervoor dat de plugin Homeseer crashed (rklootwijk) [fixed in 0.5]
- Sommige SNMP messages zorgen ervoor dat de plugin Homeseer (Pro) crashed. (rwitkamp)
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Reemster » Tue Oct 13, 2009 10:53 am

Rene,

terug te komen op deze error: Invalid character in the given encoding. Line 8, position 10. Toevallig ben ik niet met mijn ippower aan het spelen. De ippower werkte 'opeens' niet meer sinds gisteren. (tenminste, de IPpower werkt prima eigenlijk, alleen de plugin doet gek) Als ik inlog in de IPpower zelf, en ik schakel daar de ippower, werkt het super, maar via Homeseer werkt het na een paar keer niet meer (zodra ik homeseer reboot werkt het weer ff) ik heb vannacht homeseer opnieuw geinstalleerd, en ga weer helemaal opnieuw beginnen. Heb net alleen de IPpower plug-in geinstalleerd (op dus een schone homeseer) en kreeg al gelijk die error, met ook deze error er bij: ERROR: Cannot query http://192.168.1.1:80/info.xml: The operation has timed out.. Heb jij toevallig enig idee wat precies het probleem kan zijn?
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Tue Oct 13, 2009 11:50 am

Wat ik al eerder aangaf heb ik dit soort problemen ook gehad in het verleden. Deze werden veroorzaakt door buggy firmware in de IPPower die er voor zorgde dat de xml pagina verminkt werd. Ik kon dit reproduceren door dezelfde url via een browser op te vragen. De plugin doet niet anders dan de XML file opvragen en deze vervolgens via een standaard XML parser doorlopen.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Reemster » Tue Oct 13, 2009 2:34 pm

Bedankt voor je reactie terug, Rene. Maar eh.. nu kan ik dan net zo goed me Ippower in de prullenbak gooien? want ik krijg de ippower maar heel kort werkend via homeseer... Of is er een oplossing? zou het werken om bijv. de Nederlandse firmware op de IPpower te installeren .. of een totale reset van het kasje. enige hints?

Misschien direct via een URL iets gaan schakelen schakelen, en heel de plug-in niet meer gebruiken zou moeten werken?
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Tue Oct 13, 2009 2:56 pm

Ik zou de IPPower eens resetten. Kan je xml file wel via een browser opvragen?

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Reemster » Tue Oct 13, 2009 3:02 pm

Ik ben helaas niet thuis, zal vanavond de ippower resetten. Ik kan wel vanaf afstand inloggen, en volgens mij heb ik het juiste url ingevoerd.. ik krijg dan dit.

The XML page cannot be displayed
Cannot view XML input using XSL style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


An invalid character was found in text content. Error processing resource 'http://192.168.1.1/info.xml'. Line 8, Position ...

<Output8>
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Tue Oct 13, 2009 7:19 pm

Dat bedoel ik, het komt bij de IPPower vandaan en daar kan ik vanuit de plugin erg weinig aan doen. Ik denk dat een reset van de IPPower wonderen doet. Ik gebruik hem nu ca. 6 maanden en ben dit soort problemen niet meer tegengekomen.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby rwitkamp » Tue Oct 20, 2009 1:59 pm

Moet SNMP op de IP Power ook nog apart worden enabled? Ik heb firmware 1.16 en kan nergens vinden waar ik SNMP aan moet zetten.
rwitkamp
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Tue Oct 20, 2009 5:18 pm

In advanced settings moet je traps enablen en het IP adres van je homeseer server opgegeven:

Image

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby rwitkamp » Tue Oct 20, 2009 7:01 pm

Gelukt! Dank je Rene! Alleen klapt HSPRO eruit als er een SNMP trap wordt gegenereerd.
rwitkamp
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Tue Oct 20, 2009 10:46 pm

Welke versie van de plugin gebruik je? Dit gebeurde namelijk bij een eerdere versie.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby rwitkamp » Wed Oct 21, 2009 6:10 am

Hoi Rene,

IP Power plugin 0.0.0.5
IP Power Firmware V1.16 (2009/06/26)
Homeseer Pro 2.3.0.136

Ik las al dat het bij een eerdere versie gebeurde. Ik heb het dus ook met deze versie. En echt consequent, na rebooten van de hele boel blijft het probleem.
rwitkamp
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby rwitkamp » Wed Nov 11, 2009 3:58 pm

Ik zag op de Aviosys site dat versie 1.17 van de firmware voor de 9212 Delux uit is. Ik zal het daar eens mee proberen, kijken of dat het probleem verhelpt.
http://www.aviosys.com/download/firmwar ... rmware.zip
rwitkamp
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby Rene » Wed Nov 11, 2009 8:09 pm

Het is zoiezo een bug in de plugin want die zorgt ervoor dat Homeseer crashed. Ik zal er nog eens naar kijken, maar ik vind het vreemd dat het alleen bij jou gebeurd of zijn er meerdere mensen die er last van hebben? Ik gebruik de SNMP functionaliteit dagelijks, mijn deurbel zit er namelijk op aangesloten.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1643
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Bugs in de IPPower plugin

Postby rwitkamp » Thu Nov 12, 2009 3:06 pm

Ik heb het nog steeds. Ik werk met Homeseer Pro 2.4.0.1. Nadeel van de Pro versie is dat HSEntry zorgt voor een restart, en ik amper tijd heb om de exacte foutmelding te noteren. In ieder geval is het altijd, dus makkelijk reproduceerbaar. Ik wilde zelf ook SNMP gebruiken vanwege mijn deurbel.
rwitkamp
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: April 2008
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer IPPower Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest