Plugwise en Homeseer

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: Rene, RdP

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Sun Oct 12, 2008 11:06 pm

Het is uiteindelijk gelukt om plugwise modules via Homeseer te kunnen controleren.
Het is wel een zeer beperkte manier van controle en dient zeker nog verfijnd te worden totdat er een echte plugin beschikbaar is.

Hulp is welkom..:)

Wat moet je doen.
Plugwise webserver interface aan.
Usernaam en password veld leeg maken (op de plugwise PC)

bijgevoegde htm en xml bestand op de plugwise PC in de www folder van plugwise.

met de deviceID.htm naar de juiste code voor je device zoeken.
Elke plug heeft een devicenummer

met de cc.xml kan je dan vanuit Homeseer event device aan of uit zetten.

Beperking
Er zal bij iedere commando een nieuwe browser window actief worden op je Homeseer server.
Als je met vb script werkt kan je de window ook weer sluiten aan het einde (heb ik ooit gedaan maar weet zo niet meer hoe het moet)

http://192.168.1.97:8080/cc.html?applid=28&cmd=on

On aan het einde van de regel is een device aan en off is uit
28 is deviceID deze is dus per device uniek.

[img]uploaded/Chak/200810130422_plughs.gif[/img]

<b>Download Attachment:</b> [url="http://www.domoticaforum.eu/uploaded/Chak/200810130932_plugwiseHS.zip"][img]images/icon_paperclip.gif[/img] plugwiseHS.zip[/url]<br />1.44 KB
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Digit » Sun Oct 12, 2008 11:47 pm

Volgens mij is die beperking heel eenvoudig op te lossen.
Niet IE gebruiken maar een command-line tooltje als bv. wget.
Of anders Powershell, maar dan moet je minimaal XP gebruiken.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3298
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Digit » Sun Oct 12, 2008 11:48 pm

Helemaal vergeten te zeggen: Helemaal tof natuurlijk dat je dit voor elkaar gekregen hebt!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3298
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Bwired » Mon Oct 13, 2008 12:57 am

Here is a topic about it on the Homeseer forum
http://board.homeseer.com/showthread.php?p=836259
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 4959
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 3:16 am

Ik ben goed in copy and paste.
Pieter heeft het uitgewerkt

@Robert
wget en een kleine script om geheel universeel te maken is voor nu de oplossing.

Ik kan nu gewoon een X10 remote gebruiken voor aan/uit..:)
dit door een virtuele device aan te maken die bij verandering een event uitvoert.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 3:44 am

nu met wget werkt snel en goed

[img]uploaded/Chak/200810134447_wget.gif[/img]
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby b_weijenberg » Mon Oct 13, 2008 7:41 am

Of gebruik hs.urlaction ipv hs.launch.
hs.urlaction opent geen window. Zie een voorbeeld in hfdstk 9.9 http://www.rfxcom.com/documents/hspi_RFXCOM.pdf
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1618
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 8:17 am

Bert bedankt voor de tip
hs.urlaction werkt veel beter..:)
bij wget zat ik nog met een output file die ik niet uit kon zetten.
ik ga proberen een script file van te maken met opties.

http://192.168.1.97:8080/cc.html?applid=28&cmd=on

"28" en "on" zijn variabel
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 9:16 pm

Weer een stap verder met veel dank aan Bert.
Via een universele vb script is het mogelijk iedere plug met opties aan en uit te zetten.
Later in de week zal ik een nieuwe totaal beschrijving maken met de juiste download files.

maak een plugwise.vb script aan met de volgende code
Verander wel het IP nummer

Sub Main(ByVal strAppCmd As String)
Dim strReturn, strWebsite As String
Dim strApp As String = hs.stringitem(strAppCmd, 1, ";")
Dim strCmd As String = hs.stringitem(strAppCmd, 2, ";")
strWebsite = "http://192.168.1.97:8080/cc.html?applid=" & strApp & "&cmd=" & strCmd
strReturn = hs.URLAction(strWebsite, "GET", "", "")
End Sub

Per plug maak je twee events aan Aan / Uit

beide events voeren dezelfde script uit
in Optie veld geef je de juiste DeviceID en commando

Om helemaal compleet te maken kan je beste ook per plug een virtuele device maken.
Events laat je dan triggeren op status verandering van de virtuele device.

[img]uploaded/Chak/20081013221122_p-hsu.gif[/img]
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Bwired » Mon Oct 13, 2008 9:40 pm

Zo zie je kracht van een forum [:D] Iedereen helpt een beetje mee en we boeken resultaat.
Nu moet het actuele en totale verbruik per Circle nog ingelezen worden en gekoppeld worden aan een Homeseer device.

Dit is de code die een XML output oplevert met de actuele Plugwise data.
Code: Select all
<%
  format 'Appliance.PowerUsage' as '{0:0.00}'
  format 'Appliance.TotalUsage' as '{0:0.00}'
  format 'Module.PowerUsage' as '{0:0.00}'
%>
<items type="array">
<% foreach Plugwise.Appliances %>   
      <item>
      <moduleid><%=.module%></moduleid>
      <datetime><%=system.date%> <%=system.time%></datetime>
      <device><%=.Name%></device>
      <powerusage><%=.PowerUsage%></powerusage>
      <powertotal><%=.TotalUsage%></powertotal>
      <powerstate><%=.PowerState%></powerstate>
      <id><%=.Id%></id>
   </item>
<% /foreach %>
</items>
En dit is een dedeelte output van het resultaat wat verwerkt moet worden in HS:
Image
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 4959
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 9:50 pm

Pieter is er een kans dat de device ID veranderd?
ik ben bang dat ik door een verandering mijn koelkast uitzet.
is de echte moduleid een optie?

Ik heb ook over het verbruik na zitten denken..wat je kan doen is bij een virtuele device in veld devicestring online verbruik weergeven.
Via een event kan dit dan bv elke 5 minuten worden bijgewerkt.
Totaal verbruik is wat lastiger ivm charts ed.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Digit » Mon Oct 13, 2008 9:52 pm

Als het goed is verandert een ID nooit...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3298
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby TANE » Mon Oct 13, 2008 9:54 pm

ook niet als ik een plug bijvoeg?
is id iets van xml?
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Digit » Mon Oct 13, 2008 9:56 pm

ID heeft niks met XML te maken; meer met uniek identificeren van iets.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3298
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Plugwise en Homeseer

Postby Bwired » Mon Oct 13, 2008 9:57 pm

Met beide eens, een ID mag nooit veranderen maar ik ben nog niet zeker van het gebruikte ID dat lijkt toch een softwarematig ID (nummertje)!
De moduleID is zeker een hardwarematig ID gekoppeld aan de circle. Ik weet niet of we met dat ID als parameter kunnen schakelen, zou wel een betere optie zijn.
Ik ga dat nog even bekijken.
@chak: als je het actuele verbruik al kan laten zien is dat natuurlijk al heel mooi!
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 4959
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests