Silver Shield Power Manager

Forum about Domotica Home Automation for dummies, is only for the real beginner questions.

Moderator: TANE

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Tue Nov 18, 2008 7:29 pm

Hallo

Ik heb net de Silver Shield Power Manager besteld, denk eigelijk dat jullie hem wel kennen maar voor het geval dat niet zo is: De Silver Shield Power Manager heeft een usb aansluiting waardoor je alle apparaten kan schakelen via de pc, weet iemand of er toevallig al een script bestaat waarmee je de Silver Shield Power Manager via internet kan schakelen?

Ik hoop hem donderdag binnen te hebben [:D]

Image
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby aeh » Wed Nov 19, 2008 5:23 pm

Ziet er goed uit, let op!!! De usb aansturing werkt alleen correct wanneer de unit is aangesloten op randaarde.

Ik zie het wel zitten om dit achter mijn hifi/tv/pc hoek te plaatsen. Ik heb daar ook een laptop staan die middels homeseer en plugwise het huis bestuurd. Plugwise circle er tussen en klaar is Kees. [:D]

35 euries. Nice
http://www.graficall.nl/Product~id~8105-Gembird-Silver-Shield-Programmable-Power-Outlet-Strip.aspx

Herstel 32,95
http://www.bigdennis.com/silver-shield-pogrameerbare-stekkerdoos-p-13157.html?language=nl&TRANSID=191121887&m4n_aid=7491&_df=true
User avatar
aeh
Member
Member
 
Posts: 76
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Fri Nov 21, 2008 10:19 pm

Zou iemand mij kunnen helpen met een script? [:D] De stekkerdoos kan aangestuurd worden met het volgende commando:

Aan:
Code: Select all
"C:\Program Files\Gembird\Power Manager\pm.exe" -on -SIS-PM -Socket1


Uit:
Code: Select all
"C:\Program Files\Gembird\Power Manager\pm.exe" -off -SIS-PM -Socket1


Het is de bedoeling dat die via internet te bedienen is.

Alvast bedankt! [:D]
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby TANE » Fri Nov 21, 2008 10:40 pm

heb je de gewone launch Application optie geprobeerd?


[img]uploaded/Chak/20081121223952_launch.gif[/img]
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Sat Nov 22, 2008 1:57 am

Euhm hoe bedoel je dat precies? Jou screenshot zegt me weinig. Ik snap wel wat daar staat, maar ik ken dat tooltje niet.
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Digit » Sat Nov 22, 2008 2:35 am

Dat "tooltje" is HomeSeer. Veel members gebruiken dat, sommigen weten er maar heel weinig van behalve dan dat het bestaat, en er zijn er ook een aantal die er nog nooit van hebben gehoord. Jij behoort dus tot die laatste categorie. Kan gebeuren, dit is overigens niet negatief bedoeld. Maar zo kom jij niet verder natuurlijk. Als je wat duidelijker kunt zijn in waar je naar toe wilt, bv. welke middelen je hebt om je doel te bereiken, kun je misschien wat meer respons verwachten. Je volgt een ICT-opleiding, toch? Als je nou eerst eens aangeeft waar je dan bent vastgelopen tijdens deze uitdaging :-), dan mag je er ook wel vanuit gaan dat het wel opgelost zal worden.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3278
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Sat Nov 22, 2008 3:16 pm

HomeSeer had ik al wel van gehoord, alleen heb er geen ervaringen mee [:I] ik zie ook dat, dat niet gratis is.

Ik wil een script (het liefst gratis) die mijn usb stekkerdoos via internet kan aansturen. Ik wil eerst kijken of dat gaat lukken en dan zit ik te denken om een EEE-Box te kopen en als servertje te laten draaien.
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Digit » Sat Nov 22, 2008 4:45 pm

Ik denk dat dat idd de eerste stap is die je moet zetten, thuis een webservertje hebben. Probeer eerst een PC-tje vanaf Internet benaderbaar te maken waar een webserver op draait. Volgende stap = pagina met het script, en daarna een definitieve opzet, met bv. een EEE, wat je maar wil.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3278
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby TANE » Sat Nov 22, 2008 9:58 pm

Sorry...had niet door dat je Homeseer niet gebruikte.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Sun Dec 14, 2008 7:17 pm

Zo, ik heb nu dan een mini pctje aangeschaft en die draait nu als webservertje [:)] Op dit moment heb ik XAMPP erop staan.

Wat ik nu dus graag wil is via een webpagina die stekkerdoos kunnen aansturen en dat moet kunnen met dit commando: "C:\Program Files\Gembird\Power Manager\pm.exe" -on -Kamer -Bedlamp

Maar hoe ga ik dat doen? Met php, of toch iets anders? Ik heb al wat geprobeerd met exec() en shell_exec() maar het is me nog niet gelukt.
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Tue Dec 16, 2008 11:05 pm

Niemand een idee?
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Digit » Wed Dec 17, 2008 12:25 am

Met PHP moet je toch wel een externe executable kunnen uitvoeren? Maar ik zou zo niet weten hoe precies, op een Windows-machine...
Kijk hier eens:
http://nl3.php.net/manual/en/function.exec.php
En vooral niet vergeten een stukje naar beneden te scrollen. Genoeg dingen komen aan bod waarom het waarschijnlijk niet meteen wil lukken[:D]
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3278
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Silver Shield Power Manager

Postby Patjuh » Sat Dec 20, 2008 3:50 pm

Het probleem is (blijkbaar) dat apache onder "SYSTEM" draait en hetgeen wat ik wil uitvoeren onder "Administrator" en daarom werkt het blijkbaar niet.

Weet iemand daar een oplossing voor?
Patjuh
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 28
Joined: October 2008
Location: Netherlands


Return to Domotica for Dummies Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests