Toon as a domotica controller?

Everything about rooting Toons 1 and 2.

Moderators: marcelr, TheHogNL, TerrorSource, Toonz

Re: Toon as a domotica controller?

Postby ronalddehaan » Tue Nov 27, 2018 6:43 pm

Guys, somehow, my Toon stopped working. Can't do anything on the screen, heating seems not to work too. I didn't change anything on this side myself. Did a toonstore / app upgrade break my Toon? Image

Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
ronalddehaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 29
Joined: August 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby Toonz » Tue Nov 27, 2018 7:22 pm

Twee adviezen:
1. Reboot.....
2. Inloggen via ssh en het bestand /qmf/config/config_qt_gui.xml weggooien en opnieuw opstarten.
Dat xml bestand wordt weer nieuw aangemaakt. Je moet dan wel weer je tegels opnieuw plaatsen.
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 972
Joined: December 2016

Re: Toon as a domotica controller?

Postby ronalddehaan » Tue Nov 27, 2018 7:28 pm

Toonz wrote:Twee adviezen:
1. Reboot.....
2. Inloggen via ssh en het bestand /qmf/config/config_qt_gui.xml weggooien en opnieuw opstarten.
Dat xml bestand wordt weer nieuw aangemaakt. Je moet dan wel weer je tegels opnieuw plaatsen.
Thanks, ga ik zo proberen. Het vreemde is, merk ik nu, dat ik hem blijkbaar via de onofficiële app op mijn telefoon nog wel aan kan sturen [emoji848]

Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
ronalddehaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 29
Joined: August 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby mAiden » Tue Nov 27, 2018 7:41 pm

Al eens opnieuw opgestart?
Zoja dan is je qt_gui corrupt waarschijnlijk. Toonz adviezen gaat dit waarschijnlijk wel verhelpen dan.
mAiden
Member
Member
 
Posts: 142
Joined: July 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby ronalddehaan » Tue Nov 27, 2018 7:42 pm

Nou, herstart, via SSH dat bestand verwijderd, herstart, maar nog steeds geen gehoor [emoji22] heb je nog andere tips? Blijkbaar is de rooting etc nog wel in orde alleen hetgeen wat hij op het scherm laat zien is niet goed ....

Tegels toevoegen kan, maar heb weinig te kiezen. Kan niet eens het settings menu vinden...
Toonz wrote:Twee adviezen:
1. Reboot.....
2. Inloggen via ssh en het bestand /qmf/config/config_qt_gui.xml weggooien en opnieuw opstarten.
Dat xml bestand wordt weer nieuw aangemaakt. Je moet dan wel weer je tegels opnieuw plaatsen.
Image

Verstuurd vanaf mijn Lenovo P2a42 met Tapatalk
ronalddehaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 29
Joined: August 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby Toonz » Tue Nov 27, 2018 8:08 pm

Verwijder de kalender app even.
De opstart daarvan verstoort het opstarten van de gui bij grote ics files. Ik heb dit al opgelost in versie 1.0.3 die binnenkort beschikbaar komt.
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 972
Joined: December 2016

Re: Toon as a domotica controller?

Postby ronalddehaan » Tue Nov 27, 2018 8:17 pm

Toonz wrote:Verwijder de kalender app even.
De opstart daarvan verstoort het opstarten van de gui bij grote ics files. Ik heb dit al opgelost in versie 1.0.3 die binnenkort beschikbaar komt.


Ik ben een noob he, hoe doe ik dat precies? :D
ronalddehaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 29
Joined: August 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby Toonz » Tue Nov 27, 2018 8:40 pm

Kan je wel inloggen via ssh?
Zo ja, na de prompt het commando: opkg remove calendar
invoeren.
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 972
Joined: December 2016

Re: Toon as a domotica controller?

Postby ronalddehaan » Tue Nov 27, 2018 9:25 pm

Toonz wrote:Kan je wel inloggen via ssh?
Zo ja, na de prompt het commando: opkg remove calendar
invoeren.


Dat was de oplossing, ik heb weer een werkende Toon, dankjewel!
ronalddehaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 29
Joined: August 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby Blacky's Boss » Sun Dec 02, 2018 11:17 am

Ah, zo te zien had ik dus precies hetzelfde probleem.
Blacky's Boss
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: July 2017

Re: Toon as a domotica controller?

Postby frank-pda » Fri Jan 25, 2019 8:53 am

I tried to root my toon with an rapsberry-2 but get stuck.

I made the connection with the raspberry as JTAG and in booting i do get an
error and the script return waiting for boot up.

ERROR:rooter:Could not find value for addmisc environment variable
Please can you help me or point me in the direction i must seek??

=============
pi@raspberrypi:~/ToonRooter $ sudo python . --jtag-available
INFO:__main__:Starting up...
INFO:__main__:Detected JTAG hardware 'rpi2'
INFO:__main__:Written private and public key pair to ./id_rsa and
/id_rsa.pub, respectively
INFO:rooter:Waiting for Toon to restart
INFO:rooter:Toon has U-Boot version 2010.09-R8
INFO:rooter:Using password to log in
INFO:rooter:Logging in to U-Boot
INFO:rooter:Patching U-Boot
ERROR:rooter:Could not find value for addmisc environment variable
INFO:rooter:Waiting for boot up

Groetjes Frank uit Arnhem.
frank-pda
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 6
Joined: January 2019

Re: Toon as a domotica controller?

Postby TerrorSource » Fri Jan 25, 2019 11:52 am

frank-pda wrote:I tried to root my toon with an rapsberry-2 but get stuck.

I made the connection with the raspberry as JTAG and in booting i do get an
error and the script return waiting for boot up.

ERROR:rooter:Could not find value for addmisc environment variable
Please can you help me or point me in the direction i must seek??

=============
pi@raspberrypi:~/ToonRooter $ sudo python . --jtag-available
INFO:__main__:Starting up...
INFO:__main__:Detected JTAG hardware 'rpi2'
INFO:__main__:Written private and public key pair to ./id_rsa and
/id_rsa.pub, respectively
INFO:rooter:Waiting for Toon to restart
INFO:rooter:Toon has U-Boot version 2010.09-R8
INFO:rooter:Using password to log in
INFO:rooter:Logging in to U-Boot
INFO:rooter:Patching U-Boot
ERROR:rooter:Could not find value for addmisc environment variable
INFO:rooter:Waiting for boot up

Groetjes Frank uit Arnhem.


You should ask this in the ToonRooter topic itself. Also check that topic for more information, it might be that a solution is posted there.
TerrorSource
Member
Member
 
Posts: 211
Joined: May 2017

Previous

Return to Toon Rooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest