Controlling Toon via Domoticz

Everything about external control, apps, VNC, etc goes here.

Moderator: marcelr

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby rvanmoorsel » Tue Nov 20, 2018 10:10 am

Hi madpatrick,

That last comment did it. Change lines 51 and 52 to 2. or 2: (in my case that is). I had a few other problems, but nothing where the logfile couldn't point me in the right direction. I now have both dzEvent scripts and no LUA scripts running for my Toon and I can see all the info coming in and change the temperature with my app / homekit setup.

Thanks for the great help! It sure helped me a lot.
rvanmoorsel
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 3
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby WickedMaster » Thu Nov 22, 2018 3:01 pm

Is there any way to add Toon poweradapters and lights in Domoticz?
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby madpatrick » Thu Nov 22, 2018 7:47 pm

WickedMaster wrote:Is there any way to add Toon poweradapters and lights in Domoticz?

If they are z-wave compatible you can, but you to connect them to Domoticz and release from your Toon
User avatar
madpatrick
Member
Member
 
Posts: 63
Joined: December 2017
Location: Zuid-Holland

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby WickedMaster » Fri Nov 23, 2018 10:47 am

madpatrick wrote:
WickedMaster wrote:Is there any way to add Toon poweradapters and lights in Domoticz?

If they are z-wave compatible you can, but you to connect them to Domoticz and release from your Toon


I managed to set the state (on/off) on a Z-Wave smartplug using hdrv_zwave?action=basicCommand&uuid=688b44c4-19d4-4453-8aa8-6b02ee9aa78f&state=1. This works, but when I have a look at the Toon itself, it still shows the old state. So, when I turn it off, the smartplug goes off, but Toon still shows it as active. What did I miss?
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby mAiden » Fri Nov 23, 2018 11:25 am

WickedMaster wrote:
madpatrick wrote:
WickedMaster wrote:Is there any way to add Toon poweradapters and lights in Domoticz?

If they are z-wave compatible you can, but you to connect them to Domoticz and release from your Toon


I managed to set the state (on/off) on a Z-Wave smartplug using hdrv_zwave?action=basicCommand&uuid=688b44c4-19d4-4453-8aa8-6b02ee9aa78f&state=1. This works, but when I have a look at the Toon itself, it still shows the old state. So, when I turn it off, the smartplug goes off, but Toon still shows it as active. What did I miss?


You miss nothing, Domoticz didn't sync with Toon.
Will see if I have time to look at it this weekend, so that there will be sync.
mAiden
Member
Member
 
Posts: 92
Joined: July 2017

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby madpatrick » Fri Nov 23, 2018 11:28 am

It's is easier to let Domoticz control your switches, but that is my opinion.
User avatar
madpatrick
Member
Member
 
Posts: 63
Joined: December 2017
Location: Zuid-Holland

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby WickedMaster » Fri Nov 23, 2018 11:30 am

mAiden wrote:You miss nothing, Domoticz didn't sync with Toon.
Will see if I have time to look at it this weekend, so that there will be sync.

For your understandig: Domoticz is still seperate from this since we simply send the command from the webbrowser. The smartplug changes the state, but Toon just doesn't show the right state. The smartplug is by the way connected to the Toon (so not to another Z-Wave controller).

madpatrick wrote:It's is easier to let Domoticz control your switches, but that is my opinion.

I agree, but I still didn't manage to show external Z-Wave plugs on the Toon itself. I would like to have the on-off option at the Toon's control panel (the easy access panel).
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby michel30 » Sun Nov 25, 2018 5:07 pm

Hello,

does somebody runs Domoticz with IFTTT?

When I say to google someting what I enter in IFTTT it says I don't now what you mean or I cannot find it please add it in google.
michel30
Member
Member
 
Posts: 184
Joined: August 2017

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby WickedMaster » Sun Nov 25, 2018 10:52 pm

michel30 wrote:Hello,

does somebody runs Domoticz with IFTTT?

When I say to google someting what I enter in IFTTT it says I don't now what you mean or I cannot find it please add it in google.


That should work. I've just tested it out, and you can simply make an applet with Google Assisant as "if". Then, for example, you can pick the "Say a simple phrase" trigger. Enter the texts there and create the trigger. After that you've to create the "that" action service which will be a web request (using Webhooks). There you can enter the URL which IFTTT has to execute and create the trigger (no need to modify the other settings such as method).

This worked for me.
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby michel30 » Mon Nov 26, 2018 1:08 am

Hello,

I am trying first with my lights but it always says This isn't a valid URL.

http://<user>:<password>@<domoticz public IP or URL>:8080/json.htm?type=command&param=switchlight&idx=181&switchcmd=Off

When I used this command in my webbrowser the light will switch off.
I also try this out with a hotspot and when I try it does not work.

How does your URL looks like for phrase?

And can I talk dutch with IFTTT? I only see couple of language , german, french , english..

Thanks,
michel30
Member
Member
 
Posts: 184
Joined: August 2017

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby WickedMaster » Mon Nov 26, 2018 1:27 am

I have only tested it out with the direct link of the Toon itself. Haven't tried it out with Domoticz yet. Will try that tomorrow and come back to it.

You can only talk the languages which are listed at IFTTT to it. I tried Dutch, but that doesn't seems like to work..
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 16
Joined: November 2018

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby michel30 » Fri Nov 30, 2018 12:14 am

Okay, Toon is now working with IFTTT and domoticz is I say set temperature ... degrees is switch.

This how you set up the connection in IFTTT

Code: Select all
https://user:password@IP:port/json.htm?type=command&param=updateuservariable&vname=Status&vtype=2&vvalue={{TextField}} 



I am searching how to set up when you ask google home what is the temperature in house that it will say at this moment the temperature is....

An other question: what could you do more with integrate Toon and Google home together with Domoticz and IFTTT?
michel30
Member
Member
 
Posts: 184
Joined: August 2017

Re: Controlling Toon via Domoticz

Postby michel30 » Wed Dec 05, 2018 10:23 pm

WickedMaster wrote:I have only tested it out with the direct link of the Toon itself. Haven't tried it out with Domoticz yet. Will try that tomorrow and come back to it.

You can only talk the languages which are listed at IFTTT to it. I tried Dutch, but that doesn't seems like to work..


Hello WickedMaster,

Did you already try the Toon with Domoticz and google home?

The only thing that works for me is only set the temperature on .. degrees but asking what is the temperature in the house it does not work yet.
michel30
Member
Member
 
Posts: 184
Joined: August 2017

Previous

Return to Toon external control

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron