Rooted toon 1 on Home assistant

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TheHogNL, TerrorSource, Toonz

Rooted toon 1 on Home assistant

Postby dexternl » Thu Feb 14, 2019 9:49 pm

Hi

I have a rooted toon1 at fw 5.0.4. I have linked the toon to Home assistant and can control the thermostat and see the boilerstatus. But i cannot see the readings from the smart meter. I can see the values on the toon but not on home assistant. Where do i need to look to fix this?
dexternl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2019

Re: Rooted toon 1 on Home assistant

Postby WickedMaster » Fri Feb 15, 2019 9:34 am

Assuming that you're using the cyberjunky/home-assistant-custom-components, you need to edit the sensor/toon_smartmeter.py file. There you need to define the correct HAE_METERS. Go to http://toon.ip:port/hdrv_zwave?action=getDevices.json and search for dev_
Last edited by WickedMaster on Sat Feb 16, 2019 12:51 pm, edited 1 time in total.
User avatar
WickedMaster
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 43
Joined: November 2018

Re: Rooted toon 1 on Home assistant

Postby dexternl » Fri Feb 15, 2019 10:04 pm

thanks that was indeed the problem. Now i have the correct readings.
dexternl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 10
Joined: February 2019


Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest