Toon app toon mobile

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TheHogNL, TerrorSource, Toonz

Toon app toon mobile

Postby ams123 » Wed Apr 10, 2019 7:15 pm

kan iemand mij helpen hoe kan ik de user en ww invoeren bij mijn toon

ik wil de toon mobile app gaan gebruiken maar moet dan een user en ww invoeren

mijn toon is geroot en op firmware 4.7.2.3
Toon solarpannels
ams123
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 43
Joined: August 2017
Location: Amersfoort

Re: Toon app toon mobile

Postby Toonz » Wed Apr 10, 2019 8:49 pm

Via menu, instellingen, TCS menu, knop mobile login
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1130
Joined: December 2016

Re: Toon app toon mobile

Postby ams123 » Wed Apr 10, 2019 8:56 pm

Toonz wrote:Via menu, instellingen, TCS menu, knop mobile login


die heb ik niet of kan het niet vinden
Toon solarpannels
ams123
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 43
Joined: August 2017
Location: Amersfoort

Re: Toon app toon mobile

Postby Toonz » Wed Apr 10, 2019 10:04 pm

Welke firmware heb je?
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1130
Joined: December 2016

Re: Toon app toon mobile

Postby ams123 » Wed Apr 10, 2019 10:32 pm

Toonz wrote:Welke firmware heb je?

4.7.23 en nu naar 4.13.7
Toon solarpannels
ams123
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 43
Joined: August 2017
Location: Amersfoort

Re: Toon app toon mobile

Postby ams123 » Thu Apr 11, 2019 9:35 am

Na wat update problemen zit ik nu op 5.0.4 en alles werkt zo als het moet mijn dank heren
Toon solarpannels
ams123
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 43
Joined: August 2017
Location: Amersfoort

Re: Toon app toon mobile

Postby hanplo » Mon Jun 10, 2019 9:38 pm

TSC Toon Mobile geeft bij alleen de verbruiksgegevens van elektriciteit. De gaswaarden blijft op 0 staan. Iemand een oplossing. Vreemd genoeg doet hij hetzelfde bij de app Toon for Android. Op de Toon zelf wordt de gaswaarde wel goed aangegeven. Hulp is welkom!
hanplo
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 15
Joined: August 2017

Re: Toon app toon mobile

Postby Cybertoon » Mon Jul 15, 2019 10:10 pm

op de mobile app android rooted zie ik geen grafieken en de gaswaarden blijft op 0 staan. Iemand een oplossing. op toon aan de muur werkt alles wel goed. Hulp is welkom!
Cybertoon
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 1
Joined: July 2019

Re: Toon app toon mobile

Postby Martini7 » Wed Aug 14, 2019 8:56 am

Volgen mij is de Toon Mobile app enkel gemaakt om het huidige verbruik uit te lezen (geen grafieken etc.).

In de /qmf/www/mobile/index.html zie ik enkel verwijzingen naar Stroom & Gas; klopt het dat er (nog) niet voorzien is voor Stadsverwarming/Warmte?
Dus vervanging van Gas voor Warmte (zoals dit wel op de Toon wordt weergegeven).
Martini7
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 4
Joined: August 2019

Re: Toon app toon mobile

Postby WickedMaster » Thu Aug 15, 2019 11:59 am

Je kunt inderdaad geen grafieken etc. zien. De webinterface is puur bedoeld om de temperatuur in te stellen en het live verbruik te zien.

@Martini7: warmte is inderdaad niet opgenomen in het script. Kun jij op je Toon wel warmte aflezen?
User avatar
WickedMaster
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: November 2018

Re: Toon app toon mobile

Postby Martini7 » Thu Aug 15, 2019 10:59 pm

WickedMaster wrote:@Martini7: warmte is inderdaad niet opgenomen in het script. Kun jij op je Toon wel warmte aflezen?


Yes!

Voorbeeld:
'dev_8.1' =>
array (
'uuid' => 'eneco-001-######:hdrv_zwave_68462C29D60',
'name' => 'HAE_METER_HEAT_1',
'internalAddress' => '8.1',
'type' => 'heat',
'supportsCrc' => '0',
'nodeFlags' =>
array (
),
'CurrentHeatQuantity' => '23.00',
'DeviceName' => 'HAE_METER_HEAT_1',
),

23 is dan de waarde in MegaJoule

Update: het lijkt erop dat sinds Toon geroot is, de 'CurrentHeatQuantity' teller niet meer elke dag op 0 gezet wordt, maar als een meter omhoog loopt...
Voorheen werd deze nl. iedere dag op 0 gezet; waarbij ik het dagelijkse verbruik met behulp van de ToonAPIlib via Toon API uit kon lezen...
Martini7
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 4
Joined: August 2019

Re: Toon app toon mobile

Postby WickedMaster » Fri Aug 16, 2019 11:04 pm

Kun je de situatie in de meterkast eens vastleggen op een foto? Ben namelijk benieuwd hoe dat aangesloten zit. Heb je dat destijds zelf gedaan?
User avatar
WickedMaster
Member
Member
 
Posts: 70
Joined: November 2018

Re: Toon app toon mobile

Postby Martini7 » Sat Aug 17, 2019 6:57 pm

Tuurlijk; zie hieronder de aansluitingen.
Aan de onderkant van de Landis+Gyr ultraheat warmtemeter komt een kabeltje (3.5mm jackplug female) die via een 3.5mm jackplug in de meetmodule zit.

E.e.a. is 4 jaar terug door een monteur van Eneco aangesloten bij installatie Toon.
Gezien de sticker op de warmtemeter is er destijds een pulsekaart geïnstalleerd...
Volgens mij is deze variant van Toon (met warmte) maar tijdelijk mogelijk geweest vanuit Eneco.

Opmerkelijke is overigens dat die warmtemeter het 4 jaar gedaan heeft en iedere dag de 'CurrentHeatQuantity' in de json van Toon op 0 gezet werd; na rooten Toon werd dit een oplopende counter en sinds vandaag loopt deze meter niet meer op (ondanks douchen/warm water afnemen)... :shock: :cry:

Update: gisteren meetmodule even van het stroom afgehaald en daarna lijkt hij het weer te doen.. (en stand is weer 0 :o )
Attachments
IMG_0757.jpg
Meetmodule
IMG_0757.jpg (67.1 KiB) Viewed 955 times
IMG_0756.jpg
Aansluiting warmtemeter
IMG_0756.jpg (84.54 KiB) Viewed 955 times
Martini7
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 4
Joined: August 2019


Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron