scherm reageerd niet

If your (rooted) Toon doesn't do what it's supposed to, post here. Dutch allowed / Posten in 't Nederlands toegestaan.

Moderators: marcelr, TerrorSource, Toonz, TheHogNL

scherm reageerd niet

Postby elmex » Sat Jun 20, 2020 8:03 pm

Een vraagje.. ik merk nu op dat de scherm van de toon niet meer reageerd.. kan het zijn dat dit komt door installatie van apps ? Een tijd geleden heb ik de apps geupdate. Ik heb de Toon niet opgemaakt om de kabel van scherm te controleren, ik heb het al tijden niet aangeraakt en acht de kans klein dat daar aan ligt.
Stukje van dmesg:

"Linux version 2.6.36-R10-h28 (jbraam@dvl) (gcc version 4.5.3 20110223 (prerelease) (GCC) ) #1 PREEMPT Fri Sep 28 15:51:09 CEST 2018
CPU: ARM926EJ-S [41069264] revision 4 (ARMv5TEJ), cr=00053177
CPU: VIVT data cache, VIVT instruction cache
Machine: Prodrive B.V ED2.0
Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback
On node 0 totalpages: 32768
free_area_init_node: node 0, pgdat c03a119c, node_mem_map c03c5000
Normal zone: 256 pages used for memmap
Normal zone: 0 pages reserved
Normal zone: 32512 pages, LIFO batch:7
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages: 32512
Kernel command line: ubi.mtd=4 root=ubi0:rootfs rw rootfstype=ubifs mtdparts=mxc_nand:512K@0x00100000(u-boot-env)ro,1536K(splash-image),3M(kernel),3M(kernel-backup),119M(rootfs) console=ttymxc0,115200 mem=128M lpj=999424 lcd=TDA-WVGA0700F00048
PID hash table entries: 512 (order: -1, 2048 bytes)
Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
Memory: 128MB = 128MB total
Memory: 126092k/126092k available, 4980k reserved, 0K highmem
"

in de error logile (opkg.qb2-uni-5.9.6.script.sh.log) vond ik:
">> logKeyValText: key(upgrade-error-disk-space-report), value({"log":5388,"config":220,"rrd":7764}) and text({"fromVersion":"5.5.7","toVersion":"5.9.6","diskSpaceAvailable":19248,"diskSpaceRequired":26943})
"
df geeft:
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
ubi0:rootfs 104936 77140 27796 74% /
tmpfs 63096 112 62984 0% /var/volatile

is er een manier om alle apps re verwijderen via ssh, zodat ik zeker weet dat het niet door een app veroorzaakt wordt? of andere suggesties :D
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby TheHogNL » Sat Jun 20, 2020 8:55 pm

Dit verwijderd in 1 keer alle custom apps (dus ook toonstore).
Code: Select all
for i in `find /qmf/qml/apps/ -type l ` ; do rm -rf $i* ; done ; killall -9 qt-gui


Om in ieder geval toonstore weer terug te krijgen, run je even update script met -f
Member of the Toon Software Collective
User avatar
TheHogNL
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1537
Joined: August 2017

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sat Jun 20, 2020 8:58 pm

In de tussentijd toon toch maar opengemaakt en tweetal kabels stevig aangedrukt.. nog steeds niks, daarnaast gevonden hoe apps weghaalt (/qmf/qml/app) hier domoticzboard afvalkalender verwijdert.. ik heb daarnaast ov , buienradar en temp op begin scherm staan. Als ik na een reboot het scherm actief is en ik lukraak op het scherm aantik dan pakt hij ergens een aanraak aan... want de ov app opent dan. Vermoed dat aanraak sensor stuk is ?
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sat Jun 20, 2020 9:04 pm

Kan ik via de ssh de apps ook weer installeren, als de scherm stuk is ?
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby Toonz » Sat Jun 20, 2020 10:07 pm

ja, dat kan.... je moet dan wel handmatig de sources van Github plukken en naar Toon kopiëren in /qmf/qml/apps
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1481
Joined: December 2016

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sat Jun 20, 2020 10:13 pm

Toonz wrote:ja, dat kan.... je moet dan wel handmatig de sources van Github plukken en naar Toon kopiëren in /qmf/qml/apps

Ik zou toch ook gewoon directories verplaatsen .. of met scp de directories verplaatsen naar locale disk van mijn laptop..
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby Toonz » Sun Jun 21, 2020 11:37 am

elmex wrote:
Toonz wrote:ja, dat kan.... je moet dan wel handmatig de sources van Github plukken en naar Toon kopiëren in /qmf/qml/apps

Ik zou toch ook gewoon directories verplaatsen .. of met scp de directories verplaatsen naar locale disk van mijn laptop..

dat kan, maar dat komt neer op het verwijderen van de app. Je vroeg hoe je ze opnieuw kan installeren...dat is verplaatsten de andere kant op ;-)
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1481
Joined: December 2016

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sun Jun 21, 2020 1:40 pm

Toonz wrote:
elmex wrote:
Toonz wrote:ja, dat kan.... je moet dan wel handmatig de sources van Github plukken en naar Toon kopiëren in /qmf/qml/apps

Ik zou toch ook gewoon directories verplaatsen .. of met scp de directories verplaatsen naar locale disk van mijn laptop..

dat kan, maar dat komt neer op het verwijderen van de app. Je vroeg hoe je ze opnieuw kan installeren...dat is verplaatsten de andere kant op ;-)


true :D . ik dacht even in windows manier ..bestanden overal verwijderen. Maar in Linux is het wat simpeler... heb er een hard hoofd in dat het verwijderen van apps gaat helpen.
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sun Jun 21, 2020 2:02 pm

alles onder qmf/qml/apps verplaatst naar apps_old en nieuwe apps folder aangemaakt. daarnas sh /home/root/update-rooted.sh -f uitgevoerd ..
niet geholpen :(

aanraak scherm is grotendeels dood .. :( misschien iets te hard gedrukt ?

hebben jullie nog tips ?
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sun Jun 21, 2020 2:11 pm

:x door het verwijderen van de apps en weer terugzetten..is de tegel overzicht op de toon leeg..
Enig idee hoe ik via ssh console de tegels weer gevuld kan krijgen ?
in het begin stond buienradar, OV en temperatuur ... nu heb ik alleen tijd en verwarmingsstand :roll:
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby elmex » Sun Jun 21, 2020 2:42 pm

doet het weer :D

kabeltje losgemaakt opnieuw erin gedaan.. gezorgd dat 'zachte'zijkantjes niet op het scherm zit. En gezorgd dat de kapje niet direct op het scherm zit .. en reageerd weer op aanraking ..

vermoed het scherm op het aanraak gedeelte zat waardoor de aanraking van het scherm net 'gezien' werd.
elmex
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: October 2019

Re: scherm reageerd niet

Postby Toonz » Sun Jun 21, 2020 5:41 pm

elmex wrote::x door het verwijderen van de apps en weer terugzetten..is de tegel overzicht op de toon leeg..
Enig idee hoe ik via ssh console de tegels weer gevuld kan krijgen ?
in het begin stond buienradar, OV en temperatuur ... nu heb ik alleen tijd en verwarmingsstand :roll:

Je moet alle tegels zelf weer met de hand toevoegen op het Homescreen op de Toon. Dat kan niet via ssh. 4
member of the Toon Software Collective
User avatar
Toonz
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1481
Joined: December 2016


Return to Toon issues and support (Nederlands toegestaan)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest