Page 2 of 5

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 01, 2008 9:48 pm
by MindBender
Nice! And fairly cheap too. Too bad it cannot display blue, but I can live with that. Does it have an open protocol, so I can use an embedded RSS reader, instead of yet-another-PC or yet-another-cable?

Some time ago I've got myself an iBall:
Image
http://www.spacewriter.com/Overview.aspx?menuproduct=1
It was meant to show messages of the domotica system and RSS feeds, but unfortunately its protocol is not available so the only thing it's displaying now is a transparent sphere.

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 01, 2008 10:00 pm
by Digit
Tip for those who are going to order one: Visit the Conrad homepage first, for another EUR 5 discount.

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 01, 2008 10:25 pm
by Bwired
It's looks like a Betabrite led bar which I had a while back, that one was giving to much light (to bright) for me. This one you can dim I believe and you sure need that.
So now I have a very small Led Bar :-)
check it out: http://www.bwired.nl/Camoffice.asp
[8D]
Regards Pieter

RGB Led-bar

PostPosted: Sun Mar 02, 2008 7:47 am
by Jfn
Check out one of my earlier postings in this message. You will find an attachment with a .PDF describing the protocol. The unit is easily programmed through a serial or USB interface.

As my HTML/PHP programming skills improve (I am still a novice in that area), one of the things I intend to do is add an option on my website that allows a visitor to enter a message on the ledbar.

@Bwired: Yes, you can dim this ledbar (25%, 50%, 75% and 100%).

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by MindBender</i>
<br />Nice! And fairly cheap too. Too bad it cannot display blue, but I can live with that. Does it have an open protocol, so I can use an embedded RSS reader, instead of yet-another-PC or yet-another-cable?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

RGB Led-bar

PostPosted: Wed Mar 05, 2008 9:28 pm
by Droezel
My ledbar arrived today and works really well! I'm planning to write a homeseer plugin for it, should not be to hard to do. But first I need to finish my DMX plugin or that will never get ready.

RGB Led-bar

PostPosted: Thu Mar 06, 2008 9:30 pm
by Digit
Mine arrived yesterday. I can control it from within my HA app. Not with all the nice features yet like color, leading, dim, but the basics are there. This weekend i'll try to put a page on my website where you can enter a text to put it on the bar LED-bar.[8D]

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 4:27 pm
by Digit
Small update.
This LED-bar is quite sensitive to how you send the commands.
I discovered i sometimes got ACK's back from the LED-bar, but the command wasn't executed; tried several things to figure what was going on, and finally discovered that sending the bytes 1 by 1 to the LED-bar solved the issue. So much for the reliability of an ACK...i mean, the LED-bar must have received the complete command, since it can calc the same checksum as i did, so why not execute? Beats me. Remember this when you're starting to work with it.

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 5:55 pm
by Jfn
That is what I discovered too when programming my PERL script for this thing. Sending the characters too fast can even result in a reboot of the ledbar.

But when sending the characters one by one (in 1 ms intervals) the unit works perfectly.

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Digit</i>
<br />Small update.
This LED-bar is quite sensitive to how you send the commands.
I discovered i sometimes got ACK's back from the LED-bar, but the command wasn't executed; tried several things to figure what was going on, and finally discovered that sending the bytes 1 by 1 to the LED-bar solved the issue. So much for the reliability of an ACK...i mean, the LED-bar must have received the complete command, since it can calc the same checksum as i did, so why not execute? Beats me. Remember this when you're starting to work with it.
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">Als het niet kapot is, niet repareren!

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 5:58 pm
by Digit
Yep...
Almost everytime command execution failed, the LED-bar came with the "Thank you blabla" text...

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 10:23 pm
by Digit
Update again...
Since the LED-bar is banned to stay in the office for now, i thought to do something funny with it; it's controllable from the website. http://www.hekkers.net/test/Cam1.aspx [:o)]

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 10:53 pm
by Snelvuur
Well ok, you guys got me going. Mine is ordered now too. Dont know how the misses is going to like it and what to do with it.. but heck, i just like toys.

// Erik (binkey.nl)

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 11:18 pm
by Bwired
Jfn should ask a big discount on his next order with www.conrad.nl [:D]
At Conrad they are thinking what the hack is going on with that ledsign, obviously we made it to cheap!

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 11:21 pm
by Snelvuur
Just like futuromshop.nl when the oregons where cheap.

// Erik (binkey.nl)

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 11:37 pm
by Noel
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Bwired</i>
<br />Jfn should ask a big discount on his next order with www.conrad.nl [:D] At Conrad they are thinking what the hack is going on with that ledsign, obviously we made it to cheap!
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">I've been trying to find this LED bar on the Conrad site, but till now with no luck.
Do you/someone have a direct link to it for me?

---
Never start anything you can't fi

RGB Led-bar

PostPosted: Sat Mar 08, 2008 11:38 pm
by Digit
See the start of this topic [:)]