Devices depart from the 1 Wire network unexepected

Forum about 1-Wire devices.

Devices depart from the 1 Wire network unexepected

Postby Curtain » Sun Sep 21, 2008 9:02 pm

Hi,

I've recently bought a master hub from hobby boards for one wire and after a few hours running, the device
(I have only one, the battery monitor) departs from the network unexpectedly.
Also, I see that the switches in the hub itself depart from the network.

I am using the Java API, and RXTX on Linux.

Every now and then, I get the following exceptions:
Exception: com.dalsemi.onewire.adapter.OneWireIOException: OneWireContainer26-Bad CRC during read.99
Exception: com.dalsemi.onewire.adapter.OneWireIOException: OneWireContainer1F verify on command incorrect

Please advise.

Best regards,

-- Jaap Gordijn
Curtain
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 9
Joined: September 2006
Location:

Devices depart from the 1 Wire network unexepected

Postby Digit » Sun Sep 21, 2008 9:45 pm

I could advise you to buy a HA7Net, but i don't know if that will work in your situation and if it's the answer you're looking for... have you tried [url="http://www.cocoontech.com/index.php?showforum=41"]this[/url] forum?
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Devices depart from the 1 Wire network unexepected

Postby Curtain » Tue Sep 23, 2008 2:09 pm

Thanks.

As it seems right now, the problem is caused by the USB to serial adapter.
If this adapter is behind an USB 2.0 hub, it causes problems on Linux.
Curtain
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 9
Joined: September 2006
Location:


Return to 1-Wire Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron