Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby mrqnapper » Mon Nov 27, 2017 4:02 pm

Ik heb een gek probleem. Ik heb een fibaro sensor in de woonkamer. Als nu (bijvoorbeeld op de verdiepingsvloer) een voorwerp hard op de grond valt dan registreert de trilling-sensor dat. Op zichzelf prima. Maar vervolgens gaat een fibaro schakelaar aan en uit schakelen (licht aan en uit) wat na enkele keren stop met de lampen aan!

Ik heb op geen enkele manier de schakelaar of sensor gekoppeld aan elkaar. Blijkbaar reageert de schakelaar op een "alarm" van de sensor en gaat dan iets doen. Hoe stop ik dit?
Kan ik evt in Homeseer zien waar de "koppeling" zit? Graag jullie advies.

Thanks. W.
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby Akatar » Mon Nov 27, 2017 6:32 pm

40, 41 ,42 en 43 op 0 instellen

40. Reaction to General Alarm This parameter determines how the device will react to General Alarm frame. Available settings: 0 - alarm frame is ignored 1 - turn On after receiving the alarm frame 2 - turn OFF after receiving the alarm frame 3 - flash after receiving the alarm frame Default setting: 3 Parameter size: 1 [byte]
NOTE
Parameter 35 values may be combined, e.g. 1+2=3 means that associations for turning On and OFF are not sent. i
NOTE
*Hold and release is inactive when parameter 20 is set to 1 or 2. **Double click is inactive when parameter 20 is set to 1. i
21
ADVAnCED PARAMETERS
41. Reaction to Flood Alarm This parameter determines how the device will react to Flood Alarm frame. Available settings: 0 - alarm frame is ignored 1 - turn On after receiving the alarm frame 2 - turn OFF after receiving the alarm frame 3 - flash after receiving the alarm frame Default setting: 2 Parameter size: 1 [byte]
42. Reaction to CO/CO2/Smoke Alarm This parameter determines how the device will react to CO, CO2 or Smoke frame. Available settings: 0 - alarm frame is ignored 1 - turn On after receiving the alarm frame 2 - turn OFF after receiving the alarm frame 3 - flash after receiving the alarm frame Default setting: 3 Parameter size: 1 [byte]
43. Reaction to Heat Alarm This parameter determines how the device will react to Heat Alarm frame. Available settings: 0 - alarm frame is ignored 1 - turn On after receiving the alarm frame 2 - turn OFF after receiving the alarm frame 3 - flash after receiving the alarm frame Default setting: 1 Parameter size: 1 [byte]
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 957
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby mrqnapper » Tue Nov 28, 2017 8:30 am

Ha mooi, ga het proberen. Bedankt.
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby mrqnapper » Tue Nov 28, 2017 4:20 pm

Nog een aanvullend vraagje. Zoals op de afbeelding te zien is de status afbeelding van de schakelaar niet aan of uit maar Unknown?
Hoe krijg ik dat goed ("light bulb")? Ik heb al een keer opnieuw gescanned maar dat helpt niet. Heeft dit te maken met de Multilevel daar is wel activiteit op te zien (geen idee waar het voor is eigenlijk :) ? Ik gebruik de schakelaar gewoon om licht aan en uit te schakelen. Zo te zien kan er nog veel meer mee gedaan worden?

Image
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby Akatar » Tue Nov 28, 2017 6:12 pm

zwave stick updaten naar laatste versie, zelfde geldt voor homeseer zelf en de zwave plugin.
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 957
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby mrqnapper » Wed Nov 29, 2017 9:22 am

Akatar wrote:zwave stick updaten naar laatste versie, zelfde geldt voor homeseer zelf en de zwave plugin.


Ha, daar had ik nog niet aan gedacht. Maar is ook een optie. Eens kijken of er voor linux een update is (ja die is er dus :). Dan maar weer uitzoeken hoe dat updaten in zijn werk gaat :) Nal lange tijd niets gedaan is dat weer even zoeken.
Misschien een domme vraag maar de stick updaten heb ik nog nooit gedaan, hoe doe je dat in Hs3 ? En waar haal ik de update vandaan? Is dat de "driver die op HS site staat?
mrqnapper
Member
Member
 
Posts: 234
Joined: June 2011

Re: Fibaro sensor activeert ongewenst fibaro schakelaar!

Postby Akatar » Wed Nov 29, 2017 5:48 pm

dat zal afhangen van de stick die je gebruikt, op de site van de betreffende fabrikant zal dan eventueel de update vd stick staan.
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 957
Joined: November 2007
Location: the netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest