Overzetten HS3 naar andere pc

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Wed Nov 25, 2020 6:22 pm

Vandaag heeft een pc met windows 7 het begeven , nadat de stroom in onze wijk verdween en na een 30 minuten weer opkwam. De oude pc-box van asus heeft 11 jaar gedraaid met HS2 en later met HS3. Gelukkig had ik een vergelijkbare oudere pcbox liggen. De harde schijf verwisseld met die van de overleden pc, en de machine weer aangezet. Alles werkte meteen nadat ik het mac adres van de pc had gewijzigd in mijn modem. Maar ik moet nu niet te lang wachten om alles over te zetten naar een windows 10 machine.

Weet iemand hoe ik HS3 en bijbehorende devices (Z-wave, RFXcom, Plugwise en anderen) en diverse events, die nu op een pc met windows 7 draait, over kan zetten naar een pc met windows 10? Zonder alles opnieuw in te lezen?

Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Wed Nov 25, 2020 7:56 pm

Volgens mij installeren en dan de hs3 map er overheen kopieëren.
Je kan het altijd een keer testen, waarschijnlijk moet je alleen de compoorten aanpassen.
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Wed Nov 25, 2020 8:51 pm

Hartelijk dank.
Ga ik proberen en testen of dit allemaal gaat werken.
De z-wave usb stick, rfxcom en plugwise stick verbindingen met de poorten zullen wel apart geinstalleerd moeten worden. Of zitten deze gegevens ook in de HS-map?
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Wed Nov 25, 2020 9:13 pm

Zitten ook in de map, in de settings.ini van de betreffende plugin.
Als je het geluk hebt dat de usb sticks dezelfde compoort krijgen, hoef je niets aan te passen, in het ergste geval dat even aanpassen in die plugin.
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Wed Nov 25, 2020 10:07 pm

klinkt positief. Bedankt.
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Sun Nov 29, 2020 8:43 pm

Vandaag een pc met windows 10 voorzien en geprobeerd om HS3 te installeren in c:/Program Files. Dit lukt mij niet. De HS3 map wordt alleen in c:/Program Files (x86) gezet. Ondanks dat ik dit vooraf aangeef te doen in de c:/Program Files map. Wat kan ik doen om HS3 wel in deze map te krijgen?
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Sun Nov 29, 2020 10:55 pm

is er een reden voor dat je deze perse in die map wil?
Het is toch gewoon hs3 installeren en dan jouw map er overheen zetten?
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Sun Nov 29, 2020 11:05 pm

De map c:/files program in Windows 7 is een 32 bits . In dezelfde map installeren in Windows 10 is de 32 bits map c:/program files (x84).
Je gaf aan dat ik een kopie over de geïnstalleerde map moest zetten bij Windows 10.
Maar dat lukt mij niet als HS3 in de 32 bits map staat.
Of kan ik dit gewoon negeren en gewoon uitvoeren.
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Sun Nov 29, 2020 11:08 pm

Ik zou hem gewoon installeren in die map die hij aangeeft en dan je eigen map daar overheen zetten.
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Tue Dec 01, 2020 11:05 pm

en? werkte het op deze manier?
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Sat Dec 05, 2020 8:11 pm

Ik heb al diverse berichten gestuurd na je vraag of het nu werkt. Maar ze zijn verdwenen.

Ja het werkt helemaal sinds vandaag.
Klein probleempje met de plugin van Plugwise. Dit is de Plugwise van Rien de Pre versie 3.1.0.0.
In HS3 worden de devices van plugwise weergegeven, maar ik kan ze niet meer bedienen en ik zie geen energie waarden bij gebruik.
Wat moet er gewijzigd worden om dit weer normaal te krijgen?

Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Sat Dec 05, 2020 8:20 pm

Klopt, dat had ik ook. Dat heeft te malen met de plek van de xml file die de plugin gebruikt.
Als het goed is zie je in de log de error waar deze moet staan. (de map waar de plugin de files verwacht)
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Sat Dec 05, 2020 8:25 pm

ik dacht:
C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\html\Plugwise
voor switch.html etc
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Akatar » Sat Dec 05, 2020 8:28 pm

en natuurlijk in:
C:\Program Files (x86)\Plugwise\Plugwise Source\www
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1100
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Overzetten HS3 naar andere pc

Postby Wim2008 » Sat Dec 05, 2020 11:06 pm

Ok. Ik kan me uit het verleden daar iets over herinneren.
Zijn dit de juiste 2 files of is het er maar 1 van: switch.xml en statistics.xml ?
En gaat het allen om de 2 files die in de map C:\Program Files (x86)\HomeSeer HS3\html\Plugwise staan? of alleen om de switch.html ?

En deze file(s) moeten dan gekopieerd worden naar C:\Program Files (x86)\Plugwise\Plugwise Source\www ?
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 709
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Next

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest