Tornado SFM-56.0 modem

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Tornado SFM-56.0 modem

Postby Antoon » Mon Aug 10, 2009 7:41 pm

Sinds vorige week is mijn Tornado modem die ik gebruik in combinatie met YacSeer er spontaan mee gestopt.
Als iemand mij nu belt dan gaat t modem na 1x overgaan de telefoon opnemen en de beller krijgt een soort fax geluid te horen.
Ik kan ook nergens een instelling vinden dat het modem niet op moet nemen.
Er is niks verandert aan deze setup.
Driver al opnieuw geinstalleerd maar helpt niet.
Iemand een idee?

- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Tornado SFM-56.0 modem

Postby Alexander » Mon Aug 10, 2009 8:03 pm

probeer eens een reset commando te sturen naar het modem (ATZ0). Hier de lijst met de commando's: http://www.cel****ar.co.za/hayesat.htm

Ongetwijfeld dat een commando gebruikt wordt om het modem in de faxstand te zetten en voice te negeren.

Alexander
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Tornado SFM-56.0 modem

Postby Verkenner » Mon Aug 10, 2009 8:05 pm

Moi Antoon, je zou hier eens kunnen kijken.
ftp://ftp.allieddata.com/Tornado/
en
ftp://ftp.allieddata.com/Tornado/SFM56. ... _UK_GE.PDF

Grtz, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 337
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Tornado SFM-56.0 modem

Postby Antoon » Mon Aug 10, 2009 9:18 pm

Ik kon het modem niet bereiken via Hyper terminal.
Bleek dat ik vorige week een setting in mijn WHS had verandert mbt remote access [:I]
Vreemd, maar alles werkt nu weer.
Bedankt voor het meedenken en de tips.

- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Tornado SFM-56.0 modem

Postby idurz » Wed Jun 02, 2010 8:23 pm

Allen
het is me inmiddels gelukt aan een Tornado SDM modem te komen, zodat ik ook met nummerherkenning kan gaan stoeien. Alleen......ik heb de USB variant van dit modem. Tot op heden is het me nog niet gelukt de bijgeleverde Windows98 en WindowsME software te installeren onder Windows XP. Is iemand dat al wel gelukt of is er een andere truk?


tnx Rudi
idurz
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: January 2010

Re: Tornado SFM-56.0 modem

Postby Verkenner » Mon Jun 07, 2010 9:33 pm

Hi All,

Tried to install the analog Tornado SFM56.0E Serial-Modem on WINDOWS 7.
Downloaded the drivers from ftp://ftp.allieddata.com/Tornado/SFM56.0-E/Drivers/

Does not work on a serial RS-232 port.
Does not work on a USB-port with USB-to-Serial converter from dealextreme.

Perhaps the drivers are not WIN7 compatible ??
Anyone succeeded? Any suggestions ?

Regards, Verkenner
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 337
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Tornado SFM-56.0 modem WORKS!

Postby Verkenner » Wed Jun 16, 2010 7:28 pm

Hi All, its my happy day !

Some other people on this forum use this analog modem with YacSeer (number recognition)

Succeeded to install the analog Tornado SFM56.0E Serial-Modem on WINDOWS 7. YES, it works !

The WIN-XP drivers from the SFM56.0E do NOT work.

BUT....the WIN-NT drivers WORK !
You can find them here:
ftp://ftp.allieddata.com/Tornado/SFM56. ... ows%20NT4/

Regards, Verkenner
Last edited by Verkenner on Wed Jun 23, 2010 1:24 pm, edited 2 times in total.
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 337
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Tornado SFM-56.0 modem

Postby Esteban » Wed Jun 16, 2010 8:44 pm

Thanks for the tip, it isn't a problem for me yet, but it'll probably save me some headaches at a later date :wink:
Esteban
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 677
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Re: Tornado SFM-56.0 modem

Postby jaccovanderven » Sat Dec 19, 2020 9:47 am

Hello, I lost my power adapter for the Tornado SFM-56, can someone tell me which power I need? Is it AC / DC / 12 V / 9V

thanks
jaccovanderven
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 42
Joined: September 2010

Tornado SFM-56.0 modem

Postby Verkenner » Sat Dec 19, 2020 10:30 pm

Manual: https://www.manualslib.com/products/All ... 86439.html
But no power voltage. :-(

Try 9 Volt DC, if not working then 12 Volt DC.
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 337
Joined: May 2008
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest