Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby raymonvdm » Fri Jan 22, 2016 9:21 am

De hardware eisen zijn nogal pittig als ik zo kijk

Recommendations when using many and/or HD cameras:

Intel core i7
8GB or more RAM
Microsoft Windows 8.1 or 10, 64 bit
nVIDIA graphics adaptor for hardware decoding
7200+ RPM drives and/or SSD drive

I didn't see any specifications for servers

For a BRIX you can choose this one http://www.gigabyte.co.nl/products/prod ... id=5156#ov but i cannot find a price for it. However i did find this one but it is costing 600 euro`s and has an intel video chip https://www.alternate.nl/GIGABYTE/BRIX- ... 0-(rev-1-0)-Barebone/html/product/1248841

Why do you need a I7 for Blue Iris?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1147
Joined: December 2011

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby DJF3 » Fri Jan 22, 2016 10:20 am

Last summer I ordered a new server for HS3

1x Intel / NUC Kit DN2820FYK - € 142
2x Kingston Technology / KVR16LS11/8 KVR16LS11/8 - € 50
1x Samsung / 850 EVO - 120GB MZ-75E120B/EU - € 72
Total: € 265

Power: between 6-10W
Like: small, low power, only a tiny fan
OS: w2007

Screen Shot 2016-01-22 at 10.17.32 .png
intel nuc
Screen Shot 2016-01-22 at 10.17.32 .png (162.25 KiB) Viewed 7358 times
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 887
Joined: July 2007

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby raymonvdm » Fri Jan 22, 2016 10:22 am

So few USB interfaces ?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1147
Joined: December 2011

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Fri Jan 22, 2016 1:55 pm

That is nice and small indeed, price is at the moment 144 euro for this device ex harddisk and ram memory.

I7 for the blueiris system, well if you use a few megapixel camera's
And like to have a overlay and some extra options, go for 25 Fps.
It will eat cpu power as crazy.

I have a I5 4590T here at the moment running 3 IP cams in total 6 Megapixel of cams at about 14 Fps and direct to disc recording.
Also homeseer runs from it, Plex and some other services.

This is ok , cpu hangs around 19% and that is 45 Watt at 230Vac.
I have connected 8 x 3 Mp ip camera for testing to see what happens , computer got a bit unresponsive when 5 started to record because the cpu spiked up to 100%
But the power the computer max consumed was 57 - 59 Watt. (compared to the old i7 920 that used at 100% about 143 Watt @ 230Vac)
I did not turned down the framerate (25fps)and they are on direct disc recording ( this saves allot of cpu)

The faster the cpu, less power it consumes, and this is only a problem when you have a few camera's with high resolution.

O haha stom zie dat ik het in het Dutchlish heb opgeschreven , dacht al er klopt iets niet ;)
Maar dan is de vraag, is een NVR goedkoper qua verbruik en voldoet dit aan je eisen of een computer die blueiris draait waar je wat meer mee kan rommelen.
Je kan ook een rtsp stream uit de meeste NVR's krijgen , maar rtsp kan je bijvoorbeeld nog niet in Hstouch verwerken dus geen beelden te zien via die manier en dat kan met blueiris dan weer wel aangezien die jpg ondersteund.
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby kriz83 » Fri Jan 22, 2016 2:13 pm

25 fps is wel totaal overkill :-)
Ik run op 15 fps, en dat is nog steeds "vloeiend"

HomeSeer - PlugWise - RFXComm - Philips Pronto TSU9800/9600/9300
kriz83
Member
Member
 
Posts: 200
Joined: October 2012
Location: Belgium

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby raymonvdm » Fri Jan 22, 2016 4:38 pm

Ik gebruik 2 FPS en op het moment dat hij triggert gaat hij naar 5FPS (ZoneMinder) en dit zorgt er voor dat ik weinig CPU power nodig heb
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1147
Joined: December 2011

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Fri Jan 22, 2016 4:49 pm

Ja heb ze hier ook op 14Fps draaien en sommige op 10.
Echt heel spannend hoeft het allemaal niet, als de gene er maar op staat, al vind ik 2 wel erg weinig dat is schokken en stilstaan :)
Maar dat heeft wel het voordeel dat inderdaad weinig cpu word aangesproken.

Kan je zoneminder aansturen via homeseer eigenlijk ?
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Sun Jan 24, 2016 9:42 pm

Om even op dit terug te komen, een gebruiker heeft op het andere forum toch een NUC in gebruik met blueiris.
Deze draait volgens hem 10x 3 Megapixel camera op 12Fps en direct to disc recording.
Deze cpu hangt rond de 38% (dit neem ik aan dat het met beweginsdetectie is op alle kanalen)
Verbruik is 9 Watt dus dat is zeker niet verkeerd dan.

gaat om dit model :
http://tweakers.net/pricewatch/336068/i ... 50wyk.html
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby kriz83 » Mon Jan 25, 2016 9:49 am

Las het ook deze morgen.

Vind het wel interessant, maar met de kostprijs van die NUC is het voor mij niet echt 'rendabel' om nu over te stappen :-/
HomeSeer - PlugWise - RFXComm - Philips Pronto TSU9800/9600/9300
kriz83
Member
Member
 
Posts: 200
Joined: October 2012
Location: Belgium

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Mon Jan 25, 2016 10:11 am

Nee, komt toch nog snel op de 515 euro, dan heb je de nux - 128gig sd - 2tb hd - 8 gig ram.
Dus ex btw nog steeds behoorlijk ( 425)

Dan vraag ik me toch af, is het niet mogelijk om zelf een systeem te bouwen mocht je zo een bedrag al willen uitgeven.
Met een pico psu , moederbordje, en een cpu met een gelimiteerde tdp.
Natuurlijk komt het verbruik zomaar per harddisk 5 watt a 6 watt meen ik hoger te liggen , hier is weinig aan te doen of je moet overstappen op die 2.5" schijfjes.
Maar als het systeem zelf , met 10 camera's rond de 9Watt verbruikt en daar nog eens een HD in opgenomen vind ik aardig zuinig.

Dat is niet zo heel erg om jaarlijks dag in dag uit te hebben draaien,
je gaat van een bedrag met een pc van 9 watt - € 19,71
naar gelijk een bedrag van een pc met 55watt - € 120.45
(voor het gemak 0.25ct aangehouden per Kwh)
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby kriz83 » Mon Jan 25, 2016 10:58 am

Moet vast kunnen ... probleem is dat je het verbruik pas weet van een zelfbouw systeem als het 1x volledig in elkaar steekt...
Volgens mij zou ik met mijn ESXI server zo een 30W moeten kunnen halen wanneer ik er gewoon windows opzet en hardware acceleratie gebruik.

Eventueel moet ik dan de virtual machines gewoon maar draaien met VMWare op die installatie (of Hyper V)
HomeSeer - PlugWise - RFXComm - Philips Pronto TSU9800/9600/9300
kriz83
Member
Member
 
Posts: 200
Joined: October 2012
Location: Belgium

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Mon Jan 25, 2016 4:04 pm

Ja stel je zit rond de 30 Watt dan kost het je jaarlijks 65.70 €.
Tegen die 19.71 €

Ben je toch snel 11.5 jaar bezig om de kosten eruit te halen qua besparing.
Dat schiet dan ook niet heel erg op.
Ik ben "systeemloos" op het moment dus ben wel geïnteresseerd in hoe en wat en zo goedkoop mogelijk qua kosten en energie kosten.
Tenslotte schaf je hem maar 1 keer hopelijk aan en zijn het daarna alleen de verstookte Kwh's die je betaald maandelijks.
Toch leuke bijkomstigheid als de maandkosten minimaal zijn.
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby binkiem » Fri Jan 29, 2016 11:12 pm

Zo'n nuc lijkt we wel toch een stroom vreter . Zit nu te denken aan deze https://www.zotac.com/product/mini_pcs/zbox_p_series . Helaas is de 64 gb versie niet meer beschikbaar .
binkiem
Member
Member
 
Posts: 135
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby pleaseask » Sun Jan 31, 2016 9:44 am

Ik kwam deze mini pc tegen op het internet:
http://kinq.nl/nl/content/product/windo ... -cillinder

Zou deze mini pc wat zijn voor HS3?
Homeseer 3 Pro on Windows 10 / Zwave

Edwin.
pleaseask
Member
Member
 
Posts: 81
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuw HS3 systeem, welke keuze

Postby vincenttor » Sun Jan 31, 2016 9:53 am

waarschijnlijk allemaal rond dezelfde cpu , intel Z3736F.
32gig is wel aan de kleine kant, zelf zou ik niet erg op externe sd kaartjes vertrouwen aangezien deze nog wel eens snel kapot kunnen gaan bij veel schrijven.
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 341
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Previous

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest