Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby phoenixb » Mon Jan 04, 2010 9:14 pm

In theorie moet I-1 die al hebben draaien want Wordpress werkt niet zonder een MySQL db.
Dus met phpmyadmin (versie 2.11.4 heb je in deze als het goed is ;-) ) bijvoorbeeld moet je eenvoudig een nieuwe extra db aan kunnen maken.
__________________
phoenixb
Member
Member
 
Posts: 498
Joined: July 2009
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby I-1 » Mon Jan 04, 2010 11:22 pm

Kan ik met Ultralog ook bijvoorbeeld mijn grafieken van RFXchart op mijn eigen Wordpress pagina toveren?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby I-1 » Tue Jan 05, 2010 12:01 am

Na het installeren van Ultralog en het op proberen te zetten van een verbinding naar mijn MySQL server krijg ik bij het opstraten van homeseer deze foutmelding:

Code: Select all
5-1-2010 0:02:34  - UltraLog Error - Database initialization failed using [Server=10.xx.xx.xx;Port=3306;Database=homeSeer2;Uid=xxx;Pwd=xxx;].  Unable to accept HomeSeer events into database.
5-1-2010 0:02:34  - Error - Initializing interface: UltraLog->The database connection failed to initialize.


Enig idee wat dit kan zijn?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Tue Jan 05, 2010 10:10 am

Kan ik met Ultralog ook bijvoorbeeld mijn grafieken van RFXchart op mijn eigen Wordpress pagina toveren?


Nee, het enige wat UltraLog doet is de informatie in een MySQL Database zetten.

Voor een stap voor stap installatie kun je deze handleiding gebruiken:

http://www.automatedhomeonline.com/Home ... QL5.1.html
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby I-1 » Tue Jan 05, 2010 10:30 am

Hoi,

Ik heb de handleiding gebruikt die je aandraagt.
Er word alleen nergens gesproken over de tabellen en velden die in de MySQL database aangemaakt moeten worden ...
Weet jij die?

De handleiding gaat overegens uit ervan dat je MySQL lokaal installeert op de homeseer Machine en dat is bij mij niet het geval.
Ik heb de handleiding gevolgt vanaf het moment dat je die MySQL connector moet installeren.
Ik heb in MySQL alleen een database aangemaakt maar totaal geen tabellen of velden ...
Ik denk dat ik met de gegevens die de RFX power achterlaat in de Homeseer database (en in de toekomst in de MySQL database) ook grafieken kan maken toch?

GR Iwan
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Tue Jan 05, 2010 7:58 pm

Je bent denk ik vergeten de Homeseer database te migreren. Daar heb je de de MySQL Migration Toolkit voor nodig.
De migratie tool zorgt ervoor dat alle tabellen aangemaakt worden.

Zie handleiding, daar staat tevens een link vermeld naar een presentatie hoe je de migratie moet doen. (http://automatedhomeonline.com/HomeSeer ... MySQL.html)
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby I-1 » Wed Jan 06, 2010 10:43 pm

Hoi,

Nu krijg ik inderdaad na het migreren van de database ...

Code: Select all
6-1-2010 22:42:48  - Plug-In - Interface UltraLog is running as a trial, 28 days remaining.
6-1-2010 22:42:48  - UltraLog Info - UltraLog version 1.2.3614.34776 starting ...
6-1-2010 22:42:48  - Plug-In - Initializing Plug-in: UltraLog
6-1-2010 22:42:48  - UltraLog Info - UltraLog - initializing I/O ...
6-1-2010 22:42:53  - UltraLog Info - Database initialization complete.  Ready to accept HomeSeer events into database.
6-1-2010 22:42:53  - Plug-In - Finished initializing plug-in UltraLog


Nu over naar de volgende stap...
Ik wil op de webpagina laten zien wat de huidige status is van mijn gordijnen en als deze veranderd (dus van open naar dicht of andersom of als er een stop plaats vind)

Hoe doe ik dat nu?

Ik heb nu een database die HomSeerDB heet.
En mijn gordijn gegevens moeten nu naar die Wordpress pagina ....

Hoe ga ik verder?
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Fri Jan 08, 2010 11:02 pm

Je kan nu met een PHP script de gegevens uit de database halen. Het gaat te ver om hier precies uit te leggen wat je allemaal in PHP en MySQL moet doen maar om je op weg te helpen doe je het volgende.

Zoek in Homeseer de code op die bij het apparaat hoort waar je de status van wilt weten.

bv mijn voordeur heeft een magneetcontact met code ^10. Om nu de laatste 10 statussen van het contact op een webpage weer te geven gebruik je de volgende code:

Code: Select all
<?php
// Make a MySQL Connection
mysql_connect("localhost", "username", "password") or die(mysql_error());
mysql_select_db("HomeseerDB") or die(mysql_error());

// Get all the data from the "tbldevicevaluelog" table
$result = mysql_query('SELECT DATE_FORMAT(ts, "%d-%m-%Y %H:%i:%s") AS date, data1, data2 FROM tbldevicevaluelog WHERE dc = "^10" ORDER BY ts DESC LIMIT 10') or die(mysql_error()); 

echo "<table border='1'>";
echo "<tr><th>Datum</th><th>Van</th><th>Naar</th></tr>";
// keeps getting the next row until there are no more to get
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
   // Print out the contents of each row into a table
   echo "<tr><td>";
   echo $row['date'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['data1'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['data2'];
   echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

Het resultaat ziet er dan als volgt uit

grid.jpg
grid.jpg (33.01 KiB) Viewed 6503 times


waarbij 1 staat voor "Deur dicht" en 2 voor "Deur open"

Je kan je PHP script verder tweaken met HTML en het zo maken zoals jij wilt dat het eruit moet zien. Succes!
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Maarten » Mon Aug 09, 2010 8:35 pm

Goedendag,

ik ben nu een paar dagen bezig met dit script en het werkt ook alleen krijg ik in mijn log een fout en dat is de volgende

9-8-2010 21:24:42 - UltraLog Warning - InsertDeviceStatusIntoDB() Reports Error: [MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Table 'homeseerdb.tbldevicestatuslog'

Dit komt er op neer dat mijn tbldevicestatuslog niet bestaat. het gekken is ook dat als je de tuturial volgt je 9 tabelen krijgt echter krijg ik er maar 5 dus dit verklaard ook dat het niet hellemaal werkt.

Is er iemand die mijn hierbij zou kunnen helpen aan de goed ultralog DB gegevens


alvast bedankt
Maarten
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Wed Aug 11, 2010 7:15 pm

Heb je de MYSQL Migration Toolkit gebruikt voor het omzetten van de Homeseer DB? Ik vermoed dat het daar mis is gegaan.

Dit zijn de tabellen die je zou moeten hebben:

ultralog tables.JPG
ultralog tables.JPG (46 KiB) Viewed 6443 times


Handleiding voor de conversie zoals hierboven al vermeld kun je vinden op http://automatedhomeonline.com/HomeSeer ... MySQL.html
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Maarten » Wed Aug 11, 2010 8:30 pm

ja dat heb ik gedaan maar ik krijg maar 5 tabelen. er zitten er echt niet meer in heb het een paar keer geprobeerd.

Zou jij jou DB bestand willen posten zodat ik die kan toevoegen?

Image
Maarten
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Wed Aug 11, 2010 10:11 pm

Dit zijn de tabellen die ik gebruik.

Code: Select all
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.2.0.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generation Time: Aug 11, 2010 at 11:05 PM
-- Server version: 5.1.37
-- PHP Version: 5.3.0

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";

--
-- Database: `homeseerdb`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tbldevicestatuslog`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tbldevicestatuslog` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `ts` datetime DEFAULT NULL,
  `hc` varchar(1) DEFAULT NULL,
  `dc` varchar(3) DEFAULT NULL,
  `status` int(10) DEFAULT NULL,
  `data1` int(10) DEFAULT NULL,
  `data2` int(10) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `pkID2` (`id`),
  KEY `idcDC2` (`dc`),
  KEY `idxHC2` (`hc`),
  KEY `idxTS2` (`ts`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3231458 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tbldevicevaluelog`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tbldevicevaluelog` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `ts` datetime DEFAULT NULL,
  `hc` varchar(1) DEFAULT NULL,
  `dc` varchar(3) DEFAULT NULL,
  `data1` int(10) DEFAULT NULL,
  `data2` int(10) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `pkID1` (`id`),
  KEY `idcDC1` (`dc`),
  KEY `idxHC1` (`hc`),
  KEY `idxTS1` (`ts`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3161354 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tbllog`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tbllog` (
  `ID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `Log_Date` datetime DEFAULT NULL,
  `Log_Type` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `Log_Data` longtext,
  PRIMARY KEY (`ID`),
  KEY `ID` (`ID`),
  KEY `Log_Date` (`Log_Date`),
  KEY `Log_Type` (`Log_Type`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=19270 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tblsyslog`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tblsyslog` (
  `ID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `Syslog_Date` datetime DEFAULT NULL,
  `Syslog_Facility` int(10) DEFAULT NULL,
  `Syslog_Severity` int(10) DEFAULT NULL,
  `Syslog_Hostname` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `Syslog_Msg_Tag` varchar(32) DEFAULT NULL,
  `Syslog_Msg_Content` longtext,
  PRIMARY KEY (`ID`),
  KEY `Syslog_Date` (`Syslog_Date`),
  KEY `Syslog_Facility` (`Syslog_Facility`),
  KEY `Syslog_Hostname` (`Syslog_Hostname`),
  KEY `Syslog_Msg_Tag` (`Syslog_Msg_Tag`),
  KEY `Syslog_Severity` (`Syslog_Severity`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=80812 ;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tblsyslogfacility`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tblsyslogfacility` (
  `Facility_Code` int(10) NOT NULL,
  `Facility_Description` varchar(255) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`Facility_Code`),
  KEY `Facility_Code` (`Facility_Code`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tblsyslogseverity`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tblsyslogseverity` (
  `Severity_Code` int(10) NOT NULL,
  `Severity_Desc_Short` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `Severity_Desc_Long` varchar(255) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`Severity_Code`),
  UNIQUE KEY `Severity_Code` (`Severity_Code`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `tbltemperature`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tbltemperature` (
  `ID` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `Temp_Date` datetime DEFAULT NULL,
  `Temp_Device` varchar(3) DEFAULT NULL,
  `Temp_Value` int(10) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`ID`),
  KEY `id` (`ID`),
  KEY `Temp_Date` (`Temp_Date`),
  KEY `Temp_Device` (`Temp_Device`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Maarten » Thu Aug 12, 2010 4:31 am

Dankje wel! nu werkt het wel. hij had gewoon 2 tabelen te kort
Maarten
Member
Member
 
Posts: 123
Joined: March 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby Bjochems » Thu Aug 12, 2010 8:34 am

Mooi! Ik zie nu overigens dat mijn autoincrement waardes in de create tables staan. Deze zou je eventueel nog kunnen aanpassen zodat de teller netjes op 1 begint. Succes!
Bas
User avatar
Bjochems
Member
Member
 
Posts: 179
Joined: June 2008
Location: Netherlands

Re: Real-time website maken met de gegevens van Homeseer 2

Postby I-1 » Wed Jan 05, 2011 3:14 pm

Na een tijd lang niks hieraan gedaan te hebben heb ik vandaag op de Homeseer PC het volgende gedaan:
- XAMPP geinstalleerd een pakket met apache, php, mysql etc. etc.)
- Apache op een andere poort gezet (9090)
- MySQL een root password gegeven
- De plugin geinstalleerd van Ultralog
- En uiteindelijk Homeseer samen laten werken met Ultralog

Nu de Access database automatisch gerepliceerd word met de MySQL database kan ik daar dus data vandaan gaan trekken en die laten zien op een PHP website (die op de 2de webserver draait op de homeseerserver)

Ik heb het nu voorelkaar met de code die eerder was gepost door "Bjochems" om data te displayen van mijn 4 deursensoren.
Dit ziet er zo uit:
php-page.png
php-page.png (15.43 KiB) Viewed 6397 times


Wat ik nu voor elkaar wil krijgen is hetvolgende:

Een sectie maken met "Doors"
en in plaats van 2 naar 1 en van 1 naar 2 wil ik gewoon per deur aangeven:

De Gangdeur is gesloten op Woensdag 5 Januari om 14u:24m:17s (plaatje met een rood groen bolletje)
De Gangdeur is geopend op Woensdag 5 Januari om 14u:23m:56s (plaatje met een rood bolletje)

Hoe krijg ik dit voor elkaar?
Wie kan me op weg helpen?

Alvast dank!
I-1
Member
Member
 
Posts: 201
Joined: January 2007
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron