Nummerherkenning?

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Re: Nummerherkenning?

Postby Antoon » Thu Sep 23, 2010 10:31 pm

Edwin,

Via de methode van verkenner heb ik de volgende gegevens eruit kunnen vissen.

ati3 SoftK56V_B2.1_V3.05.14
ati4 VFM56.0-PRS Softmodem
ati5 123
ati6 SoftK56
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby esschenk » Thu Sep 23, 2010 11:45 pm

Hallo,

Ik krijg toch het gevoel dat je niet het zelfde modem hebt
Als wat diverse mensen hier gebruiken.

Mijn Modem
ati3
SFM56.0-E v1.17

Verkenner
ATI3 geeft SFM56.0-E v 1.17

Jouw modem

ati3 SoftK56V_B2.1_V3.05.14

Is het toevallig een insteek kaart voor in de pc of is het een externe met een serieele verbinding.
Het lijkt een soft modem te zijn deze werken niet met ziggo of upc

Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby Antoon » Fri Sep 24, 2010 9:38 am

Ed,

Zoals ik in een eerdere post al aangaf is dit een PCI insteekkaart.
Ik gebruik deze met een UPC aansluiting en dat werkt gewoon.
Het is wel een Tornado maar idd een ander type als de meeste gebruiken.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby ejdebruin1983 » Fri Sep 24, 2010 3:45 pm

ik heb hetzelfde probleem gehad

via hyperterminal kreeg ik wel nummerherkenning

probleem was mede opgelost door onder properties van je modem onder tabblad "advanced" bij "extra settings" #cid=1 in te vullen
dit schijnt 9 van de 10 keer het probleem op te lossen

ik heb ook nog een driver moeten downloaden, en een inf moeten aanpassen.
helaas kan de sites (gesprokkelde informatie) niet meer vinden

succes!
ejdebruin1983
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 31
Joined: May 2010

Re: Nummerherkenning?

Postby esschenk » Fri Sep 24, 2010 5:58 pm

Hallo,

hmm dit heb ik dan over het hoofd gezien (sorry)
ik had een vergelijkbaar modem maar heb dit zelf nooit aan de gang gekregen.
Met mijn huidige werkt het zonder problemen .
Het zal dan toch wel een instelling in windows zijn bij modem instellingen

Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby Edwin » Sat Sep 25, 2010 6:20 pm

Zouden jullie in je tornado modem dit in kunnen geven?
at*nc?
En dan even laten weten welke landen er aangegeven worden.
Ik krijg alleen japan us
Misschien dat het daar aan ligt dat ik niet het juiste land kan kiezen voor nummerherkenning
alvast bedankt
edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby esschenk » Sat Sep 25, 2010 10:45 pm

Hallo,

dit geeft hij bij mij

at*nc?
022 US
031 * TBR
043 JAP

Ed
User avatar
esschenk
Member
Member
 
Posts: 425
Joined: February 2008
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby Edwin » Sun Sep 26, 2010 8:37 am

Bedankt voor je reactie .
Bij mij geeft hij precies hetzelfde,weer iets om weg te strepen ;-)
op zoek naar een juiste werking.
Dan nog maar even wachten op de oude firmware
dat is nog het enigste verschil tussen onze tornado's.
Groeten edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby Edwin » Tue Sep 28, 2010 12:03 pm

Vandaag de oude firmware eropgezet en wat denk je............
Het werkt gv&@€€!!!'me nog niet ik weet nu echt niet waar het aan ligt er is nummer herkenning op de lijn dat heb ik gecontroleerd met een extern kastje dit modem moet fsk aankunnen volgens de fabriek
at#cid=1 gedaan geeft alleen ring ring ring aan
landinstelling en andere instellingen zijn het zelfde als esschenk
wat nu ?
Kan de modem in de doos: hopeloze projecten (en die zit al vol)
iemand nog een ideetje?

Groeten edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby bartbakels » Sat Dec 17, 2011 8:34 pm

Hallo,

Ik probeer al een tijdje mijn standaard conexxant chipset usb modem aan de praat te krijgen. Dit is geen Hiway of homeseer pci modem. Hoe activeer ik een niet standaard homeseer modem in homeseer of is dit niet mogelijk. Ik heb vanalles gelezen, en de berichtgeving hierover blijft een beetje wazig ;)

Bij voorbaat dank.

B Bakels
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 515
Joined: May 2011

Re: Nummerherkenning?

Postby Antoon » Sat Dec 17, 2011 8:51 pm

Ik denk niet dat je dit modem aan de gang krijgt met HomeSeer phone.
Ik gebruik mijn modem in combinatie met de YacSeer plugin van Homeseer.
Dit werkt prima.
- Antoon
Antoon
Member
Member
 
Posts: 433
Joined: September 2006
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby Edwin » Sun Dec 18, 2011 8:53 am

Heb het modem even aan de kant gelegd .
Kreeg geen nummers in het log ,ook niet met yacseer
Zou eigenlijk rechtstreeks in terminal nummerherkenning moeten geven
Heeft nooit gewerkt,of jij moet nog een idee hebben?
Groeten edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby bartbakels » Sun Dec 18, 2011 4:40 pm

Hallo,

Ik heb het modem aan de gang met een trail van UltraCID, echter na wat testwerk met hyperterminal, blijkt deze toch geen cid te ondersteunen, kan wel de commandos geven om nummerherkenning aan te zetten en krijg OK. maar blijft alleen ring ring geven. Iemand een tip welk modem wel werkt of er eventueel nog een over heeft ;), overigens ik heb ZIGGO telefonie? Liefst USB aangezien mijn domoticaserver een eeepc is zonder inbouwmogelijkheden. overigens ultraCID is wel een aanrader

MVG

B Bakels
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 515
Joined: May 2011

Re: Nummerherkenning?

Postby AshaiRey » Mon Dec 19, 2011 11:42 am

Is dat niet uit te lezen in het ziggo modem?
Ik heb namelijk zo'n cisco modem/router/telefonies/dinges van ziggo waarop de kabel binnen komt en split in ethernet en telefonie. Is die niet direct uit te lezen op een of andere manier?
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1308
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Nummerherkenning?

Postby bartbakels » Mon Dec 19, 2011 1:29 pm

Bram,

Dat zou heel mooi zijn, maar volgens mij is mijn modem niet uit te lezen, deze heeft niet eens een managementsite.

MVG
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 515
Joined: May 2011

PreviousNext

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron