Devices geven unknown status

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Devices geven unknown status

Postby freakstar » Sat May 19, 2012 9:59 pm

Op een of andere manier heb ik een aantal devices die hun status niet goed doorgeven aan HomeSeer, waardoor de status op unknown staat. Ik zie er in de logging geen aanleiding voor, het device werkt ook gewoon (kan keurig aan en uit schakelen via Homeseer, ook events gaan gewoon goed).

Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: Devices geven unknown status

Postby Digit » Sat May 19, 2012 11:36 pm

Ik denk dat, voordat iemand hier een zinvol antwoord op kan geven, je iets meer moet vertellen.
Zijn die devices allemaal gerelateerd aan een specifieke plugin, script, ???
En inderdaad, het hoeft niets te zeggen over het al dan niet correct functioneren, het staat alleen zo lelijk.
Zegt een HS leek vwb gebruik BTW
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Devices geven unknown status

Postby freakstar » Sun May 20, 2012 12:42 am

Nee, er zit geen logica in welke devices het zijn. Nu 1 Fibaro switch (zo'n dubbele) en twee Eversprings AN158's. Het kan ook zijn dat na het schakelen van zo'n device de status ook ineens weer (tijdelijk) goed is.

Het staat inderdaad lelijk, maar het zint mij ook niet. Met m'n vorige Homeseer PC was het allemaal wel goed, maar die heb ik op een gegeven moment vervangen door een andere en de boel opnieuw opgebouwd. Sindsdien is het niet goed heb ik het idee.
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: Devices geven unknown status

Postby Digit » Sun May 20, 2012 1:06 am

Fibaro, Everspring, Zwave dus.
Dan zou ik me er al helemaal niet druk om maken.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Devices geven unknown status

Postby freakstar » Mon May 21, 2012 3:06 pm

Oh, ja, inderdaad, het zijn Z-Wave devices. Waarom niet druk over maken? Ik wil graag weten hoe het komt, blijkbaar is m'n netwerk niet helemaal goed denk ik dan.
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: Devices geven unknown status

Postby DrDoo » Mon May 21, 2012 5:16 pm

Ik moet je zeggen...sinds en tijdje doet mijn Eversprings AN158 dit ook.
Niet alle devices van de AN158 maar wel de "Accumulated_Value Electric Meter kW Hours"
Het opnieuw pollen van het device lost het niet op.
Soms lost het vanzelf op en als ik het zie (en dan irriteerd het me) moet ik echt een Rescan van het Root device doen om het weer goed te krijgen.

Ik weet echter niet meer of dit sinds Homeseer 2.50.52 is of eerder ook al. Ik vermoed echter wel dat het sinds de upgrade is.
DrDoo
Member
Member
 
Posts: 103
Joined: September 2009
Location: Netherlands

Re: Devices geven unknown status

Postby Digit » Mon May 21, 2012 5:44 pm

freakstar wrote:Waarom niet druk over maken?

Gewoon, omdat dingen wel vaker niet werken en je er zelf, gezien de situatie, weinig aan kunt veranderen denk ik zo.
Druk maken heeft dan geen zin.
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest