HS Domotica project met tablet

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Sun Jul 22, 2012 12:15 pm

Ik heb een vraag over aansturing via tablet. Mijn plannen zijn om op 3 verschillende plaatsen in huis een tablet in de muur te werken (keuken, slaapkamer , badkamer).
De bedoeling is dat ik via deze tablets het hele huis kan bedienen. Daarmee bedoel ik aansturing van licht, rolluiken, deurvidefoon, toegangscontrole, garagepoort.
Alsook internetradio en bediening van de cd collectie die op mijn NAS staat. Nu, wat software betreft hoor ik hier al verschillende namen als Homeseer en HSTouch.
Wat is aan te raden? En hoe kan ik de sturing van het licht laten gebeuren? Ik zit nu met relais (teleruptoren) , dus dit gebeurd met drukknoppen. Kan ik achter iedere
drukknop een printje voorzien met een specifiek adres dat aangesproken wordt door het programma ? Ook hier graag enkele gebruikservaring over.
Alvast dank voor eventueele reacties.
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Irritanterik » Wed Jul 25, 2012 8:43 am

Ik ben zelf een beginnende 'domoticaan', en volg al lange tijd een aantal forums nauwgezet.
De hardware en software die voor jouw situatie het meest geschikt is hangt in grote mate van je eigen voorkeur af.

Je kan je het beste eerst orienteren in deze afdeling: http://www.domoticaforum.eu/viewforum.php?f=37
HP t5630w with Homeseer 2 > Will migrate to Homey | RFXLAN | IRTrans | Opentherm Gateway | ITHO ECO-FAN integration | Harrison Curtain | Z-wave
User avatar
Irritanterik
Member
Member
 
Posts: 82
Joined: April 2011
Location: Amersfoort

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Wed Jul 25, 2012 2:09 pm

Bedankt Irritanterik , ik zal daar eens een kijkje gaan nemen :)
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby TANE » Wed Jul 25, 2012 10:36 pm

Als je Homeseer gebruikt is de software keuze snel gemaakt...Hstouch.
Hardware heb je keuze uit Android of IOS.

Je kan tablets gebruiken of wat kleinere devices zoals de Ipod Touch.

Mijn advies is altijd naar een goed scherm te zoeken met IPS en capacitief
Nieuwe google Nexus 7" is verwacht ik ook een perfect device.

Zelf gebruik ik Ipad aan de muur en als mobile device mijn Iphone.
Enver Tanriverdi | http://blog.tane.nl
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Fri Jul 27, 2012 4:57 pm

Heb ondertussen hier een beetje rondgeneust en ben tot de volgende conclusie gekomen. Ik gebruik een tablet met hstouch om een draadloos signaal te versturen via wifi naar een rfxcom ontvanger. Deze ontvanger
moet dan desbetreffende reail van mijn lichtpunt overhalen. Dit kan bedraad gebeuren omdat de rfxcom ontvanger aan mijn electriciteitskast komt te zitten. Is dit een correcte opstelling ? En hoe sluit ik alle relais aan een rfxcom ontvanger aan?
Daar zitten toch geen aansluitingen aan? Via de rfxcom ontvanger kan ik wel draadloos via RF mijn rolluiken aansturen (somfy) , hoop ik. :)
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Fri Jul 27, 2012 5:33 pm

Wat ik ook kan doen is zoals mijn eerste post al zei. Achter elke drukknop een ontvanger plaatsen. Het zijn diepe inbouwdozen dus dat moet wel lukken. Maar hoe zit het met het signaal voor te ontvangen .Op het gelijkvloers is dit geen probleem , maar wat als je een verdieping hoger gaat? Gemakkelijker is als alles centraal staat , in de electriciteitskast , en ik zonder afzonderlijke ontvangertjes werk. Maar hoe gebeurd dan de aansturing van de relais voor het licht? (zucht)
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby AshaiRey » Sat Jul 28, 2012 7:39 am

Volgens mij is zwave wat je zoekt.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: HS Domotica project met tablet

Postby b_weijenberg » Sat Jul 28, 2012 5:46 pm

Woningen zoals Engelsen die soms bouwen met wanden van 30cm dik kan problemen geven maar voor een standaard Nederlandse woning moet dat lukken met 1 RFXtrx433 transceiver alles aan te sturen.

De meterkast is geen ideale plek voor welk RF apparaat dan ook omdat daar nogal wat leidingen lopen die een ongunstige invloed op RF hebben. Desnoods verbind je een antenne met een stukje coax om die op een gunstige plaats te hangen.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Wed Aug 01, 2012 5:05 pm

Ik heb een RFXtrx433 transceiver besteld. Eens afwachten wat dit gaat geven ;)
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Fri Aug 03, 2012 6:21 pm

Okee , gisteren RFXtrx433 transceiver ontvangen. Ontvangt signalen van mijn medion x10 tv remote control. Ik ga beginnen om mijn rolluiken te bedienen via deze. Daarvoor een KAKU gordijn/zonwering ontvanger ASUN-650 bestellen, en kijken of ik hiermee iets kan doen. Voor de software ga ik voor homeseer denk ik. Alhoewel , het moet wel full customible zijn , zal wel zien of er nog andere optie's zijn ;). Ben van plan om hier mijn bevindingen neer te schrijven :) Is wel veel opzoekwerk hoe de vork aan de steel zit met heel dit domotica gebeuren.
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Sat Aug 04, 2012 10:09 am

Nog een vraagje. Als ik op mijn x10 remote druk krijg ik op mijn rfxmngr scherm een aantal waarden (sequence,id,command,signal level). Wat kan ik met deze waarden doen? Waarschijnlijk ergens invoeren (homeseer,hstouch,vera...) , zodanig dat ik hetzelfde signaal verstuur als ik via tablet bedien. De vraag is , hoe moet ik daaraan beginnen ?
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby b_weijenberg » Sat Aug 04, 2012 4:32 pm

Voor X10 moet je de huiscode op STATUS ONLY zetten in de RFXCOM configuratie.
En je maakt een X10 device aan op de HS status page.

Zie ook de Homeseer Quick Start Guide.pdf (op de download page) en de RFXCOM User Guide.pdf (deze staat in de Homeseer docs\RFXCOM directory.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Wed Aug 15, 2012 10:20 am

Ondertussen heb ik homeseer op mijn pc staan. Ook al 1 ASUN-650 rolluik switch (zonder afstandsbediening). Nu heb ik voor homeseer de rfxcom plugin gedownload en geinstalleerd. Dat krijg ik werkend maar hoe krijg ik nu mijn
ASUN-650 in mijn homeseer. Heb handleiding gevolg van homeseer maar de ASUN-650 vind hij niet. Als ik op het knopje druk voor self learning , gebeurd er niets. Bij rfxcom kan ik wel een ON command verzenden dat hij ontvangt domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=27& ... amp;t=7730, maar hoe moet het nu verder ? :roll:
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: HS Domotica project met tablet

Postby b_weijenberg » Wed Aug 15, 2012 10:37 am

maak een AC MODULE aan op de RFXCOM Output Devices configuratie pagina.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS Domotica project met tablet

Postby Boottie » Wed Aug 15, 2012 11:05 am

GELUKT! Bedankt b_weijenberg voor het snelle antwoordt. Je hebt me al veel op weg geholpen. Begin de werking nu min of meer door te hebben :) thanx
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Next

Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest