kaku switch status in homeseer

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

kaku switch status in homeseer

Postby Boottie » Sat Aug 25, 2012 11:39 am

Ik heb het volgende 'probleem'. Ik heb een rolluik dat bedient word via events in homeseer met een kaku asun-650 ontvanger. Dit rolluik moet ook
handmatig kunnen bedient worden. Dus dacht ik via een remote switch awst-8800 van kaku. Eerst wou ik dit via homeseer doen , via een event als homeseer een commando ontvangt van de schakelaar.
Maar toen dacht ik , het is misschien beter om het signaal rechtsreeks naar de asun-650 te sturen en dat dat signaal ook opgevangen wordt door homeseer om de status van het rolluik te weten.
Nu heb ik dit geprobeerd via rfxcom > input dev. , maar als ik op de schakelaar druk gebeurd er niets in homeseer. Mijn rfxtrx433 ontvangt het signaal wel.
De vraag is : hoe configureer ik deze schakelaar in homeseer zodat deze de status van het rolluik weet? Heb hier heel het forum en internet al afgezocht maar waarschijnlijk op
de verkeerde plaatsen want ik heb er niets over gevonden. :(

Alvast dank voor mogelijke antwoorden.
Boottie
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 21
Joined: July 2012
Location: Belgium

Re: kaku switch status in homeseer

Postby b_weijenberg » Sat Aug 25, 2012 12:52 pm

De AWST kan je op de Input device configuration page toevoegen.

Zie hfdstk 6.3 Add a Chacon, HomeEasy, KlikAan, NEXA remote in de RFXCOM User Guide.pdf (staat in de Homeseer docs\RFXCOM folder)
en 9.2.6. AC remotes/wall switches: HomeEasy, KlikAanKlikUit and others.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest