Hoe device status plaatje aan te passen?

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Hoe device status plaatje aan te passen?

Postby AshaiRey » Mon Nov 19, 2012 4:25 pm

Ik heb een device in HomeSeer welke een standard plaatje heeft (klein rondje met een cirkel erom)
Dit device is een volume regulaar en ik wil graag bij de waarde 0 een plaatje van een speaker met kruisje er door heen hebben en voor ale andere waarden gewoon een plaatje van een speaker.
Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: Hoe device status plaatje aan te passen?

Postby labium » Mon Nov 19, 2012 8:27 pm

homeseer.com/support/homeseer/WebHelp2/ ... eclass.htm

je ziet onder kopje graphics dat je per status value een graphic can toevoegen

voorbeeld:

Code: Select all
      dv.location = IFACE_NAME
                dv.hc = gBaseCode
                dv.dc = dev_code.ToString
                dv.interface = IFACE_NAME
                dv.Status = NO_X10 ' set out status to UNKNOWN for now

                dv.misc = 0 '(dv.misc Or MISC_SHOW_VALUES)




                ' The following simply shows up in the device properties but has no other use
                dv.dev_type_string = dt.Rows(i - 1).Item(2)  '' devicetype
                ' specify the type of device
                ' if your device is an I/O input point use: IOTYPE_INPUT
                ' if your device is an I/O output point use: IOTYPE_OUPUT
                ' if your device is a variable use: IOTYPE_VARIABLE
                ' if your device is a controllable piece of hardware such as an MP3 player or security panel zone use: IOTYPE_CONTROL
                ' we will use the CONTROL type since we are representing security zones
                dv.iotype = IOTYPE_CONTROL
                ' add possible values for this device
                dv.values = "Down" & Chr(2) & "100" & Chr(1) & "Favorite" & Chr(2) & "50" & Chr(1) & "Up" & Chr(2) & "0"
                'add graphics to device
                dv.graphics = "Jilles/rollershutterup.gif" & Chr(2) & "0" & Chr(1) & "Jilles/favorite.gif" & Chr(2) & "50" & Chr(1) & "Jilles/rollershutterdown.gif" & Chr(2) & "100"


                ' add 2 buttons to this device
                dv.buttons = IFACE_NAME & Chr(2) & "Up" & Chr(1) & IFACE_NAME & Chr(2) & "Down" & Chr(1) & IFACE_NAME & Chr(2) & "Favorite"
                ' set a default status for this device to a string saying we are not connected to the panel
                hs.SetDeviceString(dv.hc & dv.dc, "Up")
                hs.SetDeviceValue(dv.hc & dv.dc, 0)
                'devicebuttonpressex does the rest
                dev_code += 1


http://www.homeseer.com/support/homesee ... icsadd.htm

hier staat hoe je een graphics toevoegt aan een bestaande device
labium
Member
Member
 
Posts: 486
Joined: February 2010
Location: netherlands

Re: Hoe device status plaatje aan te passen?

Postby AshaiRey » Tue Nov 20, 2012 11:11 am

Bedankt voor de info

http://www.homeseer.com/support/homesee ... icsadd.htm

hier staat hoe je een graphics toevoegt aan een bestaande device


Deze had ik ook gevonden maar kreeg hem niet zo gauw aan de praat. Er was geen fout melding of zo maar het plaatje verscheen niet. Het is me onduidelijk waar ik de plaatjes moet zetten. Ik neem aan dat het path vanuit de HS folder HTML wordt bepaald. Ik ga er nog eens me stoeien.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1304
Joined: February 2009
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest