lamp schakelen via homeseer

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

lamp schakelen via homeseer

Postby Edwin » Sun Jan 06, 2013 8:16 pm

ik heb op zolder de awst 880 geplaatst met een awmr 210
de 880 toegevoegd aan 210 en aan rfxcom.
En als ik op de awst 880 druk dan ziet de rfxcom reciever hem en de lamp gaat keurig aan,maar als ik het via homeseer probeer dan geeft hij aan dat de lamp aan is in homeseer maar de zolder lamp gaat in werkelijkheid niet aan.
wat kan hier de oorzaak van zijn?

alvast bedankt
groeten
edwin
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Postby Phaeton » Sun Jan 06, 2013 8:46 pm

Wellicht het bereik van de rfxcom? Deze modules sturen geen seintje terug of de lamp daadwerkelijk aan is. Homeseer gaat er vanuit dat het inschakelen ook goed gaat.

Probeer je rfxcom eens dichter bij de module te plaatsen, of je module dichterbij de rfxcom. Dan kan je dit of uitsluiten of je weet het probleem.

Mocht bereik een issue zijn, een groundplane antenne heeft mij heel erg geholpen vwb het bereik van de rfxcom.
User avatar
Phaeton
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 573
Joined: May 2010
Location: Wassenaar

Re: lamp schakelen via homeseer

Postby Edwin » Sun Jan 06, 2013 10:19 pm

Bedankt voor de info,
Maar ik dacht als de reciever het op deze afstand kan ontvangen,
Dat het verzenden ook geen probleem zou zijn.
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Postby Phaeton » Sun Jan 06, 2013 11:54 pm

Het kan ook iets anders zijn, maar dit is het makkelijkst om uit te sluiten :)
User avatar
Phaeton
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 573
Joined: May 2010
Location: Wassenaar

Re: lamp schakelen via homeseer

Postby DJF3 » Mon Jan 07, 2013 9:07 am

Kijk goed in de Homeseer log file om te zien of HS in ieder geval doet wat 't moet doen.

Probeer hetzelfde dan met deze 210 module (of een andere) dichtbij de RFX transmitter..
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 887
Joined: July 2007

Re: lamp schakelen via homeseer

Postby AshaiRey » Mon Jan 07, 2013 11:16 am

Volgens mij moet de lampmodule nog 'geleerd' worden wat de code is van HS waarop hij moet reageren
Probeer eens het knopje in te drukken op de lampmodule zodat het ledje gaat knipperen en dan via homeseer de lamp aanschakelen.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: lamp schakelen via homeseer

Postby Edwin » Mon Jan 07, 2013 11:56 am

Ga ik proberen , bedankt voor de tip
Edwin
Member
Member
 
Posts: 447
Joined: October 2007
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest