Page 1 of 1

lamp schakelen via homeseer

PostPosted: Sun Jan 06, 2013 8:16 pm
by Edwin
ik heb op zolder de awst 880 geplaatst met een awmr 210
de 880 toegevoegd aan 210 en aan rfxcom.
En als ik op de awst 880 druk dan ziet de rfxcom reciever hem en de lamp gaat keurig aan,maar als ik het via homeseer probeer dan geeft hij aan dat de lamp aan is in homeseer maar de zolder lamp gaat in werkelijkheid niet aan.
wat kan hier de oorzaak van zijn?

alvast bedankt
groeten
edwin

PostPosted: Sun Jan 06, 2013 8:46 pm
by Phaeton
Wellicht het bereik van de rfxcom? Deze modules sturen geen seintje terug of de lamp daadwerkelijk aan is. Homeseer gaat er vanuit dat het inschakelen ook goed gaat.

Probeer je rfxcom eens dichter bij de module te plaatsen, of je module dichterbij de rfxcom. Dan kan je dit of uitsluiten of je weet het probleem.

Mocht bereik een issue zijn, een groundplane antenne heeft mij heel erg geholpen vwb het bereik van de rfxcom.

Re: lamp schakelen via homeseer

PostPosted: Sun Jan 06, 2013 10:19 pm
by Edwin
Bedankt voor de info,
Maar ik dacht als de reciever het op deze afstand kan ontvangen,
Dat het verzenden ook geen probleem zou zijn.

PostPosted: Sun Jan 06, 2013 11:54 pm
by Phaeton
Het kan ook iets anders zijn, maar dit is het makkelijkst om uit te sluiten :)

Re: lamp schakelen via homeseer

PostPosted: Mon Jan 07, 2013 9:07 am
by DJF3
Kijk goed in de Homeseer log file om te zien of HS in ieder geval doet wat 't moet doen.

Probeer hetzelfde dan met deze 210 module (of een andere) dichtbij de RFX transmitter..

Re: lamp schakelen via homeseer

PostPosted: Mon Jan 07, 2013 11:16 am
by AshaiRey
Volgens mij moet de lampmodule nog 'geleerd' worden wat de code is van HS waarop hij moet reageren
Probeer eens het knopje in te drukken op de lampmodule zodat het ledje gaat knipperen en dan via homeseer de lamp aanschakelen.

Re: lamp schakelen via homeseer

PostPosted: Mon Jan 07, 2013 11:56 am
by Edwin
Ga ik proberen , bedankt voor de tip