problemen met duwi.me swicthes

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

problemen met duwi.me swicthes

Postby Willem4ever » Wed Jan 16, 2013 5:03 pm

Gisteren zijn er twee nieuwe duwi.me switches/dimmer binnen gekomen. De dimmer werkt perfect, maar de switches gaan NIET uit als ik Off vanuit homeseer verstuur. Wat me opviel is dat deze switch ook scenes ondersteund en de oude die ik al geruime feilloos heb werken hebben dat niet. Ik heb alle config parameters nagelopen/goed gezet maar helaas NO GO.

De capabilities van de nieuwe switch;

Z-Wave.Me 1000 H 1 H True 3.42 (ZDK Version 4.54 Patch 1) App: 1.8 Excellent (25) 40.0Kbps Basic: ROUTING SLAVE
Generic: SWITCH BINARY - BASIC, SWITCH BINARY, SWITCH ALL, CONFIGURATION V2, PROTECTION, VERSION, MANUFACTURER SPECIFIC, ASSOCIATION V2, MULTI INSTANCE ASSOCIATION, INDICATOR, NODE NAMING, SCENE CONTROLLER CONF, SCENE ACTUATOR CONF, SCENE ACTIVATION

De capabilities van een oude switch;

Z-Wave.Me 1000 H 1 H True 3.22 (ZDK Version 4.52 Patch 1) App: 1.3 Excellent (20) 40.0Kbps Basic: ROUTING SLAVE
Generic: SWITCH BINARY BASIC, SWITCH BINARY, SWITCH ALL, CONFIGURATION V2, PROTECTION, VERSION, MANUFACTURER SPECIFIC, ASSOCIATION V2, MULTI INSTANCE ASSOCIATION, INDICATOR, NODE NAMING, POWERLEVEL
User avatar
Willem4ever
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 804
Joined: October 2006
Location: Uithoorn / Netherlands

Re: problemen met duwi.me swicthes

Postby ralhop » Mon Jan 21, 2013 6:03 pm

Heb je group 3 gekoppeld aan homeseer? Deze zorgt voor de statusupdate
Ralph
ralhop
Member
Member
 
Posts: 99
Joined: May 2009
Location: Germany

Re: problemen met duwi.me swicthes

Postby Willem4ever » Mon Jan 21, 2013 6:07 pm

Ja dat heb ik gedaan, het is inmiddels duidelijk geworden dat het een probleem met Homeseer is Enver heeft eea getest. Vreemd genoeg ondersteund Homeseer dan weer wel de scene commando's wat ik als een work-around gebruik om de switch remote toch uit te kunnen zetten. Status updates van de switches werken goed inderdaad met group 3. In mijn geval moest ik ook parameter 13 goed zetten want die stond op 0 ipv 1.
User avatar
Willem4ever
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 804
Joined: October 2006
Location: Uithoorn / Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest