HS NETCAM plugin werkt niet

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

HS NETCAM plugin werkt niet

Postby krizzz » Tue Feb 19, 2013 11:00 pm

Ik heb via de updater op mijn Homeseer installatie de Netcam plugin geinstalleerd. De correcte fotostream van mijn Foscam IP camera toegevoegd. Ik weet dat deze correct is want als ik deze in IE plak dan zie ik meteen een afbeelding. So far so good dus.

ALs ik echter een event uitvoer waarin ik aangeef dat er een foto met de netcam gemaakt moet worden dan krijg ik de volgende foutmelding.

19-2-2013 22:57:13 - NetCAM - Error in TakePicture: Kan bestand C:\Program Files (x86)\HomeSeer HSPRO\html\netcam\test(2013-02-19at22-57-13-840).jpg niet vinden.

De map (html/netcam) is aanwezig, maar geen foto's. Wat gaat hier mis?
Last edited by krizzz on Wed Feb 20, 2013 11:02 am, edited 1 time in total.
krizzz
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 37
Joined: July 2012

Re: HS NETCAM plugin werkt niet

Postby AshaiRey » Wed Feb 20, 2013 9:48 am

Hoi,

Even checken want je schrijft namelijk 'fotostream' en geen snapshot.
Je moet een snapshot hebben voor een plaatje namelijk.
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: HS NETCAM plugin werkt niet

Postby krizzz » Wed Feb 20, 2013 11:01 am

AshaiRey wrote:Hoi,

Even checken want je schrijft namelijk 'fotostream' en geen snapshot.
Je moet een snapshot hebben voor een plaatje namelijk.


Goede opmerking, maar mijn "fotostream" url ziet er zo uit.
http://ipadres:poort/snapshot.cgi?user=XXX&pwd=XXX

Dus ik gebruik de snapshot url...
krizzz
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 37
Joined: July 2012

Re: HS NETCAM plugin werkt niet

Postby AshaiRey » Thu Feb 21, 2013 10:08 am

Eens kijken hoever ik kan helpen.

Ik gebruik dit script
domoticaforum.eu/viewtopic.php?f=14& ... cam#p59164

Hiermee kan ik o.a. snapshots nemen. waardoor dat ik weet dat het werkt
Als ik nu een event opzet als dit en activeer
naamloos.GIF
naamloos.GIF (3.78 KiB) Viewed 2004 times


dan komen er in de ..\html\netcam folder 3 plaatjes, namelijk
Vogelnestje01(2013-02-21at09-56-47-375).jpg
Vogelnestje01(2013-02-21at09-56-47-375)_thmb.jpg
Vogelnestje01_latest.jpg

O ja, gewoon om compleet te zijn.
De netcam plugin is enabled?
Userid en wachtwoord meegegegeven ?
In mijn camera list in de plugin staat in de camera list voor een foscam camera
<userid>:<paswoord>@<ip adres>:8080/snapshot.cgi

Ik hoop dat dit je opweg helpt
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Re: HS NETCAM plugin werkt niet

Postby krizzz » Thu Feb 21, 2013 8:00 pm

Bedankt! Ik ga eens kijken naar dat script.

En uiteindelijk is jouw laatste tip degene die de doorslag heeft gegeven!!! Ik heb dus mijn data ingevoerd in de format die jij hebt opgegeven "<userid>:<paswoord>@<ip adres>:8080/snapshot.cgi" en dat werkt! Haha, hij slaat de plaatjes op. I am a happy camper.... :)
krizzz
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 37
Joined: July 2012

Re: HS NETCAM plugin werkt niet

Postby AshaiRey » Fri Feb 22, 2013 8:55 am

Bedankt voor het berichtje.. Mijn (padvindersdag) dag is weer goed :-)
Bram
AshaiRey
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1301
Joined: February 2009
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: Momomx3v6 and 1 guest

cron