Foutmelding bij toevoegen zwave node

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Foutmelding bij toevoegen zwave node

Postby phoenixb » Sun Mar 31, 2013 8:48 pm

Hallo,

Ik ben al een tijdje aan het stoeien om een zwave node aan HS toe te voegen maar wil nog niet echt lukken.
Momenteel gebruik ik een USB Aeon Labs Z-Stick II die in principe zonder problemen werkt alleen lukt het me niet een node te koppelen.
Ik krijg namelijk de hier onderstaande melding:

screenshot.JPG
Foutmelding
screenshot.JPG (33.63 KiB) Viewed 1670 times


Error - Add Node Failed reported by controller - you may try again. Use "Restart" on your controller if necessary.
[/code]
Heeft iemand hoe ik dit probleem kan oplossen?
Ik hoor het graag.
Gr,
DJ
__________________
phoenixb
Member
Member
 
Posts: 496
Joined: July 2009
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij toevoegen zwave node

Postby raymonvdm » Sun Mar 31, 2013 11:03 pm

Dit zou inderdaad gewoon moeten werken. Gebruik je een dedicated HomeSeer machine of maak je gebruik van een virtuele machine ? Mogelijk lukt het HomeSeer niet om de stick in inclusion modus te zetten.

Lukt inclusion wel als je de stick los koppelt, kort op het knopje drukt (stick gaat langzaam knipperen) en dan drie keer snel op de Z-Wave node (inclusion button)

P.S. Wat voor node wil je toevoegen?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1147
Joined: December 2011

Re: Foutmelding bij toevoegen zwave node

Postby phoenixb » Mon Apr 01, 2013 12:37 pm

Ik gebruik hier een normale dedicated machine waarbij de USB zwave stick direct op de server zit aangesloten (dus geen USB over ethernet of dat soort dingen).
Als ik de stick uit de pc haal en hem in de inclusion mode zet (langzaam knipperen) en zend vanuit de node een signaal dan gaat hij 3x snel knipperen (dus niet op de Z-wave node).

De node die ik wil toevoegen is een Eneco Toon, heb op een ander forum gelezen dat er diverse zijn die hem aan een Vera2 box hebben kunnen knopen dus lijkt mij (voordeel van Z-Wave) dat het hierop ook wel moet kunnen, tenminste in ieder geval op de stick)
__________________
phoenixb
Member
Member
 
Posts: 496
Joined: July 2009
Location: Netherlands

Re: Foutmelding bij toevoegen zwave node

Postby raymonvdm » Tue Apr 02, 2013 3:45 pm

Als het toevoegen van andere nodes wel goed gaat dan weet je dat je stick goed is en het dus aan de Toon ligt. Je moet dus een voor een dingen uitsluiten. Ik kan vanuit mijn HomeSeer gewoon inclusion doen en ik zie dan ook meldingen van druk nu op de node om de inclusion te doen. Zo ver komt jouw stick al niet en dat vind ik vreemd
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1147
Joined: December 2011


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest