Page 1 of 1

Homeseer word afgesloten

PostPosted: Wed Apr 17, 2013 12:05 pm
by Edwin
Ik heb thuis een server draaien met homeseer er op,
Maar op een of andere manier word homeseer regelmatig afgesloten.
Daardoor werken een hoop events natuurlijk niet.
Als ik inlog op mijn server en homeseer dan weer start geeft hij niet aan dat hij verkeerd afgesloten is,dus ik kan er van uit gaan dat er geen systeemfout de server opnieuw opgestart heeft.
Met plugwise is dit ook het geval.
Heeft iemand een idee hoe dt zou kunnen gebeuren?


Alvast bedankt.

Gr. Edwin

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Wed Apr 17, 2013 12:20 pm
by Akatar
indien je de pro versie hebt
hssentry uitzetten

http://board.homeseer.com/showthread.php?t=137487

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Wed Apr 17, 2013 5:18 pm
by Edwin
Akatar wrote:indien je de pro versie hebt
hssentry uitzetten

http://board.homeseer.com/showthread.php?t=137487

Het is een pro versie en hssentry was al uitgeschakeld.
De server draait op xp
Is het beter om hspro als service te laten draaien?

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Wed Apr 17, 2013 5:41 pm
by Akatar
geen idee?

je meld dat homeseer zichzelf afsluit.
je hebt dan al wel de logfile bekeken?

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 8:50 am
by AshaiRey
- Ik neem even aan dat je via een remote sessie aanlogt. Als zo'n sessie wordt afgesloten is er een mogelijkheid dat lopende software in die sessie ook wordt afgesloten..

- Staat er niets in je scheduler in gesteld?

- Gebruik je een script (van Jon00 bijvoorbeeld) dat HS in de gaten houd. Dit kan namelijk ook applicatie, zoals HS stoppen.

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 10:48 am
by Edwin
Ga er vanavond even naar kijken,
bedankt.

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 5:19 pm
by b_weijenberg
En zet automatische update van Windows ook uit.

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Fri Apr 19, 2013 5:20 am
by Edwin
ik zag zag dat mijn devices en events dubbel op de pagina van homeseer stonden hoe dit kan is een raadsel, ik heb de aut. updates uitgezet.
hopen dat dit helpt.

Re: Homeseer word afgesloten

PostPosted: Fri Apr 19, 2013 8:22 am
by AshaiRey
Gebruik je groene stroom?
Groene stroom kan ook uit gegiste biomassa komen en misschien is er nog wat bijproduct in de stroom achtergebleven waardoor je devices en events dubbel verschijnen?

(Sorry, nutteloze opmerking, maar kon het niet weerstaan :-) )