Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby marck » Sat May 25, 2013 7:52 am

Ik heb mijn licentie van HSPRO2 bijna verkocht. Hoe draag je de licentie, volgens de regels, over? Kwestie van licentiebestand mailen? Moet ik Homeseer nog informeren over de nieuwe eigenaar?

mvg
Marck
marck
Member
Member
 
Posts: 127
Joined: September 2010

Re: Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby raymonvdm » Sat May 25, 2013 12:45 pm

Ik heb mijn HS2 licentie ook overgenomen en volgens mij hebben we toen het account verplaats van zijn naar mijn email adres. Later heb ik ook een upgrade gedaan naar PRO en plugins bijgekocht.
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1149
Joined: December 2011

Re: Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby marck » Thu Jun 06, 2013 5:28 pm

Ik heb de licentie inmiddels verkocht. De koper heeft contact opgenomen met de helpdesk van Homeseer en de helpdesk geeft aan dat licenties niet verkocht mogen worden. Dit staat ook in de licentieovereenkomst:

You may not sell, distribute, loan, rent, lease, license, sublicense or otherwise assign or transfer this license or the SOFTWARE or Written Materials unless expressly authorized in writing by HOMESEER.

Ze geven ook aan dat de licentie door de overdracht binnenkort zal verlopen. Wat bedoelen ze hier mee, is dat het het licentiebestand of enkel toegang tot de licentie op de website. Zuur dat dit zo gelopen is, ik dacht dat de licentie wel overgedragen mocht worden. Gr Marck
marck
Member
Member
 
Posts: 127
Joined: September 2010

Re: Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby b_weijenberg » Thu Jun 06, 2013 5:52 pm

Voor zover ik weet gelden in Europa andere regels en moeten software licenties overdraagbaar zijn.

Zie bijvoorbeeld:
http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs ... 0094en.pdf
http://arstechnica.com/tech-policy/2012 ... -software/
http://www.computerworld.com/s/article/ ... ven_online

Het ziet er dus naar uit dat Homeseer niet juist handelt.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby blokl » Thu Jun 06, 2013 8:11 pm

Ik had ook een licentie van iemand overgenomen. Deze kon ik niet op mijn naam zetten.
Ik heb laatst de upgrade gekocht voor 99 dollar en het licentie nummer ingegeven.
Ik heb nu een nieuw licentie nummer en hij staat ook op mijn naam.
blokl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 8
Joined: August 2010

Re: Licentie overdragen. Hoe werkt dat?

Postby pklijnjan » Fri Jun 14, 2013 8:32 am

Na een aantal mailtjes met Homeseer zijn ze toch bereid geweest de licentie op mijn naam te zetten. Het is dus wel mogelijk maar het kost alleen veel moeite. Ik heb ze ook gewezen op de Europese regelgeving.
pklijnjan
Member
Member
 
Posts: 61
Joined: August 2009
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest