Page 1 of 1

Homeseer crashed, devices all 'unknown'?

PostPosted: Mon Jun 17, 2013 9:34 am
by DJF3
Hi,

NOTE: I still have to do more investigation but wanted to share this to get some feedback.

Screen Shot 2013-06-17 at 10.34.20 .png
Screen Shot 2013-06-17 at 10.34.20 .png (2.03 KiB) Viewed 2427 times


Yesterday my HS crashed (which is not a big problem as it will automatically restart/launch).
The problem however is that ALL devices were set to: ? Unknown

    1. What could cause such a crash that resets all devices to "Unknown"?
    2. Which information could I collect to find the cause of this crash?
    3. What could I have done to prevent this "Unknown" device status? (Power fail recovery stuff?)

Thank you!
DJ

Re: Homeseer crashed, devices all 'unknown'?

PostPosted: Tue Jun 18, 2013 7:51 am
by AshaiRey
#1 I think this is more a case of bad luck. The file that holds the device state was just open at the moment of the crash
You probaly have to put back the devices.??? config file from your backup into the config folder.
(Sorry, i don't have a system here so i don't know te exact name. It's something with device in it)

Re: Homeseer crashed, devices all 'unknown'?

PostPosted: Wed Jun 19, 2013 11:29 am
by DJF3
All devices were available, they just had the "Unknown" status.

Re: Homeseer crashed, devices all 'unknown'?

PostPosted: Wed Jun 19, 2013 2:42 pm
by Rutger
I had this once after a reboot. After all devices received a new update everything was back to normal.

Re: Homeseer crashed, devices all 'unknown'?

PostPosted: Fri Jun 21, 2013 8:12 am
by AshaiRey
In the config folder there is a file called device_state.bin. Did you try to place a backup back of this file?
It should solve this because this file holds the current device state. If HS crashed while this is open or HS is writting to it then you device states are lost