x-10 modules aansturen met rfxcom

Homeseer Forum in het Nederlands (DUTCH forum)

Moderator: Ruud

x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby Porschehenk » Mon Jul 08, 2013 10:13 pm

Hallo,

Ik heb zoveel problemen met CM15PRO dat ik graag de X-10 signalen via RFXCOM in mijn homeseer wil bedienen.
Echter heb ik geen idee hoe ik dat moet doen en instellen. ik heb nog diverse X-10 modules in mijn huis.

Hoor graag hoe ik dat kan doen.

Dank Alvast

Henk
Porschehenk
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: November 2009
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby b_weijenberg » Tue Jul 09, 2013 8:22 am

Je hebt een X10 RF ontvanger nodig (bv de CM15)
In de RFXCOM plug-in maak je een X10 module aan en je verstuurt de ON/OFF commands via de RFXCOM transmitter of RFXtrx433. De CM15 zal de RF signalen dan op de power line zetten.
Houd het wel rekening mee dat RF sneller is als de power line en dat je daarom de commando's niet binnen 4 seconden gaat versturen.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby Porschehenk » Tue Jul 09, 2013 9:32 am

Zoals ik laatst vroeg hier heb ik regelmatig dat mijn cm15 vast loopt... heb nog geen reacties hierop gehad. Vandaar dat ik nu anders de X-10 signalen wil versturen.
Ik lees in jouw verhaal dat dan nog steeds de CM15 gebruikt blijft, blijven die foutmeldingen dan nog steeds komen?
In homeseer is de cm15 al bekend, hij stuurt vele lampen aan.. Op advies van een expert wilde ik x-10 versturen via RFXcom..

Henk
Porschehenk
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: November 2009
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby b_weijenberg » Tue Jul 09, 2013 9:12 pm

Ipv de CM15 zou je een TM13 kunnen gebruiken.
De vraag is of de CM15 ook problemen geeft als je de USB niet gebruikt.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby Porschehenk » Tue Jul 09, 2013 9:25 pm

dus met rfxcom gebruikt hij de usb niet? Heb je een handleiding hoe aan te maken in rfxcom? volgende week op vakantie en wil er wel op aan kunnen dat alles uit en aan gaat...
Porschehenk
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: November 2009
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby b_weijenberg » Wed Jul 10, 2013 8:24 am

zie Hoofdstuk 12 in de RFXCOM User Guide.pdf (staat in de Homeseer dosc\RFXCOM folder)
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby Porschehenk » Wed Jul 10, 2013 11:10 am

Sorry, maar ik mag dan "dom" zijn.. maar ik zoek me wezenloos naar die homeseer docs folder... zelfs op RFXCOM side staat hij niet. Gisternacht toch zitten zoeken in homeseer en volgens mij gevonden. Maar heb het volgende weer, grrr. ik heb X-10 modules in de muur zitten, 1 kan ik bedienen en de andere 3 niet.. grrr. Heb hetzelfde aangemaakt, waarom werkt het nou niet.... wordt daar zo MOE van... grrr
Porschehenk
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: November 2009
Location: Netherlands

Re: x-10 modules aansturen met rfxcom

Postby b_weijenberg » Wed Jul 10, 2013 5:01 pm

In welke directory heb je Homeseer staan op je systeem?
Als je daar met de verkenner kijkt zie je dan geen docs directory?
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1732
Joined: May 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer algemeen Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron