Page 1 of 1

Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Tue Jul 16, 2013 12:16 pm
by JDJD
Hallo,

Wie kan mij helpen met het volgende probleem;

Ik probeer al een tijdje een apparaat uit te schakelen als het energie verbruik onder de 18 wat komt. Mijn stroom meter is een Everspring AN158-2.


Nu heb ik het volgende event aangemaakt:Image

Als het energie verbruik verlaagt is, zie ik het wel in de logs maar vervolgens doet Homeseer niks met het event.

Nog een afbeelding ter ondersteuning:Image

De bedoeling is dat "tv stroom" uit gaat als "tv stroom huidig verbruik" op 18 watt staat.

Hoe moet ik dit aanpakken?

Alvast bedankt :)

Re: Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Wed Jul 17, 2013 7:51 am
by AshaiRey
Kan je afbeelding wat vergroten. Ze zijn niet te ontcijferen

Re: Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Thu Jul 18, 2013 7:12 pm
by JDJD
AshaiRey wrote:Kan je afbeelding wat vergroten. Ze zijn niet te ontcijferen


De afbeeldingen zijn inderdaad wat te klein in het topic. Als u de afbeelding url kopieert en vervolgens plakt in een nieuwe tabblad dan zijn de afbeeldingen wel groot. (Of in Google Chrome de afbeelding slepen naar de button "nieuw tabblad")

Re: Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Fri Jul 19, 2013 9:52 am
by AshaiRey
Ik heb even zitten klooien, het is warm, het gaat niet direkt dus denk ik 'laat maar'
Ik ga weer lekker buiten zitten. sorry

Re: Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Sun Jul 21, 2013 12:09 pm
by Rutger
Misschien kun je 't oplossen door een script te draaien bij elke statusverandering van je energiedevice ipv direct in het event te triggeren obv een waarde?
Ik heb iets vergelijkbaars draaien voor m'n wasmachine, die bij een bepaalde waarde klaar is met 't programma.
Via een waarde trigger direct in het event schijnt dat (bij mij) minder accuraat te werken.

Sub Main(parm as object)
Dim verbruik = hs.DeviceValue("Q36")
If verbruik < 1900
......
End If
End Sub

Re: Event triggeren bij energie status verandering

PostPosted: Tue Jul 23, 2013 12:11 pm
by JDJD
Hallo Rutger,

Bedankt voor je tip.

Ik heb in een ander topic (viewtopic.php?f=50&t=5853) De oplossing al gevonden.

Dit is de oplossing:

-Eerst een virtueel apparaat aanmaken met de zelfde huiscode als de stroom meter van de tv. Het type van het apparaat moet zijn: "status only".

Het virtuele apparaat heb ik "tv stroom huidig verbruik2" genoemd.

Vervolgens moest ik het volgende event aanmaken:

'current triggertype' moet op "Condition" staan.


Device: tv stroom huidig verbruik2 value equals 1800
and
Device Command: tv-stroom is On

Action
Device Command: tv-stroom Off