Belkin Lan USB HUB

Forum about Domotica related gadget like Pocketpc, UMPC, Smartphones, Ipad Etc

Moderator: TANE

User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by snelvuur</i>
<br />its hard to keep english sometimes if you know everyone is dutch.. :)

@chak: let me know how it works with a pmix35..

// Erik (binkey.nl)
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Erik,
I have no Pmix35..If you like to test it in Nieuwegein let me now.
drmacchi
Advanced Member
Advanced Member
Posts: 827
Joined: Wed Aug 08, 2007 5:48 pm
Location: Italy

Belkin Lan USB HUB

Post by drmacchi »

Hi Chak, what do you think about this USB-lan adapter with a CM19E usb device? I have purchased it to controll my ninja cams base but it's plugged (usb) in HS server that is far from cams base and the RF signal doesn't reach them!
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

I have tested some other devices all is working well
Belkin has build good drivers.
I think it will work..but for 100% you have to test it self..

The most crazy USB device with the highest security did work fine.

Identifier of my Bank
Image
Francois
Member
Member
Posts: 255
Joined: Mon Apr 21, 2008 3:16 pm
Location: Netherlands

Belkin Lan USB HUB

Post by Francois »

I ordered one today at Komplett.nl since 4launch could not deliver. I hope to get it next week (they have 50+ in stock) and will try to get a usb to rs232 device installed together with a CM11.

Let see what happens.

Francois
________________________________________________________________________________________________________________________
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

I will ask Belkin for sponsoring..:)
Bwired
Administrator
Administrator
Posts: 4703
Joined: Sat Mar 25, 2006 1:07 am
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by Bwired »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by Francois</i>
<br />After 2 weeks in Redmond in a training group of 93 people with 37 nationalities I totally lost it....

I apologize !

Francois
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">So you are a Microsoft guy [:)]
Bwired
Administrator
Administrator
Posts: 4703
Joined: Sat Mar 25, 2006 1:07 am
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by Bwired »

I found this one also, the Icy Box 55 euro
http://www.komplett.nl/k/ki.aspx?sku=391086
Image
Francois
Member
Member
Posts: 255
Joined: Mon Apr 21, 2008 3:16 pm
Location: Netherlands

Belkin Lan USB HUB

Post by Francois »

Pieter,

To answer your first question: Yes. The ICYBOX looks interesting but I think with these kind of products it is very important to find somebody who has tested it and got it working. If the tester is a reliable source like Enver, it's a done deal :)

I am still curious to find out if I can run the RS232 to USB via the network, it would solve a lot of problems.

Francois
________________________________________________________________________________________________________________________
Bastiaan
Senior Member
Senior Member
Posts: 1257
Joined: Sat May 24, 2008 11:36 am
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by Bastiaan »

@Francois:

I have tested it with the PMIX35.
I have set the drivers anywhere between 2400 and 19200 baud, it did make a small difference but it al worked after a while.
Still it was not as rock solid as I want for my system, this combined with the Belkin driver/program not running as a service, left it on the shelf. (Well it found a new fan) :-)

I also have to add that I used it on a Windows Server 2008 to get around the missing USB functianality in their Hyper-V system.
Bwired
Administrator
Administrator
Posts: 4703
Joined: Sat Mar 25, 2006 1:07 am
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by Bwired »

Today I ordered the IcyBox IB-LAN104 at www.komplett.nl
http://www.komplett.nl/k/ki.aspx?sku=391086
So now I can test it and tell you all if all my USB devices can be controlled over LAN.
To be continued
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

I will get the PMIX35 end of this week.
Plugwise USB dongle is working well since it's running
Francois
Member
Member
Posts: 255
Joined: Mon Apr 21, 2008 3:16 pm
Location: Netherlands

Belkin Lan USB HUB

Post by Francois »

Update 1 of ??

20:00 Installed the Belkin Network USB Hub
20:01 Installed the software, installation is simple, just like Enver said.
20:02 Hooked up my DigiBee+ USB interface in the "meterkast"
20:03 Fired up my homebrew VB interface
20:04 Works like a charm! ---> SO FAR THIS IS A GREAT DEVICE, Thanks for the tip.

Tomorrow I will try the RFxCOM device and the CM11.


Francois
________________________________________________________________________________________________________________________
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

Sounds good..:)
I have installed my Plugwise software on the Homeseer machine.
USB connection was there but did not work..because of some driver problem (FTDI)
After upgrading the FTDI driver Plugwise is working fine.

There is also another nice option in the Belkin control software.
You can launch the correct application after the correct USB dongle is connected.
In my case the PlugwisePC.exe will be started

This option can also be used for auto starting the Homeseer if the PMIX35 or the CMXX is connected.
Francois
Member
Member
Posts: 255
Joined: Mon Apr 21, 2008 3:16 pm
Location: Netherlands

Belkin Lan USB HUB

Post by Francois »

Cool that autostart function, I'll give it a try. I was/am a bit worried what will happen in case of an unexpected power down. This might be the solution:
- Restart of the OS
- Belkin software starts automatically (load when os starts)
- if the device are connected it will launch HomeSeer, the DigiBee interface and the Touch screen interface.


Francois
________________________________________________________________________________________________________________________
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
Posts: 4806
Joined: Fri Apr 06, 2007 9:46 pm
Location: Netherlands
Contact:

Belkin Lan USB HUB

Post by TANE »

Okay Just installed the PMIX35

After changing the Com port in Homeseer X10 control is working fine.
without restarting of Homeseer.
I hope it will be stable in the next days

The first one is the Plugwise
second PMIX35
[img]uploaded/Chak/20081016145925_pmixplugwise.gif[/img]
Post Reply

Return to “Gadgets Forum”