User Code questions

Forum about PLCBUS devices & software.

Moderator: Digit

User Code questions

Postby izibizi » Fri Jul 23, 2010 8:27 pm

Hello all,

I am very new to this stuff.

I got the 1141 and few 2268 switches.
The 2268s where set by the shop to Usercode FF and address A1,A2 etc.
I am trying to communicate between my PC Vista and the 2268 with no success.
it is on same phase. i use single phase.
I read in some docs that Usercode can be 250 numbers, is it a mistake and it could be 255? (x'ff')
on a brand new 2268, can i set the usercode and address with the 1141?

please help me
izibizi
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: July 2010

Re: User Code questions

Postby Digit » Fri Jul 23, 2010 9:42 pm

Hi izibizi,

I am trying to communicate between my PC Vista and the 2268 with no success.

What are you using to communicate? Homeseer with PLCBUS Plugin? Some other software, what?
Getting errors, any other useful information?

I read in some docs that Usercode can be 250 numbers, is it a mistake and it could be 255? (x'ff')

The Usercode is a byte, so 255 should be a valid value.

on a brand new 2268, can i set the usercode and address with the 1141?

Yes you can. Read the manuals; especially the story about pressing a button on the module and sending an ON command.
I use the 4034 for programming, but a 1141 will do just as well!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: User Code questions

Postby izibizi » Sat Jul 24, 2010 7:00 pm

I am using 1141 USB interface. I had many problems with its driver. It came with a small CD with driver dated April 2008. I also found links to more up to date PL2303 drivers which suppose to work on win7 but i get yello mark on the driver line in device manager thats says device could not be started.

I was trying to use PLCBUS1141.exe to communicate with the devices.

under win XP the driver installed ok and for every command i see the green light on the 1141 blinks, i also hear a zzz sound for every click. but i get not ACK and no change in switch state.

no idea how to proceed.
izibizi
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: July 2010

Re: User Code questions

Postby Digit » Sat Jul 24, 2010 10:44 pm

In the very beginning i also used the PLCBUS1141 executable. I assume you know you have to set the User Code somewhere in the app (don't know where anymore, it as been a while ago :) ) The zzz sound is inside the 1141, right? I have had one with that some noise, but it worked OK, so that doesn't say anything.

What's the distance between the 1141 and the 2268's you are trying to switch? Put them on the same wall socket if you can, and try again.
What i would do if this doesn't help, is reprogramming the switches yourself. It's very easy to do!
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: User Code questions

Postby luria » Mon Jul 26, 2010 4:57 pm

I recently started up with plcbus and could not get my modules to respond to plcbus_1141.exe. Homeplanner and Homeseer, however, works just fine.
luria
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 36
Joined: March 2010


Return to PLCBUS Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest