Koffiezetapparaat gaat zomaar aan

Forum about Domotica Home Automation for dummies, is only for the real beginner questions.

Moderator: TANE

Koffiezetapparaat gaat zomaar aan

Postby Narya » Mon Feb 02, 2009 12:14 am

Hola,

Ben net nieuw in de wereld van home automation. Ik heb een starters set gekocht bij elekhomica (huismerk): PC interface(CM15 pro), 1 lamp module en 1 apparaat module. Ik wilde een soort wake-up light++ (dus inclusief koffie) maken. Dit is overigens gelukt, maar nu gaat het koffiezetapparaat dus zomaar aan 's avonds. Geen idee hoe dit komt, dus ik hoop dat jullie mij een aanwijzing kunnen geven.

Ik gebruik nu de bijgeleverde ActivePro software met de volgende instellingen:

Lamp staat op adres G8
Koffiezetapparaat op adres G9

*Macro G10 voor lamp module: Begint bij 10% en gaat dan gedurende een half uur richting 100%. Wordt aangezet via de timer functie om 6:45
*Macro G11 voor lamp module: dimt na 20 minuten en gaat dan uit. Trigger ik met de hand vlak voordat ik naar bed ga.
*Koffiezetapparaat: via timer functie aan om 7:05 en uit op 8:45

Vinkjes "Store in interface" staan aan. Zodra ik een wijziging heb gemaakt klik ik op het refresh icoon rechtsonder zodat het naar de interface geladen wordt.

Zijn dit soort verschijnselen (koffiezetapparaat zomaar aan) bijverschijnselen van de software of is hier misschien iets anders aan de hand?

groetjes,
Barbera
Narya
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: January 2009
Location: Netherlands

Koffiezetapparaat gaat zomaar aan

Postby TANE » Mon Feb 02, 2009 12:21 am

Barbera welkom op Domoticaforum
oorzaak kan een storing zijn of iemand anders in de buurt die ook gebruik maakt van dezelfde huiscode.

wat je beste kan proberen om de storing te achterhalen.
schakel de RF (radio) interface van de CM15 uit en kijk of dit helpt. (weet niet zeker of dit kan)
wat je ook kan proberen is huiscode veranderen in een andere letter.
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Koffiezetapparaat gaat zomaar aan

Postby Narya » Mon Feb 02, 2009 12:30 am

Dat antwoord kwam snel :) Ik zag in de "activity monitor" inderdaad dat er in de buurt een universele afstandsbediening moet zijn. Daarom had ik het adres wel al veranderd naar G met een wat hoger nummer. Ik ga proberen om de RF uit te schakelen. Bedankt voor de tip!
Narya
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 2
Joined: January 2009
Location: Netherlands


Return to Domotica for Dummies Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest