Roomba

Forum about Domotica Home Automation for dummies, is only for the real beginner questions.

Moderator: TANE

Roomba

Postby TANE » Sat May 30, 2009 8:34 pm

Via de inkoop actie hier op het forum heb ik een Roomba 580 gekocht.

Dit is de meest complete Roomba.

Roomba doet zijn werk heel netjes, veel beter dan verwacht. De vloer voelt echt schoon aan nadat roomba zijn rondje gedanst heeft
Roomba voldoet helemaal aan de WOW en WAF factor.
Twee kanttekeningentjes. Hij doet er wat lang over. Daar staat tegenover dat jij andere dingen kunt doen of je start 'm op als je weggaat of zo. Het geluidsniveau is zo dat je geen gesprek kunt voeren (maar dat kan bij een normale stofzuiger ook niet).
Hij staat ook niet in de weg, want de roomba heeft een plek onder de kast gekregen.

Wat zit in de doos:
Roomba 580

3 X Virtuele Muren
Thuisbasis met oplader
Netvoeding (voor 3 uurs lader)
Borstel schoonmaak tool
reserve hoofdborstelset
1 X reserve Filter plus 1 al geinstalleerd
RF Afstandsbediening (Command center)

Virtuele muren heb ik tot heden niet nodig gehad en verwacht niet dat ik ze ga gebruiken
Afstandsbediening gebruik ik wel je kan dan als een soort kruimeldief gebruiken...
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby maartenvt » Sun Jul 26, 2009 8:32 pm

Kun je deze via b.v. Homeseer of Vera opdrachten geven? B.v. als je van huis weggaat en je creeerd een scene dat alles uit uit gaat en je Roomba automatisch begint met schoonmaken en als je thuis komt dat ie dan automatisch weer stopt ofzo?

Dan is het best een leuk ding
maartenvt
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 33
Joined: July 2009
Location: Netherlands

Roomba

Postby Alexander » Sun Jul 26, 2009 8:36 pm

Nee, wat wel kan is de IPPower icm de remote van de roomba. Zelfde effect.
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby TANE » Sun Jul 26, 2009 8:45 pm

Heeft iemand de remote van Roomba omgebouwd?
Technisch zou het wel kunnen...Ik heb het van afgezien ivm detectie door mijn alarm systeem.
moment van schoonmaken is voor mij niet mogelijk als ik uit huis ben en alarm actief is



Vera heeft nog geen mogelijkheid om te communiceren met IPPower

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby leo » Sun Jul 26, 2009 9:42 pm

Ik heb inderdaad de remote van mijn Roomba SE omgebouwd, een UM7206 die de startbuttom van de remote overbrugd, en via Home Controle Assistant wordt bestuurd. Roomba gaat 's middags voor we thuiskomen een uurtje stofzuigen en ons huis is weer schoon. Ook gebruik ik de vitual wall; een van onze 3 katten doet nog wel eens het e.e.a. buiten de kattenbak.....heel vervelend als je Roomba daar doorheen rijdt en alles uitsmeert over je vloer....De virtual wall bij de kattenbak voorkomt dit. Ook de vitual wall wordt door een UM7206 geactiveerd vanuit HCA. Werkt al meer dan twee jaar perfect en inderdaad WAF is 100%. Heb overigens in twee jaar tijd twee keer batterijen moeten vervangen.

Leo
leo
Member
Member
 
Posts: 68
Joined: August 2008
Location: Netherlands

Roomba

Postby TANE » Sun Jul 26, 2009 9:54 pm

Leo Heb je een foto van de remote?


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby Post-IT » Tue Jul 28, 2009 11:30 am

Zou het wel werken als de de PET sensoren van Visonic gebruikt? Of kijken die ook naar een minimale lichaamshitte?
Post-IT
Member
Member
 
Posts: 446
Joined: February 2009
Location: Netherlands (Rotterdam)

Roomba

Postby Snelvuur » Tue Jul 28, 2009 11:45 am

ombouwen van de remote is anders op de roomba 5xx series, omdat je eerst moet wachten totdat hij contact heeft met de roomba voordat je commando's kan sturen...

Onze 560 is op dit moment terug gestuurd, omdat hij maar rondjes bleef maken. Hij is nu al terug voor de 2e keer, en pas bij de 3e keer wordt de complete set vervangen. (dus eigenlijk hoop ik dat hij nu nog stuk is als ik hem terug krijg hehe)

// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby leo » Sun Aug 02, 2009 11:00 am

Hier zie je hoe ik de IR remote van de Roomba SE heb aangepast om deze via X10 te besturen. Stelt niet zoveel voor maar het werkt perfect; op de printbanen van de "max" drukknop zijn twee draden gesoldeerd en die naar de UM7206 gaan. De remote's zijn op Ebay voor nog geen US10,00 te koop en het is 5 minuten soldeerwerk.

Leo

Image

Image
leo
Member
Member
 
Posts: 68
Joined: August 2008
Location: Netherlands

Roomba

Postby TANE » Sun Aug 02, 2009 11:15 am

Thanks.

dat is inderdaad een andere remote
Ik heb de Command center

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby Reemster » Sun Aug 02, 2009 11:25 am

Wel gaaf zo'n Roomba 580. Gaat de Roomba 580 ook automatisch weer terug op de oplader?
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Roomba

Postby TANE » Sun Aug 02, 2009 11:26 am

yep dat doet die zelf.


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Roomba

Postby Reemster » Sun Aug 02, 2009 11:32 am

Cool :-)
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Roomba

Postby Reemster » Sun Aug 02, 2009 11:34 am

En 't kost 'maar' 500 euro ;-)
Reemster
Member
Member
 
Posts: 193
Joined: February 2009
Location: Netherlands

Roomba

Postby TANE » Sun Aug 02, 2009 11:35 am

Was wel minder met de inkoop hier op het forum...

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Next

Return to Domotica for Dummies Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest