Domotica in mijn bestaand huis

Forum about Domotica Home Automation for dummies, is only for the real beginner questions.

Moderator: TANE

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Thu Oct 08, 2009 8:20 pm

Hallo,

ik heb al veel opgezocht, maar ik geraak er nog altijd niet uit.
Ik zou graag een domotica in mijn huis intrigeren, en ben dus bij intellihome.nl en hun marmitek X10 modules uitgekomen. Uiteindelijk via HomeSeer bij Z-Wave uitgekomen, en ik zie echt door de bomen het bos niet meer.

1)Thuis bezit ik momentueel een simpel 24/7 servertje dat ik zou willen gebruiken om Homeseer op te draaien. Graag zou ik een touchscreen willen inbouwen in de muur, en dan ook nog een soort draadloos touchscreen als soort afstandbediening. Hoe moet ik de server verbinden met de Z-wave modules?

2)Thuis zouden alle lampen en apparaten moeten gedomoticatiseerd (ik weet niet of dit woord bestaad) worden. Hoe moet ik dit doen, op intellihome staan er zogenaamde micromodules, bestaan deze ook voor Z-Wave?

3)Graag zou ik (indien mogelijk) overal bewegingssensors plaatsen, en wanneer je voorbijkomt en het is buiten donker gaat het licht automatisch aan en na 1 minuut uit. Ik zou deze sensors gebruiken, is dit een goede keus?
http://store.homeseer.com/store/HSM100- ... 05C48.aspx

4) Naast lichten en apparaten zou ik ook graag mijn home-cinema opnemen. Ik heb een Sony TV (z4500), een blu-ray (sony bdp-s350), telenet digicorder HD en een PopcornHour A-110. Is dit product goed als controller?
http://store.homeseer.com/store/BC4---B ... 05C47.aspx

5) Hoe intrigeer ik hiermee een alarmsysteem. Dit zou automatisch in werk moeten treden als er bv. 1 uur geen beweging in heel het huis is gesignaleerd. En hoe schakel ik dit dan weer uit?

Ik heb nog zeer veel vragen, maar ik ga hier mee beginnen, anders wordt het niet meer overzichtelijk.

Bedankt op voorhand
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby TANE » Thu Oct 08, 2009 8:33 pm

Welkom op het forum

Wat je wilt is zeker mogelijk maar niet eenvoudig als je nog geen ervaring hebt.
Twee opties.
Je begint heel klein en ervaart hoe het werkt. Voor problemen en vragen kan je dan altijd hier terecht.
Je vraagt een bedrijf om dit voor je te doen.

Zelf zou ik dan voor optie 1 gaan.

Intelliehome ken ik uit verleden een van de eerste domotica winkels in Benelux.


<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Fri Oct 09, 2009 4:12 pm

Bedankt voor de reply.
Dus gewoon eenvoudig beginnen met de woonkamer en gewoon de lampen en apparaten voorzien van domotica en dan gelijdelijk aan uitbreiden.

Graag zou ik wel Z-Wave ipv X10 hebben. Waar kan ik deze modules in Belgi kopen?
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby TANE » Fri Oct 09, 2009 7:33 pm

Ik ben niet bekend op de Belgische markt
Maar meeste NL winkels leveren ook aan Belgie.
Kijk wel eerst wat je wilt.
Homeseer is een alternatief maar wel complex voor de startende gebruiker.
Als domotica niet je hobby is of gaat worden kan je beter naar een controlbox kijken.
Zoals Vera of Qees

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Fri Oct 09, 2009 8:33 pm

Kan je een paar webshops geven die ook zwave leveren?
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby TANE » Fri Oct 09, 2009 8:40 pm

Ezhome heeft veel zwave modules eigenaar is ook hier op het forum acties.
www.ezhome.nl

<hr noshade size="1"><font size="1">Enver
http://twitter.com/Chak64%20My%20Domotica%20Log%20www.tane.nl/domotica/hardware.html<i> My Domotica Hardware Software</i></font id="size1">
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Sat Oct 10, 2009 11:02 am

Ga toch voor Homeseer ipv een controlbox. Als ik kijk naar de enorme aanpassingen die je kan doen in Homseer en HSTouch kies ik daar toch wel voor. Daarnaast ben ik toch wel goed met computers, en het moet dus wel lukken.

Op mijn server plaats ik de zcu201, met homeseer en hstouch en het volgende touchscreen: http://www.gooddeals18.com/product/SHK1040.


Ik ga beginnen met alle schakelaars in de living, keuken en bureau te vervangen door de volgende:
http://www.ezhome.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=33_36&products_id=224
en
http://www.ezhome.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=33_36&products_id=225

En ook de kranen te vervangen door deze
http://www.ezhome.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=33_63&products_id=303

Vervolgens ook nog de bitwise controller, om de homecinema te integreren.

Iemand commentaar, aanvullende dingen, ervaringen,... met de bovengenoemde producten. Is dit te veel om te beginnen of niet?
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby Esteban » Sat Oct 10, 2009 11:11 am

Welkom,
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Op mijn server plaats ik de zcu201<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Je kunt beter een nieuwere controller kiezen, als je er nog geen hebt, zoals de bijv de Aeon Labs usb stick in plaats van de zcu201.

Ciao,
Esteban
Esteban
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 677
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Sat Oct 10, 2009 11:18 am

Bedankt, dat is genoteerd.

Nog een vraagje voor op termijn.
Stel ik hang in elke kamer een bewegingsensor. Indien ik de kamer verlaat, gaat de bureaulamp automatisch uit, en als ik terugkom gaat de bureaulamp automatisch in de stand toen ik de kamer verliet.
Met andere woorden, indien mijn bureaulamp niet aanstond toen ik de kamer verliet, mag hij ook niet aangaan als ik terugkom. Is dit mogelijk?
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby Esteban » Sat Oct 10, 2009 11:40 am

Voor een dergelijke functionaliteit loopt hier een thread:
topic.asp?TOPIC_ID=3677

Het is mogelijk via scripting en 'virtual devices' in Homeseer, maar er is nog niet een eenvoudige manier om dat voor veel devices te doen.
Esteban
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 677
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Sat Oct 10, 2009 6:45 pm

Ok, dat is pas voor in later stadium.
Heeft er nog iemand commentaar/aanvullingen op m'n setup-up (zie hierboven)
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby xanhoera » Sat Oct 10, 2009 7:43 pm

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by hooptjen_bucht</i>
<br />
4) Naast lichten en apparaten zou ik ook graag mijn home-cinema opnemen. Ik heb een Sony TV (z4500), een blu-ray (sony bdp-s350), telenet digicorder HD en een PopcornHour A-110. Is dit product goed als controller?
http://store.homeseer.com/store/BC4---B ... 05C47.aspx
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Ik vermoed dat op dit forum irtrans de standaard is als ir oplossing. Kan je trouwens de digicorder en z4500 aansturen met rs232?
xanhoera
Member
Member
 
Posts: 159
Joined: September 2008
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Sun Oct 18, 2009 11:45 am

Srry voor het late antwoord, was ff weg.
Digicorder heeft geen RS232, z4500 van sony ook niet. Zal dus via irtrans gaan. Bedankt
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby hooptjen_bucht » Sun Oct 18, 2009 1:48 pm

nog een vraagje, kan je met een gewone z-wave zender ook het energieverbruik aflezen, of heb je daar een aparte plugwise circle voor nodig?
hooptjen_bucht
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 14
Joined: October 2009
Location: Belgium

Domotica in mijn bestaand huis

Postby Tiz » Sun Oct 18, 2009 2:39 pm

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>Originally posted by hooptjen_bucht</i>
<br />nog een vraagje, kan je met een gewone z-wave zender ook het energieverbruik aflezen, of heb je daar een aparte plugwise circle voor nodig?
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">

Bij mijn weten sluit Plugwise niet aan bij de standaard z-Wave protocollen en hardware en heb je dus specifiek de Plugwise USB stick nodig (en minimaal 1 circle +)
Tiz
Member
Member
 
Posts: 142
Joined: May 2009
Location: Netherlands

Next

Return to Domotica for Dummies Forum

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron