How to restore backup

Plugwise Forum about Plugwise devices and the Source software.

How to restore backup

Postby raymonvdm » Mon Mar 30, 2015 9:18 am

I have moved my HS2 installation to another machine and the HS2 backup restored without issues. Now i would like to restore the "Plugwise Source" backup but i cannot find the menu item to restore a backup

The FAQ tells me

Code: Select all

How do I make a backup of my settings, switching schedules and measurement data?
Go to Settings – Back up to back up your usage measurements, switching schedules and
settings. Besides for safety issues, making a backup can be useful if you want to install
Source on another computer.
Making a backup
Start the Back Up Wizard by clicking ‘Settings’ and then ‘Back up’.
Choose ‘Back up’
Select a location for your back-up file.
If you want, you can enter a different file name.
Click ‘Save’.
The progress is shown in the Back Up Wizard’s brown bar. When the backup is finished,
you will be notified. Restoring a backup
Start the Back Up Wizard by clicking ‘Settings’ and then ‘Back up’.
Choose ‘Restore backup’.
Find the location of your back-up file, select it.
Click ‘Open’.
When the back up data has been added to Source, you will be notified.
Tip: never use more than one Source installation to make changes to switching schedules, groups and settings.



But the option is not there in Source 2.24 the backup is made with 2.23, and when i double click the backup file it opens fine but in read only modues :twisted:
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1132
Joined: December 2011

Re: How to restore backup

Postby raymonvdm » Mon Mar 30, 2015 9:25 am

Nevermind just found "PlugwiseBackup.exe" and the backup is restored now
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1132
Joined: December 2011

Re: How to restore backup

Postby nico_gh2 » Wed Apr 01, 2015 11:05 pm

It's indeed weird that you have to use a separate program to restore backups, you can find in in the Plugwise program group.
I searched for the same thing last weekend and it's mentioned somewhere on this board.

Are the backups generated by the separate program and the backup button in source the same or are things missing from the source backup?
User avatar
nico_gh2
Member
Member
 
Posts: 129
Joined: April 2011
Location: Betuwe, Netherlands

Re: How to restore backup

Postby raymonvdm » Thu Apr 02, 2015 6:07 am

All settings seem to be restored fine
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1132
Joined: December 2011


Return to Plugwise Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest