getting sense values bij XML

Plugwise Forum about Plugwise devices and the Source software.

getting sense values bij XML

Postby Harry » Thu Dec 29, 2016 1:48 pm

Is it possible to get the sense readings , trough XML?
like you can get the readings of other modules
<appliance>
<name>pomp vloerverwarming</name>
<powerstate>on</powerstate>
<currentpowerusagewatts>41</currentpowerusagewatts>
<totalpowerusagekwh>470.7466</totalpowerusagekwh>
<macaddress>000D6F00004BA15A</macaddress>
</appliance>
<appliance>
<name>smile7fe21d</name>
<powerstate>on</powerstate>
<currentpowerusagewatts>740</currentpowerusagewatts>
<totalpowerusagekwh>5931.457</totalpowerusagekwh>
<macaddress/>
</appliance>
<appliance>
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 302
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: getting sense values bij XML

Postby Snelvuur » Sun Jan 01, 2017 11:05 pm

Depends on which automation tool, i read out xml with fibaro..
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: getting sense values bij XML

Postby Harry » Sun Jan 01, 2017 11:23 pm

hey thats funny, your massage it,s posted in the future.. :D
looks like the server clock is not been set back to wintertime
i call for the aplliances the xml from source.. are there other ways to get the values from the sense?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 302
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: getting sense values bij XML

Postby Snelvuur » Sun Jan 01, 2017 11:41 pm

I mean, in what tool are you trying to get this information into? Fibaro, Homeseer, Domitocs, Domotiga?
That you can parse the xml is clear. That is your information, now we need to know what automation package you use in order to know what languages we have to be able to parse it.
// Erik (binkey.nl)
User avatar
Snelvuur
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 3155
Joined: April 2007
Location: Netherlands

Re: getting sense values bij XML

Postby Harry » Sun Jan 01, 2017 11:53 pm

i use a a small vb.net project to test.
if i can get the values , i will look for futher use.
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 302
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: getting sense values bij XML

Postby Edwin » Sat Feb 04, 2017 6:32 am

I want it to parse to domoticz
Someone know how to do this?
Edwin
Member
Member
 
Posts: 445
Joined: October 2007
Location: Netherlands

Re: getting sense values bij XML

Postby Harry » Sat Jun 03, 2017 7:38 pm

have still not a solution, is there not a way to get the readings out of the sense?
i use olso an homeseer plugin to get the values. this plugin gets the values, so there most be a way :shock: :?:
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 302
Joined: April 2006
Location: Drachten


Return to Plugwise Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron