New Firmware for plugs

Plugwise Forum about Plugwise devices and the Source software.

New Firmware for plugs

Postby sebastiaan » Sun Dec 06, 2009 11:49 pm

Dear Forum Plugwise Users,

This weekend i had the honeur to do a Firmware update ( update will be available soon for everybody ) of all my plugs ( 100 pieces )
I was the lucky one to test it for you all ( must admid im happy )

Everything went great, its all working and faster then before.

If you gonna do the upgrade here is some advice so you dont fall into any problems.

1: BE SHURE all your plugs are reachable ( put them togheter if you can.. the longer distance the longer time you gonna need )

2: Every plug / stick / circle+ / Stretch-light needs to be on his own 220V powersupply.. in other words do not feed 1 plug with the power of another.

i forgot my stretchlight was powered by the circle+ so wenn the circle went down i lost power on my stretch and therefore my stick.

Thanks to the very good support of Reinder and after a reset of the circle+ it all came up and worked after 15 minutes.

3: Be VERY patient !! uploading new firmware to plugs takes between 7 and 15 minutes each plug. if fails it will retry a few times

4: After the last step your network is going to reset. it can take a while before the circle+ finds all the know plugs. again... the shorter the plugs are togheter the faster it goes. DONT CLICK NEXT TILL YA SHURE ALL IS ONLINE AGAIN !!


I first did uploading the new firmware.. restarted the upgrader and after i was shure i gave it the reset.. this took double time so if you are sure about what you are doing you can skip that and do the reset directly after uploading.

first network crashed because i had my stretchlight powered by circle+
second network 40 plugs took me ( after uploading ) 27 minutes to be back and online
thirt network ( only stick and circle+ ) took not even 5 minutes.

Good luck ya all... it worked for me ( on long distances 50 metres + ) and dont think ya will get any problems if ya plugs are less then 10 metres.

PS. if upgrade is done ya will hear the onclick of a plug in 1 second. reseting a plug isnt difficult anymore. deleting plugs from ya network works perfectly!!


Greatz Sebastiaan
sebastiaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 30
Joined: November 2009
Location: Luxembourg

New Firmware for plugs

Postby Bwired » Mon Dec 07, 2009 1:10 am

That is good News, keep us informed how it goes on.....

<hr noshade size="1"><font size="1">Pieter Knuvers
http://www.bwired.nl <i>Online House in the netherlands. Domotica, Home Automation.</i></font id="size1">
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5308
Joined: March 2006
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Dickr43 » Mon Dec 07, 2009 9:22 am

Does this upgrade have any effect on the Plugwise HS Plug-in?
User avatar
Dickr43
Member
Member
 
Posts: 255
Joined: September 2008
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Rene » Mon Dec 07, 2009 9:26 am

The upgrade will have no effect on the HS plugin. The plugin communicates with the Source and not directly with the plugs.

Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Dickr43 » Mon Dec 07, 2009 9:29 am

Thanks Rene!
User avatar
Dickr43
Member
Member
 
Posts: 255
Joined: September 2008
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Pieterpaul » Mon Dec 07, 2009 10:01 am

What is the update for? New functionality? Better performance?
Pieterpaul
Member
Member
 
Posts: 145
Joined: July 2008
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Bwired » Mon Dec 07, 2009 10:28 am

Hope we can all do it for the end of this year, then we can start a fresh and stable new logging year :-)

<hr noshade size="1"><font size="1">Pieter Knuvers
http://www.bwired.nl <i>Online House in the netherlands. Domotica, Home Automation.</i></font id="size1">
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5308
Joined: March 2006
Location: Netherlands

New Firmware for plugs

Postby Reinder » Thu Dec 10, 2009 10:32 pm

Plugwise is planning to release the beta firmware coming saturday 12 december.
Reinder
Member
Member
 
Posts: 220
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Re: New Firmware for plugs

Postby DJF3 » Tue Dec 15, 2009 10:16 am

My HomeSeer/Plugwise server is connected to the Circle+

Does that mean I shouldn't do the FW upgrade but move my server to a 'plugwise-less' power source first?

;-)
DJ
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 888
Joined: July 2007

Re: New Firmware for plugs

Postby sebastiaan » Tue Dec 15, 2009 12:29 pm

@DJF3

YES.. you MUST be shure all plugs and circles+ and stretchlight are on there own power. ( and also all pc's and other stuff routers hubs etc etc)

if ya leave the computer on the circle+ your pc will loose its power and ya will fall into problems. connect the pc directly to the powerline !!

Greatz Sebastiaan
sebastiaan
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 30
Joined: November 2009
Location: Luxembourg

Re: New Firmware for plugs

Postby solha » Tue Dec 15, 2009 3:04 pm

Reinder wrote:Plugwise is planning to release the beta firmware coming saturday 12 december.


I subscribed the Plugwise Beta Program and still cannot access the new firmware (although I can access and install the Beta Source app), any plans on when the firmware is going to be available for beta users? (or perhaps I have other problems in my setup that prevent the new firmware installation). Please advise.

Regards.
solha
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 5
Joined: April 2009
Location: Portugal

Re: New Firmware for plugs

Postby Reinder » Wed Dec 16, 2009 9:55 pm

As far as I now, the beta firmware isn't released yet. I think Plugwise is waiting to finish the beta Source testing and first want to final release the Source. They now have a relase candidated for beta testing Source.
If this is finished, they start beta testing the firmware. I hope this wil come in a short time (days?).
Reinder
Member
Member
 
Posts: 220
Joined: January 2008
Location: Netherlands

Re: New Firmware for plugs

Postby Juande » Sun Dec 20, 2009 5:28 pm

The new (beta) firmware seems to be available for downloading
Last edited by Juande on Sun Dec 20, 2009 5:52 pm, edited 1 time in total.
Juande
Member
Member
 
Posts: 52
Joined: October 2007
Location: Spain

Re: New Firmware for plugs

Postby Darwusch » Sun Dec 20, 2009 5:51 pm

You mean for beta users I guess?
Darwusch
Member
Member
 
Posts: 163
Joined: December 2008
Location: Netherlands


Return to Plugwise Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron