Plugwise Smile P1

Plugwise Forum about Plugwise devices and the Source software.

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sat May 25, 2013 7:52 pm

i am thinking of fitting an smile to my system, course there is fitted a smartmeter today in our house.
and my old logging system (rfxcom) is not possible anymore.

i like to have my electr and gas counters in homeseer,... can that be done?
with an smile trough sourse into homeseer?

i don't want to use the plugwise phone app !!
i like only to have the data local, and not on a portal from plugwise.
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby Digit » Sat May 25, 2013 11:30 pm

There are other, cheaper (and gauranteed private), better ways.

Arduino, Raspberry, you name it and it's doable, just search the web (and this forum).
I think with a Raspberry Pi and the MQTT Plugin (viewforum.php?f=74) you've also got the link with Homeseer...
User avatar
Digit
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 3388
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby RdP » Sun May 26, 2013 10:14 am

Harry wrote:i like to have my electr and gas counters in homeseer,... can that be done?

i like only to have the data local, and not on a portal from plugwise.


Use the homeseer plugwise plug-in and you can see these info. The plugin works together with the plugwise source software so that's pre-requisite.

/Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 954
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun May 26, 2013 10:31 am

i already use the plugwise plugin on my homeseer , this works fine and stable for i think a few years now.
i not sure when i buy an smile p1 , that i can read it out on source?
i don't want to registrate it to a portal on the internet or so?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby RdP » Sun May 26, 2013 11:44 am

See image !!!
Attachments
2013-05-26_1243.png
2013-05-26_1243.png (19.38 KiB) Viewed 5411 times
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 954
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun May 26, 2013 11:51 am

@ Rien
i have a two tarief counter, and becourse we have solarpanels and dellifering back.
a total of 4 power counters can that be done ?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun Jun 02, 2013 12:47 am

i have now fitted a smile to the smartmeter,.. but how do i get the counters in source?
i can't find that in the manual,....
is there something special i have to do to get the power and gas counters in source :( :?:
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby labium » Sun Jun 02, 2013 8:10 am

you have to run the config of source where you add your plugs and check a checkbox there which says you have a smile.
labium
Member
Member
 
Posts: 463
Joined: February 2010
Location: netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun Jun 02, 2013 10:46 am

I have lokkt for the checkbox , can't find it....
Image

is this the place where the checkbox has to be?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby Akatar » Sun Jun 02, 2013 11:41 am

nope, on you're first screen

p1.gif
p1.gif (43.5 KiB) Viewed 5376 times
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 948
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun Jun 02, 2013 12:30 pm

oke thanks got it,.. :D .did not now there was a configuration wizzard :(
got the 2 divices, gas and power.

it seems the powercounter do's not split the 4 seperate counters (low,hight and production Low,and high).
oke thanks for the help on this.
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby Harry » Sun Jun 16, 2013 1:36 pm

i bought my smile from annother plugwise user, and i have now his historic data in my system .
how can i delete the data from the previous user?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 303
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: Plugwise Smile P1

Postby Rutger » Sat Apr 05, 2014 11:46 am

Every week on the same day and at the same timestamp (after last restart), the Smile hangs and can't report any data. Even I can't open the html pages itself.
Only solve is to restart the device.

Smile fw version: 1.2.14

Anyone familiair with this problem?

btw: I don't use Source, only HS plugin from Rien and Smilereader from Phoenix, but both has nothing to do with the problem described above.
My home automation blog: https://rutg3r.com
Rutger
Member
Member
 
Posts: 327
Joined: May 2010
Location: Netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby RdP » Sat Apr 05, 2014 12:01 pm

Rutger wrote:Every week on the same day and at the same timestamp (after last restart), the Smile hangs and can't report any data. Even I can't open the html pages itself.
Only solve is to restart the device.

Smile fw version: 1.2.14

Anyone familiair with this problem?

btw: I don't use Source, only HS plugin from Rien and Smilereader from Phoenix, but both has nothing to do with the problem described above.


Firmware version 2.x should be available by now. If not, you can contact plugwise and they put you on the beta list
I run 2.x versions for months now, without any issues.

/rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 954
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Plugwise Smile P1

Postby Rutger » Sat Apr 05, 2014 12:13 pm

I checked it already in the PW app, but no update available.
I'll contact PW for the beta version. thnx.
My home automation blog: https://rutg3r.com
Rutger
Member
Member
 
Posts: 327
Joined: May 2010
Location: Netherlands

PreviousNext

Return to Plugwise Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest