DeviceValue vullen

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

DeviceValue vullen

Postby freakstar » Sun Oct 25, 2015 12:02 pm

Is het mogelijk de value van het virtuele device te vullen zodat Homeseer hierop kan triggeren?

Ik zou dus het actuele Wattage in de value terug willen zien, zoals een Fibaro plug bijvoorbeeld dit ook doet.

Of misschien dat iemand een andere oplossing weet, dat is natuurlijk ook welkom. Ik wil graag van een aantal devices het verbruik loggen naar een database, doe dit nu om de 10 minuten maar dan mis ik teveel. Elke minuut of nog vaker zou kunnen, maar is ook niet direct logisch omdat ik dan juist heel veel onnodige waardes log. Dus zodoende dacht ik, ik wil triggeren als de waarde wijzigt.
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby RdP » Sun Oct 25, 2015 12:06 pm

Hi,

Welke versie gebruik je. In de Plugwise versie 3.1 wordt dit gedaan. En ik dacht ook in de Plugwise Pro versie.

Je praat over een virtueel device, gebruik je soms nog de HS2 versie ?
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: DeviceValue vullen

Postby freakstar » Sun Oct 25, 2015 12:14 pm

Gebruik Plugwise Pro 3.0.2.2 onder Homeseer 3.0.0.208.
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby freakstar » Sun Oct 25, 2015 12:22 pm

Zie attachment, ik bedoel dus dat de bovenste value de waarde heeft van het Wattage wat in de string staat.

Of gaat dit niet met Pro? Ik was eigenlijk wel blij dat ik van de Source software af ben. :)
Attachments
plugwise.PNG
plugwise.PNG (32.33 KiB) Viewed 6846 times
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby stefxx » Sun Oct 25, 2015 8:57 pm

Als je even in de documentatie van de Plugwise Pro plugin kijkt kom je er wel uit denk ik. Je kunt event triggers maken op het wattage van het device (dus als je een trigger maakt op "groter dan 0" triggert hij bij iedere wijziging meen ik zolang het apparaat ook echt stroom gebruikt) en kun je kunt de waarde met een script functie eenvoudig opvragen.

plugwisewattage.PNG
plugwisewattage.PNG (17.17 KiB) Viewed 6804 times

Onderstaande script functie geeft je het actuele verbruik:
hs.PluginFunction("Plugwise Pro", "", "GetCurrentPower", New Object() {hs.GetDeviceRefByName("NAME_OF_THE_DEVICE")}

Laat me weten als je nog specifieke vragen hebt.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: DeviceValue vullen

Postby freakstar » Sun Oct 25, 2015 9:10 pm

Suf, zo had ik er niet over nagedacht. Thanks for the head's up!
freakstar
Member
Member
 
Posts: 118
Joined: September 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby bartbakels » Fri Nov 27, 2015 7:47 pm

hi,

echter is het ook nogelijk via een script het actuelevtotaal verbruik van alle plugs uit het total device?

mvg
bart
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Member
Member
 
Posts: 499
Joined: May 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby stefxx » Fri Nov 27, 2015 9:47 pm

Ja hoor, op dezelfde manier.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: DeviceValue vullen

Postby stefxx » Tue Jan 05, 2016 12:54 pm

Zeker op Linux? Die is wat kritischer met strings en integer conversies.

Probeer dit eens:
waarde = hs.PluginFunction("Plugwise Pro", "", "GetCurrentPower", New Object() {hs.GetDeviceRefByName("ESXI Server").ToString})
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: DeviceValue vullen

Postby stefxx » Tue Jan 05, 2016 12:56 pm

stefxx wrote:Zeker op Linux? Die is wat kritischer met strings en integer conversies.

Probeer dit eens:
waarde = hs.PluginFunction("Plugwise Pro", "", "GetCurrentPower", New Object() {hs.GetDeviceRefByName("ESXI Server").ToString})


Huh? Reageer ik op een reactie van iemand, is die reactie opeens weg? Of ik wordt gek... :D
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: DeviceValue vullen

Postby bartbakels » Tue Jan 05, 2016 12:58 pm

Stef,

Ik had hem al gevonden haha, maar was windows.

Mvg

Bart
Software: HS3, HStouch, Plugwise , BLBackup, BLLatestImage, Zwave, JowiHUE, PHlocation, Netcam, Harmony Plugin, ThinkingCleaner, HSPhone, Eneco Toon Script, Pushover, Visonic Powermax LV Interface

(ON ESXI )on NUC
bartbakels
Member
Member
 
Posts: 499
Joined: May 2011

Re: DeviceValue vullen

Postby Meden199 » Sat Jun 10, 2017 10:53 am

Ik gebruik HS3 icm Plugwise Pro 3.0.3.2.
Ik heb een Smile P1 in mijn netwerk die keurig total off peak en Total peak energy consumed.

Nu wil ik graag een virtual device aanmaken die het totaal van deze 2 aangeeft.
Dit zal ongetwijfeld mogelijk zijn, maar ik heb geen idee hoe.

Kan iemand mij een eindje op weg helpen?
Meden199
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 13
Joined: March 2013


Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest