PlugStatus

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

PlugStatus

Postby TANE » Tue Apr 07, 2009 9:48 pm

Ik heb een een event gemaakt die de status van een plugwise device via een virtueel device bijwerkt.
dit gaat goed...maar log wordt een beetje vol.
kan ik een andere optie kiezen om dit te voorkomen?

[img]uploaded/Chak/200947224723_PlugStatus.png[/img]



Code: Select all
7-4-2009 22:39:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:39:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:39:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"
7-4-2009 22:35:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:35:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:35:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

PlugStatus

Postby Alexander » Tue Apr 07, 2009 10:05 pm

Eerste tabblad kun je toch aangeven dat ie niet moet loggen, toch?
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

PlugStatus

Postby TANE » Tue Apr 07, 2009 10:25 pm

Dat klopt...maar het is een niet nodige actie die elke paar minuten wordt uitgevoerd.
met 30 plugs is dat een beetje te veel acties..
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

PlugStatus

Postby Alexander » Tue Apr 07, 2009 11:46 pm

Oh dacht dat je vraag op "maar log wordt een beetje vol." sloeg en niet zo zeer het verminderen van events. Of begrijp ik je nu nog niet?
Alexander
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1532
Joined: March 2007
Location: Netherlands

PlugStatus

Postby TANE » Wed Apr 08, 2009 3:49 pm

Ik was niet helemaal helder in mijn verhaal
Doordat de status van plugwise modules elke 20 seconden veranderd wordt het event ook als maar uitgevoerd.
Event uitvoeren is allen noodzakelijk bij verandering van de on/off status.

oplossing was ook simpel
een dubbele conditie met
On Or Off
ipv any status
User avatar
TANE
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 4806
Joined: April 2007
Location: Netherlands

PlugStatus

Postby simjoc » Wed Apr 08, 2009 4:31 pm

Nu we het toch over plugwise conditions hebben, is het iemand gelukt om met een value change een event te triggeren met een plugwise stick? Denk bijvoorbeeld aan: als de wachmachine klaar is dat er een geluid word afgespeeld?
User avatar
simjoc
Member
Member
 
Posts: 209
Joined: December 2008
Location: Netherlands

Re: PlugStatus

Postby dreambox » Sat Aug 11, 2012 10:08 pm

TANE wrote:Ik heb een een event gemaakt die de status van een plugwise device via een virtueel device bijwerkt.
dit gaat goed...maar log wordt een beetje vol.
kan ik een andere optie kiezen om dit te voorkomen?

[img]uploaded/Chak/200947224723_PlugStatus.png[/img]



Code: Select all
7-4-2009 22:39:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:39:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:39:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"
7-4-2009 22:35:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:35:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:35:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"


Hey Tane,

Alweer een tijdje geleden zat je met hetzelfde probleem dan ik : Is het je gelukt om die "overbodige logs" eruit te krijgen?

Alex
dreambox
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 47
Joined: June 2010

Re: PlugStatus

Postby DJF3 » Mon Aug 13, 2012 1:27 pm

Heren,

If this log entry was generated by PlugStatusUpdate.vb, that you'll find 'hs.writelog' entries in this .vb file. If you 'disable' these by pre-fixing a single quote then they won't be executed anymore.. EVER!

So:
' hs.writelog "Info", "Command sent to Status Hoeklamp...."
Instead of:
hs.writelog "Info", "Command sent to Status Hoeklamp...."

DJ
User avatar
DJF3
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 886
Joined: July 2007


Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest