Page 1 of 1

PlugStatus

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 9:48 pm
by TANE
Ik heb een een event gemaakt die de status van een plugwise device via een virtueel device bijwerkt.
dit gaat goed...maar log wordt een beetje vol.
kan ik een andere optie kiezen om dit te voorkomen?

[img]uploaded/Chak/200947224723_PlugStatus.png[/img]



Code: Select all
7-4-2009 22:39:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:39:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:39:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"
7-4-2009 22:35:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:35:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:35:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"

PlugStatus

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 10:05 pm
by Alexander
Eerste tabblad kun je toch aangeven dat ie niet moet loggen, toch?

PlugStatus

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 10:25 pm
by TANE
Dat klopt...maar het is een niet nodige actie die elke paar minuten wordt uitgevoerd.
met 30 plugs is dat een beetje te veel acties..

PlugStatus

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 11:46 pm
by Alexander
Oh dacht dat je vraag op "maar log wordt een beetje vol." sloeg en niet zo zeer het verminderen van events. Of begrijp ik je nu nog niet?

PlugStatus

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 3:49 pm
by TANE
Ik was niet helemaal helder in mijn verhaal
Doordat de status van plugwise modules elke 20 seconden veranderd wordt het event ook als maar uitgevoerd.
Event uitvoeren is allen noodzakelijk bij verandering van de on/off status.

oplossing was ook simpel
een dubbele conditie met
On Or Off
ipv any status

PlugStatus

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 4:31 pm
by simjoc
Nu we het toch over plugwise conditions hebben, is het iemand gelukt om met een value change een event te triggeren met een plugwise stick? Denk bijvoorbeeld aan: als de wachmachine klaar is dat er een geluid word afgespeeld?

Re: PlugStatus

PostPosted: Sat Aug 11, 2012 10:08 pm
by dreambox
TANE wrote:Ik heb een een event gemaakt die de status van een plugwise device via een virtueel device bijwerkt.
dit gaat goed...maar log wordt een beetje vol.
kan ik een andere optie kiezen om dit te voorkomen?

[img]uploaded/Chak/200947224723_PlugStatus.png[/img]



Code: Select all
7-4-2009 22:39:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:39:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:39:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"
7-4-2009 22:35:49     Info    Command sent to Status Hoeklamp Status: S1 On Dimval: 0 Data: 0
7-4-2009 22:35:49     Info    Running script in background: PlugStatusUpdate.vb("Main","S1|[9")
7-4-2009 22:35:49     Info    Event Trigger "Hoeklamp Status"


Hey Tane,

Alweer een tijdje geleden zat je met hetzelfde probleem dan ik : Is het je gelukt om die "overbodige logs" eruit te krijgen?

Alex

Re: PlugStatus

PostPosted: Mon Aug 13, 2012 1:27 pm
by DJF3
Heren,

If this log entry was generated by PlugStatusUpdate.vb, that you'll find 'hs.writelog' entries in this .vb file. If you 'disable' these by pre-fixing a single quote then they won't be executed anymore.. EVER!

So:
' hs.writelog "Info", "Command sent to Status Hoeklamp...."
Instead of:
hs.writelog "Info", "Command sent to Status Hoeklamp...."

DJ