Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Rene » Fri Feb 26, 2010 10:52 am

Deze versie maakt het formaat van de status string configureerbaar, zodat de gebruikers van HST deze zo kunnen aanpassen dat HST de status van een Circle kan vaststellen. De string die geconfigureerd wordt kan parameters bevatten die worden vervangen door actuele waarden, maar ook teksten of HTML.

Installatie:
Als je nog geen eerdere versie van de plugin geinstalleerd had moet je de volgende stappen volgen om de plugin te installeren:
1. Download de zip file hier
2. Unzip de zip file in een tijdelijke directory
3. Stop Homeseer
4. Kopieer de volgende files naar de juiste directories:
Alle files in de /html directory naar <homeseer dir>/html
/data/Plugwise/plugwise.mdb naar <homeseer dir>/data/Plugwise
/hspi_Plugwise.dll naar <homeseer dir>
Alle files in de /Plugwise directory to <plugwise dir>/www (N.B.: Dit is een subdirectory van de installatiedirectory van de Plugwise Source)
5. Restart Homeseer
6. Enable de Plugwise plugin in het setup/interfaces scherm
5. Configureer de plugwise plugin

Upgraden:
Je kan versie 0.3 of een latere, upgraden door de volgende stappen te volgen:
1. Download de zip file hier
2. Unzip de zip file in een tijdelijke directory
3. Stop Homeseer
4. Maak een backup want alhoewel ik eea getest heb zou ik weleens wat over het hoofd gezien kunnen hebben
5. Kopieer de hspi_Plugwise.dll naar de Homeseer directory
6. Kopieer de Plugwise/statistics.xml file naar de directory van de Plugwise Source Webserver (dit is alleen nodig voor gebruikers van de 0.3 versie)
7. Start Homeseer

Installatie van Visifire tbv charts:
1. Download visifire components hier (Let op: Ik heb getest met versie 2)
2. Kopieer de volgende files naar de <homeseer dir>\html\Plugwise directory:
- Visifire2.js
- SL.Visifire.Charts.xap
3. Ook dien je Microsoft Silverlight te installeren om de charts te kunnen bekijken. Als je een chart probeert te openen en Silverlight is nog niet geinstalleerd, dan zal je worden gevraagd of je dit wilt installeren.

Changelog for 1.2:
- Fixed not saving updates of status format string
- Fixed status string format to support HST

Changelog for 1.1:
- The device string format is now configurable.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby RdP » Sat Feb 27, 2010 10:37 am

HSTouch status werkt perfect nu.
Bedankt, Rene
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Wim2008 » Sat Feb 27, 2010 7:48 pm

Hallo Rene,

ik heb de update net uitgevoerd, maar krijg alle plugwise devices nu in tweevoud in homeseer.
Als ik de nieuwere verwijder, komen ze na enkele minuten opnieuw naar voren.
Wat te doen.

Moet de Plugwise plugin in het setup/interfaces scherm op enable blijven staan?

Mvgr Wim :) :wink:
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 648
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Postby Rene » Sat Feb 27, 2010 8:11 pm

Heb je de database van de plugin ook gekopieerd bij de upgrade?
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Wim2008 » Sat Feb 27, 2010 8:25 pm

Bedoel je de plugwise.mdb? Die is mee gekopieerd naar homeseer dir/data/plugwise.

Mvgr Wim :) :wink:
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 648
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Wim2008 » Sat Feb 27, 2010 8:41 pm

Rene,
de oudere plugwise devices in homeseer reageren niet meer.
De nieuwere devices die er nu in tweevoud in zijn gekomen, reageren wel in homeseer.

Moet ik de oudere devices eruit gooien? Is het probleem dan achter de rug?

Mvgr Wim :) :wink:
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 648
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Rene » Sat Feb 27, 2010 9:01 pm

Dit komt omdat je een lege database over de oude heen hebt gekopieerd. Bij de upgrade instructies staat dat je alleen de DLL moet kopieren! De oude devices kan je weggooien want die worden niet meer gebruikt. Als je een backup hebt van je oude database kun je deze ook terugzetten en dan de nieuwe devices weggooien.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Wim2008 » Sat Feb 27, 2010 9:18 pm

Merci, Rene.
Verder werkt alles na behoren.
Ook in Homeseer is nu de status beter zichtbaar.

Mvgr Wim :) :wink:
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 648
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby jeroenkl » Sun Feb 28, 2010 4:20 pm

Werkt uitstekend, waarvoor dank.

Jeroen
jeroenkl
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 47
Joined: December 2009
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Louis » Fri Mar 05, 2010 9:47 pm

De configureerbare statusstring is super!

Ik dacht dat het volgende issue (wat in v1.0 zat) was opgelost, maar het treed bij mijn nu nog op:
5-3-2010 21:42:51 Plugwise ERROR: ConfigDevice2: This is not one of ours
Wat is de status van dit issue?
Louis
Member
Member
 
Posts: 61
Joined: September 2009
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Rene » Fri Mar 05, 2010 10:32 pm

Dit is geen issue alleen zou het een debug melding moeten zijn en geen error. Volgende versie is het opgelost.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Verkenner » Thu Apr 01, 2010 8:03 pm

EDIT: Het werkt weer na het (een aantal malen) opstarten van HomeSeer en Plugwise.'Snap niet hoe het kan ....maar profiteer er van. ;-)

Na de upgrade naar 1.2 waren de pluggen in Homeseer offline.
Edit: Na een paar keer opstarten liep de Plugwise-applicatie weer en de plugin ook.

Upgrade volgens de aanwijzingen uitgevoerd.
hspi_Plugwise.dll naar de Homeseer directory (naar de Homeseer 2).
Plugwise/statistics.xml file naar de directory van de Plugwise Source Webserver gekopieerd ( ik heb genomen: c:\Program Files\Plugwise Source\www )
Ik heb dus c:\Program Files\Plugwise Source\www\statistics.xml overschreven met de nieuwe statistics.xml uit het ZIP-bestand.

In de log van Homeseer staat om de paar minuten een melding van Plugwise:
Error: Cannot query http://localhost:8082/statistics.xml: Unexpected end of file has occured. The following elements are not closed: hr, moduletype, applaince, items. Line 29, Position 97

Ik gebruik Source 2.15 20100328.0 en HomeSeer Pro 2.4.0 op WIN XP SP3

Sorry voor de overlast.

Thanks for help, Verkenner
Attachments
plug.jpg
plug.jpg (26.96 KiB) Viewed 8853 times
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Verkenner » Sat Apr 03, 2010 7:19 pm

Na een reboot van de computer (WIN XP SP3) met Homeseer (HS PRO 2.4.0) en Plugwise Source (2.15 20100328.0) staan de apparaten van plugwise op de Statuspagina van Homeseer in een Unknown status (zie laatste bijlage).
Ze staan daar nu een uur in.

In de log van Homeseer staat twee maal per minuut een melding van Plugwise (middelste bijlage).
Error: Cannot query http://localhost:8082/statistics.xml: Unexpected end of file has occured. The following elements are not closed: hr, type, appliance, items. Line 20, Position 97.
(Dat is dus een andere melding dan gisteren).

Na het opnieuw opstarten van Plugwise komen de juiste gebruiksgegevens en statussen weer terug (eerste bijlage).

Wie heeft er een idee wat de oorzaak is?
Dank voor de hulp.
Groet van Verkenner
Attachments
werkt.jpg
't werkt weer ;-)
werkt.jpg (20.96 KiB) Viewed 8825 times
error.jpg
Foutje
error.jpg (49.49 KiB) Viewed 8825 times
fout.jpg
fout.jpg (32.38 KiB) Viewed 8825 times
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Rene » Sat Apr 03, 2010 8:00 pm

Interessant zou zijn om te weten wat je krijgt als je de statistics.xml file opvraagt via een browser op het moment dat je de foutmelding in Homeseer ziet. Lijkt erop dat de Plugwise web server niet helemaal goed functioneert.

Als de plugin start wordt de status van alle Circles op unknown gezet. Na de eerste keer pollen worden de statussen gezet zoals ontvangen van de Plugwise web server.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Verkenner » Sun Apr 04, 2010 8:26 am

Hallo Rene, dank voor je reactie.

Ik heb de PC even afgesloten en rebooted, daarna HomeSeer en Plugwise weer normaal opgestart.
Toen kwam de foutmelding weer in de HS-log.
Error: Cannot query http://localhost:8082/statistics.xml: Unexpected end of file has occured. The following elements are not closed: hr, moduletype, appliance, items. Line 29, Position 97.
(Dat is dus een andere melding dan gisteren).

De XML File (tijdens de foutmelding):
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" standalone="yes"?>

<items type="array">
<source>
<datetime><%=system.date%> <%=system.time%></datetime>
<version><%=Plugwise.Version%></version>
<versionxml>1.0</versionxml>
<language><%=Plugwise.Language%></language>
</source>

<% foreach Plugwise.Rooms %>
<%$room = .Name %>
<% foreach .Appliances %>
<%
if (.Module == null)
continue;
/if
if (.Room == null)
echo "No Room";
/if
$state=.StatusImageName.Replace("_locked","");
$state=$state.SubString($state.LastIndexOf("_")+1);
%>
<appliance>
<id><%=.Id%></id>
<name><![CDATA[<%=.Name%>]]></name>
<type><%=.TypeText%></type>
<image><%=Plugwise.ImagesPath%>32/<%=.StatusImageName%>.png</image>
<locked><%=.DoNotSwitchOff%></locked>
<realstate><%=$state%></realstate>
<powerstate><%=.PowerState%></powerstate>
<powerusage><%=Math.Round(.PowerUsage*100)%></powerusage>
<totalusage><%=Math.Round(.TotalUsage*100)%></totalusage>
<moduleid><%=.Module.Id%></moduleid>
<macaddr><%=.Module.MacAddress%></macaddr>
<moduletype><%=.Module.TypeText%></moduletype>
<room><%=$room%></room>
</appliance>
<% /foreach %>
<% /foreach %>
</items>



Na het opnieuw starten van Plugwise werkte alles weer prima. De devices in Homeseer waren weer online en de meetwaarden kwamen weer binnen.

Vanmiddag dezelfde oefening maar dan met het uitlezen van de statistics.xml met de browser (was FF vergeten) ;-)
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest