Plugin with enexis pliot project

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

Plugin with enexis pliot project

Postby mo046 » Sat May 14, 2011 12:37 am

Ik heb een Plugwise-systeem met Slimme Meter (pilot projekt van Enexis). Hiervoor worden voor het elektriciteits- en gasverbruik twee nieuwe apparaten in de Source aangemaakt. Deze worden ook door de Plugwise Plugin in Homeseer herkend en er worden nieuwe devices aangemaakt. Echter, in de log worden fouten gemeld:
14-5-2011 0:23:41 - Plugwise - ERROR: Cannot update statistics for [22 in the database: Het veld is te klein voor de hoeveelheid gegevens die u probeert toe te voegen. Probeer minder gegevens in te voegen of te plakken.


Ik heb nu de debug mode ingeschakeld:
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - ERROR: Cannot update statistics for [22 in the database: Het veld is te klein voor de hoeveelheid gegevens die u probeert toe te voegen. Probeer minder gegevens in te voegen of te plakken.
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - DEBUG: INSERT INTO statistics (macaddress,powerusage,powertotal,state) VALUES ('E_ KA6U001234567890',64000,0,2)
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - INFO: Updating usage of E_ KA6U001234567890 ([22) from 630W to 640W
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - DEBUG: Timestamp: 2011-05-1401:15:50, Source version: 2.16 (20110101.2)
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - DEBUG: Parsing statistics.xml
14-5-2011 1:15:50 - Plugwise - DEBUG: Query: http://localhost:8080/statistics.xml


Het macadres is dus geen 6-cijferig nummer maar een veel langere string, namelijk het serienummer van de meter (E_xxx voor de elektriciteitsmeter, G_xxx voor de gasmeter). Deze wordt automatisch door Plugwise gegenereerd.

Kan ik de veldgrootte voor het Macadres in de Database aanpassen, of zijn er verdere aanpassingen in de plugin nodig?

Verder, standaard krijgen alle device kWh mee als dimensie. Voor de gasmeter klopt dit niet en moet het m³ zijn. Kan dit in de plugin aangepast worden?
Last edited by mo046 on Sat May 14, 2011 12:45 am, edited 1 time in total.
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby Rene » Sat May 14, 2011 12:43 am

Effe snel uit m'n hoofd gezegd zou het aanpassen van de veld lengte in de database genoeg moeten zijn.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Nieuwe versie Plugwise Plugin 1.2

Postby mo046 » Sat May 14, 2011 12:48 am

René,
terwijl je antwoordde heb ik mijn posting aangepast met "Verder, standaard krijgen alle device kWh mee als dimensie. Voor de gasmeter klopt dit niet en moet het m³ zijn. Kan dit in de plugin aangepast worden?" Dit zal wel iets meer werk zijn, of niet?
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Plugin with enexis pliot project

Postby mo046 » Sat May 14, 2011 12:55 am

Rene wrote:Effe snel uit m'n hoofd gezegd zou het aanpassen van de veld lengte in de database genoeg moeten zijn.


Het serienummer van de meter is volgens de specificatie 48 posities, dus me de E_ of G_ ervoor moet de veldlengte 50 worden.
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby Rene » Sat May 14, 2011 6:10 pm

Ik heb het op mijn lijstje van dingen te doen er bij gezet. Maar voorlopig heb ik er geen tijd voor gezien ik druk ben met andere zaken. Verwacht dus niet op korte termijn een oplossing.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby mo046 » Sat May 14, 2011 8:07 pm

OK, is geen halszaak.

Ik probeer de database te openen maar MS Access 2003 kan de mdb file niet lezen. Wat is het databaseformaat dat je gebruikt, dan kan ik het proberen naar een veldgrootte van 50 voor het macaddress te wijzigen.
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby Rene » Sat May 14, 2011 8:22 pm

Ms access, geen idee waarom je de file niet kan openen.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby Bwired » Sat May 14, 2011 8:53 pm

Misschien staat access gelocked door ander programma, ff proberen alles af te sluiten.
User avatar
Bwired
Administrator
Administrator
 
Posts: 5304
Joined: March 2006
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby mo046 » Sat May 14, 2011 9:46 pm

Bwired wrote:Misschien staat access gelocked door ander programma, ff proberen alles af te sluiten.


Access staat op een andere PC. Ik heb Homeseer afgesloten en toen de mdb naar de andere PC gekopieerd. Deze kon ik niet openen (is ook ca. 86 MB groot). De originele mdb van de plugin kan ik trouwens wel openen.

René, de mdb is toch voornamelijk voor de registratie van de modules (HS heeft trouwens compleet nieuwe devices aangemaakt), en de verbruikshistorie. Die vind ik niet zo belangrijk, die is al vastgelegd in de Plugwise Source.
Misschien dat ik maar helemaal opnieuw begin met de plugin in Homeseer, maar dan met een veldbreedte van 50 voor het MAC-address.
** Maurice **
mo046
Member
Member
 
Posts: 186
Joined: November 2007
Location: Netherlands

Re: Plugin with enexis pliot project

Postby Rene » Sat May 14, 2011 10:51 pm

De database wordt gebruikt voor de registratie van devices en het verzamelen van historische data. Dat de devices opnieuw zijn aangemaakt is vreemd als de MAC adressen van de plugs niet zijn veranderd.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands


Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest