Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Postby Verkenner » Tue May 17, 2011 8:25 pm

Graag zou ik een Plugwise-circle (met de Plugwise plugin) bedienen vanuit de Homeseer-homepage.
Maar als ik op de On- resp. Off-knop druk dan schakelt de overeenkomstige Circle niet.
De server van Plugwise staat aan op port 8080 (Geen user en Geen password).

EDIT: Er stond geen Switch.html in Plugwise/plugwise Source/www
Na het herplaatsen werkt het weer ! Opgelost, en blij !

DANK

Investigation:
1. Dit werkt prima: http://192.168.178.79:8080/cc.html?applid=21&cmd=ON
2. Een circle schakelen vanuit PW-Source werkt prima (na 30 sec updates de betreffende Circle op de HS-homepage netjes)
3. En een stukje van http://192.168.178.79:8080/deviceID.xml van de TV-boven ( #13 in Homeseer)
<item>
<moduleid>Module['43AED0']</moduleid>
<datetime>2011-05-1721:10:53</datetime>
<device>Televisie Boven</device>
<powerusage>1.10</powerusage>
<powertotal>143.20</powertotal>
<powerstate>on</powerstate>
<id>
21</id>
</item>

3. In de HS-log komt een foutmelding na het bedienen van de Circle op de HS-homepage:
Attachments
boven.JPG
HS-debug logging
boven.JPG (36.13 KiB) Viewed 2624 times
Best regards, Verkenner
Verkenner
Member
Member
 
Posts: 333
Joined: May 2008
Location: Netherlands

Re: Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Postby raymonvdm » Fri Oct 11, 2013 9:03 pm

Dit is al een oudje maar dat ben ik langzaam aan ook.

Ik heb eigenlijk nooit de schakelfunctie van de plugiwse plugin gebruikt tot op dit moment en nu blijkt dit ook niet te werken. Ik vermoed dat ook ik de switch.html mis maar van waar naar waar moet ik die kopieren ?

Ik gebruik Plugwise plugin 1.2.0.0 en Source 2.22
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1145
Joined: December 2011

Re: Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Postby Akatar » Fri Oct 11, 2013 9:08 pm

moet naar de plugwise\source\www directory

waarvandaan? zit bij de download van je plugin (als het goed is)
Akatar
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 995
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Postby raymonvdm » Fri Oct 11, 2013 9:13 pm

Dat zit hij dus niet en daarom snap ik het ook niet :p Ik heb de download van de plugin namelijk nog staan maar geen switch.html in de zip :-)

Grrrrr klote windows, vind blijkbaar dat het een protected system file is want nu ziet hij hem wel
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1145
Joined: December 2011

Re: Solved: Bedienen van een circle met de PW-plugin

Postby RdP » Sat Oct 12, 2013 8:02 am

Hi,

Je kan de plugin natuurlijk opnieuw download of je creëert zelf een file genaamd switch.html met de volgende code erin:

Code: Select all
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<head>
   <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
   <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />
   <meta http-equiv="Pragma-directive" content="no-cache" />
   <meta http-equiv="Cache-Directive" content="no-cache" />
   <meta http-equiv="Expires" content="1 Jan 2008 00:00:00 CET" />
</head>
<body>
<%
    $cmd=Request.get.containsKey("cmd")?Request.get["cmd"]:""
    $applid=Request.get.containsKey("applid")?Request.get["applid"]:0

    if ($applid > 0)
      With Appliance($applid)
        if $cmd=="1"
          .SwitchOn()
          echo "Switch device on"
        elseif $cmd=="0"
          .SwitchOff()
          echo "Switch device off"
        /if
      /With
    /if
%>
</body>
</html>


Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands


Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron