Page 4 of 4

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Sun Jun 16, 2013 7:06 pm
by RdP
blb wrote:Rien,

ik heb me ook aan de nieuwe versie gewaagd, maar nog zonder veel succes. Ik blijf maar krijgen:

Plugwise ERROR: Cannot parse XML file: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
Plugwise DEBUG2: GetPlugwiseIcon: Icon '/pwimg/32/charger_on.png' already cached
Plugwise DEBUG3: PollPlugwiseServer: XML version=, Source version= 2.23(20130501.9)
Plugwise DEBUG1: PollPlugwiseServer: Parsing statistics.xml
Plugwise DEBUG3: PollPlugwiseServer: Query=http://localhost:8082/statistics.xml
Plugwise DEBUG1: PollPlugwiseServer: Set credentials for Source Server request.

De devices worden niet aangemaakt.

Wat te doen?

Bernard


Stuur mij de uitput van de statistics.xml en liefst ook de homeseer log met debuglevel 3 vanaf de start van homeseer t/m de eerste plugwise poll....

Gr,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Mon Jun 17, 2013 1:06 am
by blb
Rien,

dank je, ga ik doen!

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Tue Jun 18, 2013 6:07 pm
by RdP
JayBee wrote:Hello Rien,

Did you already install your smile? And if you want to borrow a stretch to develop the plugin let me kmow.

Jeroen


Hi Jeroen,

Smile P1 draait inmiddels naar tevredenheid :-)

Je aanbod voor de stretch neem ik graag van je aan, maar ik ben bang dat het wel even gaat duren voordat ik klaar ben om de boel om te bouwen zit er zelfs pas aan te denken om dit te combineren met de HS3 versie van de plugin. Dus afhankelijk van hoe lang je hem kan missen ga ik graag om je aanbod in, maar houd rekening met een aantal maanden :oops:

Gr,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Tue Jun 18, 2013 6:10 pm
by RdP
Zefram wrote:Hoi,
Bij deze wil ik RdP bedanken voor deze nieuwe versie van de Plug in.
Vooral de plaatjes en virtual devices zijn een aanwinst.
Ook ik heb last van de value naar 0 bug en "collect the total usage" wordt niet aangemaakt.
Verder zou het prettig zijn als de PlugWise Graphs (verbruik/maand) geen maand indicatie zouden hebben.
Ik moet nu in HSTouch iedere maand de verwijzingen aanpassen naar de nieuwe maand.


Groet Robert


Hi Robert,

Kan je iets specifieker zijn? Bedoel je dat een altijd een png wil hebben, met dezelfde naam, van de huidige lopende maand ?
Ik ben nu versie 2.1 aan het afronden, dus ik kan het voor je aanpassen :D

Groet,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Tue Jun 18, 2013 6:30 pm
by RdP
JoopK wrote:De meeste van mijn devices hoef ik niet standaard te zien, dus daar zet ik de hide optie aan bij opties van het device. Maar geregeld wordt deze setting weer overschreven?


Heb je zelf een idee op wat voor moment dat gebeurd ? Ik heb zelf gekeken, maar bij value change, On/Off of restart Homeseer blijft het device hidden, ik zou niet weten welke situatie er nog meer zou kunnen optreden.
Behalve als het device opnieuw wordt gecreƫerd wordt de hidden waarde op default gezet, maar een device wordt niet zomaar opnieuw gemaakt en bij normale werking eigenlijk nooit.

Ben nu versie 2.1 aan het afronden, dus als je me op weg zou kunnen helpen dan kan ik het troubleshooten.

Gr,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Mon Jun 24, 2013 10:51 pm
by JoopK
Het overschijven van de Hide optie gebeurt eigenlijk alleen bij devices die geschakeld worden vanuit homeseer. Maar volgens mij ook weer niet bij alle. Het zijn wel de devices die het meest aan en uit geschakeld worden. Kan ik iets doen om de melding wat concreter te maken? BV debug aanzetten? Het komt nl wel elke dag voor.

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Wed Jun 26, 2013 1:48 am
by JoopK
Als je upgrade naar source 2.23 moet je wel de statistics.xml file weer opnieuw in de plugwise www directory zetten. Anders krijg je de foutmelding "cannot parse.." welke eerder werd gemeld.

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Wed Jun 26, 2013 1:54 am
by JoopK
Het probleem met de unhide is denk ik inderdaat als je schakeld:

26-6-2013 2:50:34 - Plugwise - DEBUG1: HSEvent: Entering
26-6-2013 2:50:34 - Plugwise - DEBUG2: HSEvent: Config change TYPE=change_device (0), ID=1, Ref= 6943, Cmd=3 (3)
26-6-2013 2:50:34 - Plugwise - DEBUG1: ConfigDevicePost: Entering
26-6-2013 2:50:34 - Plugwise - DEBUG2: Got item ref_page with a value of deva6943&edit=1
26-6-2013 2:50:34 - Plugwise - DEBUG2: Got item editdevice.y with a value of 6
26-6-2013 2:50:37 - Plugwise - DEBUG1: ConfigDevice2: Entering
26-6-2013 2:50:44 - Plugwise - DEBUG1: HSEvent: Entering
26-6-2013 2:50:44 - Plugwise - DEBUG2: HSEvent: Config change TYPE=change_device (0), ID=1, Ref= 4026, Cmd=3 (3)
26-6-2013 2:50:44 - Plugwise - DEBUG1: ConfigDevicePost: Entering
26-6-2013 2:50:44 - Plugwise - DEBUG2: Got item ref_page with a value of deva4026&edit=1
26-6-2013 2:50:44 - Plugwise - DEBUG2: Got item editdevice.y with a value of 13

Hierna zijn er 2 devices niet meer hidden.

Nog even verder getest, maar het gebeurt ook weer niet altijd....
Vaag..... :o

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Wed Jun 26, 2013 5:16 pm
by Zefram
Rien,
Met de filenaam "naam-vertrek-month.png" voorkom je dat een verwijzing naar de file maand uniek is.
Net zoals bij de file "naam-vertrek-today.png" waarbij je verwijs naar vandaag.

Gr,
Robert

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Wed Jun 26, 2013 9:20 pm
by JoopK
Ik denk dat ik weet waarom het totaal device niet wordt aangemaakt. De pugin kan niet tegen negatieve waarden als je bijvoorbeeld zonnepanelen als productie device hebt?
Ik zie de volgende meldingen bij het activeren van het totaal device:
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: PagePut: Entering...
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: Plugin Config usegraphs interval: 1200000=1200000
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: Plugin Config: Enable the use of device to reflect the total usage
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: DBUpdateConfig: SQL: UPDATE config SET parm_value = '1' WHERE parm = 'grandtotal'
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: HSCreateGrandTotalDevice: Entering
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG2: GetFreeDeviceCode: Entering
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: GetFreeDeviceCode: Determine free device code for house code: _
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: GetFreeDeviceCode: Free device code found: _20
26-6-2013 22:16:33 Plugwise ERROR: Error updating configuration (De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld.)

Is het mogelijk om de last change date alleen te zetten als de status veranderd? Of moet de dan de string aanpassen om alleen de status te laten zien?

Verder vandaag geen spook unhides voorgevallen....

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Thu Jun 27, 2013 9:29 am
by RdP
Zefram wrote:Rien,
Met de filenaam "naam-vertrek-month.png" voorkom je dat een verwijzing naar de file maand uniek is.
Net zoals bij de file "naam-vertrek-today.png" waarbij je verwijs naar vandaag.

Gr,
Robert


Dit zal ik er inbouwen. Ik zal een aparte chart voor de current month en current year die altijd dezelfde naam heeft..

Gr,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Thu Jun 27, 2013 9:34 am
by RdP
JoopK wrote:Ik denk dat ik weet waarom het totaal device niet wordt aangemaakt. De pugin kan niet tegen negatieve waarden als je bijvoorbeeld zonnepanelen als productie device hebt?
Ik zie de volgende meldingen bij het activeren van het totaal device:
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: PagePut: Entering...
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: Plugin Config usegraphs interval: 1200000=1200000
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: Plugin Config: Enable the use of device to reflect the total usage
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: DBUpdateConfig: SQL: UPDATE config SET parm_value = '1' WHERE parm = 'grandtotal'
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG3: HSCreateGrandTotalDevice: Entering
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG2: GetFreeDeviceCode: Entering
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: GetFreeDeviceCode: Determine free device code for house code: _
26-6-2013 22:16:33 Plugwise DEBUG1: GetFreeDeviceCode: Free device code found: _20
26-6-2013 22:16:33 Plugwise ERROR: Error updating configuration (De objectvariabele of With block-variabele is niet ingesteld.)

Is het mogelijk om de last change date alleen te zetten als de status veranderd? Of moet de dan de string aanpassen om alleen de status te laten zien?

Verder vandaag geen spook unhides voorgevallen....

Dit probleem heb ik inmiddels opgelost in versie 2.1

Last change date kan ik aanpassen, maar vind het zelf weer onhandig wanneer ik niet kan zien wanneer de laatste verandering in power consumptie is geweest...

Ik kijk nog eens naar het unhide issue, maar als ik weer niks vind stel ik versie 2.1 vandaag beschikbaar...

Gr,
Rien

Re: PlugWise Plug-in 2.0 beschikbaar

PostPosted: Thu Jun 27, 2013 3:05 pm
by RdP
Dit topic is gesloten, versie 2.1 is te vinden op viewtopic.php?f=42&t=8784

Graag (nieuwe) problemen daar melden !!

Alvast bedankt,

Rien