PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Forum over de plugwise plugin van Rene Klootwijk, nu in handen van Rien du Pre (DUTCH forum)

Moderators: RdP, Rene

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Harry » Tue Jul 09, 2013 5:40 pm

nee niet dat ik weet ,.. het zijn de icons die door de plugin ook in de homeseer devices worden gezet.
daar worden ze wel netjes getoond,......

een aantal blijft nu wel staan, ook als ik de status opnieuw selecteer krijg ik nu alleen een stip.
bij een aantal andere krijg ik netjes het icoontje , :(
Image
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 311
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby RdP » Wed Jul 10, 2013 12:09 pm

Vreemd hoor, ik doe niks speciaals en alle icons worden op dezelfde manier gekoppeld.....

Zal het eens in de gaten houden bij mijn eigen HStouch..
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Harry » Wed Jul 10, 2013 5:46 pm

het lijkt er op dat als ik in source de optie "niet handmatig uitschakelen van een device" aanvink het mis gaat ...lijkt wel of het icoontje met het kleine slotje niet mee gaat ?

dus de "device locked"iconen
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 311
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby JoopK » Tue Jul 16, 2013 9:26 am

Volgens mij worden de settings van een device overschreven als de status van een plugwise device Unknown is geweest (weer een ander symbool?).
Ook als je aanvinkt dat er een tataal verbruik per dag getoond moet worden wordt in eeste instantie een device met de toevoeging (daily usage) of (total usage) aangemaakt. Maar na opnieuw opstarten heten alle 3 de devices hetzelfde (zonder de toevoeging).
JoopK
Member
Member
 
Posts: 58
Joined: May 2013

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Harry » Tue Jul 16, 2013 4:09 pm

het iccontje werdwijnt als ik de optie "niet handmatig uitschakelen van een device" aanvink in source als ik het uitvink verschijnt het weer dus met de "device locked"iconen gaat het mis,.....en sommige devices moet deze optie wel ingeschakeld blijven :wink:
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 311
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby CaptNemo » Thu Jul 18, 2013 11:36 am

Even een bedankje aan Rien voor het oplossen van mijn plugin probleempje!
CaptNemo
Member
Member
 
Posts: 50
Joined: December 2009

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby martijnr17 » Mon Jul 29, 2013 3:44 pm

Hebben er misschien nog meer mensen het probleem dat je de gegevens van de sense niet kan gebruiken in een script?

temp=hs.Devicevalue("[3") 'huidige temp

Het bovenstaande werkt wel voor normale devices maar niet voor de sense, ik krijg altijd 0 terug.
martijnr17
Starting Member
Starting Member
 
Posts: 5
Joined: December 2009

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Harry » Wed Jul 31, 2013 11:20 am

ik probeer de total usage van een device te isoleren .
in hs heb ik 100,00W (191,19kWh) 0,19kWhT
ik wil in een calculatie alleen de 191,19 gebruiken.
hoe isoleer ik dit ?
User avatar
Harry
Member
Member
 
Posts: 311
Joined: April 2006
Location: Drachten

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby RdP » Wed Jul 31, 2013 11:35 am

Harry wrote:ik probeer de total usage van een device te isoleren .
in hs heb ik 100,00W (191,19kWh) 0,19kWhT
ik wil in een calculatie alleen de 191,19 gebruiken.
hoe isoleer ik dit ?


Een apart virtual device aanmaken voor de total usage, zie handleiding !!

Groet,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby RdP » Wed Jul 31, 2013 11:38 am

martijnr17 wrote:Hebben er misschien nog meer mensen het probleem dat je de gegevens van de sense niet kan gebruiken in een script?

temp=hs.Devicevalue("[3") 'huidige temp

Het bovenstaande werkt wel voor normale devices maar niet voor de sense, ik krijg altijd 0 terug.


De value zou toch echt moeten werken... Zie ook screenshot....
Attachments
Naamloos.png
Naamloos.png (71.54 KiB) Viewed 5033 times
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Wim2008 » Mon Dec 02, 2013 10:00 am

Vandaag geupgrad naar 2.0 en daarna naar 2.1. Vooraf backups gemaakt van de oude files.
In HS2 zijn de plugwise modules niet meer te zien.
Heb ik dan iets over het hoofd gezien? En wat kan ik het beste doen om dit te verhelpen.

Mvgr Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 628
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby RdP » Mon Dec 02, 2013 10:04 am

Hi,

Dan moet ik wel wat meer weten. Log files etc....

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Wim2008 » Mon Dec 02, 2013 12:29 pm

Welke logfiles heb je nodig en waar staan die?

Mvgr Wim
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 628
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby RdP » Mon Dec 02, 2013 12:52 pm

Hi Wim,

Kijk even in het begin van de thread naar de link met documentatie, daar staat alles in waar je op moet letten bij install/upgrade en ook mijn email adres en info die ik nodig heb als iets onverhoopt niet werkt.

Het meest voorkomende issue is overigens dat de statistics.xml wordt vergeten te kopiëren.....

Gr,
Rien
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: PlugWise Plug-in 2.1 beschikbaar

Postby Wim2008 » Tue Dec 03, 2013 1:53 pm

Hallo Rien, hartelijk dank voor je snelle hulp.

Mvgr Wim :)
Wim2008
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 628
Joined: August 2009
Location: Eindhoven, Netherlands

PreviousNext

Return to Homeseer Plugwise Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest