Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Forum over de RFXCOM plugin (DUTCH forum)

Moderator: b_weijenberg

Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby stefxx » Mon Dec 26, 2016 3:10 pm

Hoi!

Ik draai HS3 met een RFXtrx433E. Nou ben ik rolluiken aan het overwegen, en begrijp dat ik Somfy rolluiken met RFXcom zou kunnen besturen, wat geweldig zou zijn!

Nou vraag ik me af, kan ik in HS3 ook de huidige stand van de rolluiken terugzien? Ook als ze met een andere controller bediend worden?

En moet ik nog ergens op letten bij aanschaf? Anders dan dat ze een motor hebben met RTS?

Dank!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby b_weijenberg » Mon Dec 26, 2016 10:36 pm

Somfy motoren kunenn alleen commando's ontvangen en versturen geen informatie.
Je kunt in sommige Somfy motoren wel een tussenstand programmeren. Of stuur een up of down commando en bepaal met een timer een tussenstand.
Het kan geen kwaad om een up commando te geven als het scherm al omhoog is.
Eventueel kan je een deursensor gebruiken om een up/down stand te controleren.
User avatar
b_weijenberg
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Posts: 1725
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby stefxx » Mon Dec 26, 2016 10:42 pm

Dank voor de info!
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby Rene » Tue Dec 27, 2016 11:38 am

Ik gebruik een microswitch die geactiveerd wordt als het rolluik gesloten is. De microswitch heb ik op de aux port van een raamsensor van mijn alarm aangesloten.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby stefxx » Tue Dec 27, 2016 12:12 pm

Ik weet het nog niet. Ik heb al drie "gewone" elektrische rolluiken, die ik met een Z-Wave *(Qubino) shutter switches heb aangesloten. Misschien moet ik dat voor de nieuwe rolluiken ook maar gewoon doen...

Hangt ook nog een beetje af van de prijs van de rolluiken (de elektrische zonder remote vs de Somfy RTS).
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 647
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby raymonvdm » Tue Dec 27, 2016 5:13 pm

stefxx wrote:Ik weet het nog niet. Ik heb al drie "gewone" elektrische rolluiken, die ik met een Z-Wave *(Qubino) shutter switches heb aangesloten. Misschien moet ik dat voor de nieuwe rolluiken ook maar gewoon doen...

Hangt ook nog een beetje af van de prijs van de rolluiken (de elektrische zonder remote vs de Somfy RTS).


Ik ben zelf altijd fan van een bekabeld rolluik (volgens mij zijn die motoren ook goedkoper) en de sturing doen we vanaf een centraal punt gewoon bedraad met uiteindelijk een Duwi Rolluik schakelaar in dit geval

@Rene. Wat voor Sensor gebruik je dat je een aux aansluiting hebt voor een microswitch? Of is het gewoon een zone op je alarm paneel en wat voor microswitch?
Running HS3PRO on PC with Z-Wave / OpenTherm / Plugwise / RFXcom / MQTT / XAP400 / Logitech Media Server and Squeezelite on PI`s
raymonvdm
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1145
Joined: December 2011

Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby Rene » Wed Dec 28, 2016 10:23 am

De sensor is een Visonic mct302 en de aux port kan je iid inleren als een zone. De microswitch heeft een lange hefboom die ik zo gebogen heb dat het rolluik hem indrukt als hij helemaal beneden is.
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands

Re: Somfy RTS rolluik stand uitlezen

Postby Rene » Wed Dec 28, 2016 10:29 am

Image
Rene.
User avatar
Rene
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1689
Joined: October 2008
Location: Netherlands


Return to Homeseer Rfxcom Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest