HS3 Plugin in andere handen

Alles m.b.t. de Fritzbox plugin van Robert Hekkers overgenomen door Rien du Pre(DUTCH forum)

Moderator: RdP

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby pklijnjan » Fri Dec 04, 2015 6:05 pm

ok ik zou graag willen testen

Peter
pklijnjan
Member
Member
 
Posts: 61
Joined: August 2009
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby Akatar » Fri Dec 04, 2015 9:05 pm

hier kan ik me aanmelden voor de beta? :)
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby RdP » Sat Dec 05, 2015 10:15 am

5 gebruikers de beta gestuurd, als ze niet veel spectaculairs vinden :shock: , zal ie snel beschikbaar zijn in de HomeSeer 'app store'
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby pklijnjan » Mon Dec 07, 2015 11:18 pm

Ben ik de enige beta tester die problemen heeft met de plugin?
Ik heb een fritz 7390 terug gezet naar 6.2 toen #96*5* en #96*7* gedaan update naar 6.30 gedaan
settings restore gedaan (ivm instellingen achter mijn ziggo modem etc)

Plugin kan blijkbaar geen verbinding maken met de fritz.
pklijnjan
Member
Member
 
Posts: 61
Joined: August 2009
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby Akatar » Tue Dec 08, 2015 12:06 am

werkt hier super
geen problemen
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby RdP » Tue Dec 08, 2015 8:04 am

pklijnjan wrote:Ben ik de enige beta tester die problemen heeft met de plugin?
Ik heb een fritz 7390 terug gezet naar 6.2 toen #96*5* en #96*7* gedaan update naar 6.30 gedaan
settings restore gedaan (ivm instellingen achter mijn ziggo modem etc)

Plugin kan blijkbaar geen verbinding maken met de fritz.


Ik denk dat de restore het blijkbaar weer teniet heeft gedaan :-(
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby stefxx » Tue Dec 08, 2015 9:49 am

RdP wrote:Ik denk dat de restore het blijkbaar weer teniet heeft gedaan :-(


Ik heb hetzelfde probleem, dat wil zeggen ik heb telnet niet enabled en draai 6.30. Ik had het vroeger wel enabled maar dacht dat het handig zou zijn het te disablen als ik het toch niet nodig had. Slechte beslissing achteraf :?

Ik dacht ook terug te gaan naar 6.20, dan aan te zetten en te restoren. Alles opnieuw configureren is (op dit moment) even geen optie. Maar dat lijkt dus ook niet te werken?
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby pklijnjan » Tue Dec 08, 2015 10:00 am

ik ga nog een keer terug naar 6.2 en zal dan alles even opnieuw moeten instellen.
Dan ga ik het eerst maar eens testen met 6.2 en telnet enabled

Ik hou jullie op de hoogte
pklijnjan
Member
Member
 
Posts: 61
Joined: August 2009
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby RdP » Tue Dec 08, 2015 10:06 am

pklijnjan wrote:ik ga nog een keer terug naar 6.2 en zal dan alles even opnieuw moeten instellen.
Dan ga ik het eerst maar eens testen met 6.2 en telnet enabled

Ik hou jullie op de hoogte


TOP !!
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby Broes » Tue Dec 08, 2015 9:46 pm

Akatar wrote:werkt hier super
geen problemen

Welke OS heb je draaien Akatar?

Hier een 7490 met versie 6.20 en ik krijg ook geen verbinding met FritzBox.
Telnet heb ik geactiveerd via een DECT toestel met #96*7* en ik krijg netjes de terugmelding “telnetd On”.

AVM geeft aan vanaf 6.25 geen Telnet meer te ondersteunen en je kan het niet meer aktiveren :(

Rien, ik heb je een mailtje gestuurd met deze bevindingen.

FritzboxTelnet.PNG
FritzboxTelnet.PNG (75.25 KiB) Viewed 9636 times
Peter
HW: Arduino/Fritzbox/Oregon/RFXCom/Squeezebox/Z-wave
SW: HS3/Arduino/Buienradar/Jon00(several)/HSMetro/Netcam/P1/RFXCom/Squeezebox/Z-wave
Broes
Member
Member
 
Posts: 74
Joined: November 2009
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby Akatar » Tue Dec 08, 2015 9:58 pm

ik heb een 7270 met 5.23

die wordt verder nergens voor gebruikt en is, zover ik weet, nog nooit geupdate
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1052
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby stefxx » Tue Dec 08, 2015 10:24 pm

Ja, dat had ik Rien ook al gemaild. Telnet is blijkbaar niet de "juiste" manier aangezien AVM deze weg aan het afsnijden is. Jammer maar helaas, was een plugin eindelijk binnen handbereik na al die tijd...

Maar ik ga niet langer wachten, ik ga zelf sleutelen. Ik heb al succesvol zitten testen met die TR064 interface.
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby RdP » Wed Dec 09, 2015 12:37 pm

Hi,

Ik gebruik firmware versie 6.30 en had telnet al aan staan voor de firmware update, In dat geval werkt het zonder problemen. En ook op de oudere modellen.

Ik had meerdere zeer onbetrouwbare ervaringen met mijn FB 7390 icm de TR064 interface. Tijdens het programmeren moest ik zo vaak de FB rebooten, dat ik daarmee ben gestopt. Kan natuurlijk aan mijn FB liggen, maar ik heb even niks anders.
De Plugin is inmiddels aangemeld bij HomeSeer en ik verwacht dat ie binnenkort (gratis) te installeren is vanaf de HomeSeer 'app store'.

Ik hoop dat ik toch dat ik een aantal mensen blij heb gemaakt en zal in de toekomst( als ik weer tijd heb) eens een nieuwe poging wagen met de TR064 interface.

Groet,
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 979
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: HS3 Plugin in andere handen

Postby stefxx » Wed Dec 09, 2015 3:27 pm

Rien, laat ik voorop stellen dat we je inzet voor deze (en vele andere) plugins zeker waarderen. En ik denk dat ik namens vele spreek als ik dat zeg. Je hebt zeker veel mensen blij gemaakt, ook met dit projectje.

Voor mijzelf was het een afweging, mijn Fritzbox geheel opnieuw configureren (waar ik echt tegenop zag met alle settings die er in de jaren ingekomen zijn, er hangt inmiddels echt van alles op en aan) of eens kijken of ik de TR064 wel aan de praat zou krijgen. Dat laatste leek me een leukere uitdaging en is vooralsnog ook gelukt. Ik heb mijn Fritz niet 1 keer op weten te hangen...

Ik heb hem voor mijzelf gebouwd, en is ook nog niet af (er zit nog geen nummer-naam conversie in, anders dan vanuit het Fritz adresboek) en ook de TAM functionaliteit wil ik nog uitbreiden. En aangezien de TR064 interface voldoende mogelijkheden beid misschien nog wel andere features ook. Maar goed, ik wilde ook degene die nu geen telnet toegang hebben op hun Fritz deze versie niet onthouden. De basisfunctionaliteit is "beperkt" tot een flexibel (in aantal en formaat) in te stellen in- en uitgaande devices, alsmede een lijst van TAM gesprekken.

HSPI_FritzTR064.zip

Weet iemand overigens een goede URL voor de nummer-naam conversie?
User avatar
stefxx
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 669
Joined: September 2008
Location: Netherlands

Previous

Return to Homeseer Fritz!box Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest