FritzBox 3.0 beschikbaar

Alles m.b.t. de Fritzbox plugin van Robert Hekkers overgenomen door Rien du Pre(DUTCH forum)

Moderator: RdP

FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby RdP » Fri Dec 11, 2015 8:39 am

Versie 3.0 van de FritzBox plugin is nu gratis beschikbaar in de HS3 updater.

Zie onder de release notes.

- Call monitor for incoming en outgoing devices (including connect en disconnect)
- Triggers voor incoming, outgoing, connect, disconnect en specifiek nummer.

Telnet moet enabled zijn op de FritzBox, let op dat je dit niet meer kan aanzetten vanaf firmware level 6.25. Als het al aan stond voor de firmware upgrade, blijft het beschikbaar na de upgrade. (ik gebruik zelf 6.30)

Veel plezier ermee.
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby Akatar » Fri Dec 11, 2015 2:02 pm

is er ook een link bekend waar je eventueel oudere firmware kan downloaden?
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby Akatar » Fri Dec 11, 2015 2:03 pm

RdP wrote:Versie 3.0 van de IPThermostat plugin is nu gratis beschikbaar in de HS3 updater.

Zie onder de release notes.

- Call monitor for incoming en outgoing devices (including connect en disconnect)
- Triggers voor incoming, outgoing, connect, disconnect en specifiek nummer.

Telnet moet enabled zijn op de FritzBox, let op dat je dit niet meer kan aanzetten vanaf firmware level 6.25. Als het al aan stond voor de firmware upgrade, blijft het beschikbaar na de upgrade. (ik gebruik zelf 6.30)

Veel plezier ermee.


heb je mijn evohome geupgrade rien? wist niet dat ik daarmee kon bellen :)
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby RdP » Fri Dec 11, 2015 2:04 pm

Akatar wrote:
RdP wrote:Versie 3.0 van de IPThermostat plugin is nu gratis beschikbaar in de HS3 updater.

Zie onder de release notes.

- Call monitor for incoming en outgoing devices (including connect en disconnect)
- Triggers voor incoming, outgoing, connect, disconnect en specifiek nummer.

Telnet moet enabled zijn op de FritzBox, let op dat je dit niet meer kan aanzetten vanaf firmware level 6.25. Als het al aan stond voor de firmware upgrade, blijft het beschikbaar na de upgrade. (ik gebruik zelf 6.30)

Veel plezier ermee.


heb je mijn evohome geupgrade rien? wist niet dat ik daarmee kon bellen :)


Heel oplettend !!! een cut-paste foutje
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby RdP » Fri Dec 11, 2015 2:05 pm

Akatar wrote:is er ook een link bekend waar je eventueel oudere firmware kan downloaden?


http://nl.avm.de/service/fritzbox/fritz ... downgrade/
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby strongetje » Fri Dec 11, 2015 7:53 pm

hallo,

heb mijn FB 7360 gedowngrade naar 6.20.
telnet geactiveerd met #96*7*.

in de plugin het IP adres van de fritzbox ingegeven.
HS3 maakt echter geen devices aan.

Telnet naar de FB werkt met een MAC via Terminal.

ben ik nog iets vergeten ?.

bvd voor de info
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby vincenttor » Fri Dec 11, 2015 7:59 pm

Ik ervaar hetzelfde.
Nog een paar keer gecheckt of ik wel de items had aangevinkt zodat ze worden weergegeven maar nog niks kunnen vinden.
Ook Telnet is geactiveerd:

BusyBox v1.19.3 (2012-08-07 18:33:02 CEST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

ermittle die aktuelle TTY
tty is "/dev/pts/0"
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 343
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby Akatar » Fri Dec 11, 2015 8:04 pm

bij werden ze pas aangemaakt als er gegevens zijn
bij de eerste gebeld worden werden de "incall" devices aangenmaakt
aangezien ik de box niet gebruik om uit te bellen zijn deze bij mij niet aangemaakt

misschien iets met wachtwoorden? op mijn box zit geen wachtwoord
Akatar
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 1106
Joined: November 2007
Location: the netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby strongetje » Fri Dec 11, 2015 8:11 pm

hallo,

zojuist mijn IP adres veranderd in "fritz.box".
na met mijn GSM naar mijn huisnummer te bellen, kwamen de devices in beeld.

inkomend en uitgaand werkt nu.

mvg,
Mark
strongetje
Member
Member
 
Posts: 101
Joined: October 2009
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby RdP » Fri Dec 11, 2015 10:49 pm

Het leek me logisch dat de devices pas worden aangemaakt als ze nodig zijn, dus als er gebeld word. Het klopt dus dat er nog geen devices zijn bij initialiseren van de plugin
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby Rutger » Fri Dec 11, 2015 11:18 pm

Tnx Rien. In een volgende update zou je de titel van de config pagina kunnen veranderen van Thinkcleaner Roomba naar bijv Fritzbox :P
Voor de rest is de eerste test alvast gelukt.
My home automation blog: https://rutg3r.com
Rutger
Member
Member
 
Posts: 338
Joined: May 2010
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby Rutger » Fri Dec 11, 2015 11:24 pm

En de incoming-call.png staat in een andere map, tw Fritxbox. Zal vast goedkomen in een volgende release. Nu even handmatig kopieren.
My home automation blog: https://rutg3r.com
Rutger
Member
Member
 
Posts: 338
Joined: May 2010
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby RdP » Sat Dec 12, 2015 7:36 am

Bedankt Rutger !!!

Inmiddels opgelost...
Rien
User avatar
RdP
Advanced Member
Advanced Member
 
Posts: 989
Joined: May 2006
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby olof » Sat Dec 12, 2015 9:51 am

Hi RdP

(I will do it in English)

Is it a suggestion if you contact Fritz.box to request re-adding TelNet functionality in their next firmware update?
I´m sure they are unaware that they have now disappointed some (many?) users and that they probably don´t know about your plugin.

Just a thought
olof
Member
Member
 
Posts: 281
Joined: August 2010
Location: Netherlands

Re: FritzBox 3.0 beschikbaar

Postby vincenttor » Sat Dec 12, 2015 12:41 pm

Apart, ik heb zojuist van versie 6.05 geupdate naar 6.3
Had telnet werkend en heb de upgrade vanuit het modem zelf uitgevoerd.
Alleen nu werkt het niet meer na de upgrade en kan het dus ook niet weer activeren door de code in te drukken :twisted:
Ook dat ik op de oudere firmware draaide kreeg ik nog geen items te zien in HS3, zal eens in plaats van een static ip de naam erin zetten bij IP adres.
Toch moet ik nu weer downgraden dus blijkt om telnet aan te kunnen zetten :twisted: :twisted: :twisted:


Mijn Duits is niet zo goed maar als ik het goed heb begrepen dan hebben ze een soort beta / workaround om in 6.30 ook telnet werkend te krijgen.

http://www.ip-phone-forum.de/showthread.php?t=280058


edit: toch nog in gevecht met het apparaat geweest, ondertussen paar uur verder.
Hij werkt wel weer, firmware versie 6.2 staat er op en telnet is geactiveerd.
De dns naam fritz.box werkt lokaal niet , dus maar rechtstreeks het ip adres.
Deze natuurlijk in de fritzbox op static gezet, via telnet wel te benaderen, registreert ook de inkomende gesprekken en uitgaande alleen in hs3 komt er niks tevoorschijn.
Firewall etc staan niet aan in de pc en modem voor de zekerheid.

Heb debug aangezet, maar waar kan ik het log bestand vinden ?
vincenttor
Member
Member
 
Posts: 343
Joined: January 2014
Location: Netherlands

Next

Return to Homeseer Fritz!box Plugin Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest